Remedy

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

MUzzY

Remedy

Post by MUzzY » 06 Mar 2011, 16:17

http://www.facebook.com/bandremedy

Joj... totalno me mrzi da vam pricam pricu benda zato klik na link i ugodno slusanje ;) :mrgreen:
:ziveli:
Pozdrav za forumase!

U toku nedelje stize jos materijala!

doyle777

Re: Remedy

Post by doyle777 » 06 Mar 2011, 17:27

Nije lose ovo... :)
Malo podseca na Kartel i Alter Bridge, ne znam zasto, valjda je vokal takav kakav je, a i gitarske deonice su "slicne"...

Neka vam je sa srecom. :ziveli:

sl0e

Post by sl0e » 06 Mar 2011, 17:57

doyle777 wrote: a i gitarske deonice su "slicne"...
No offense, ali ovakav guitar-work je misaona imenica za kartel (koji je i dalje epik bend :mrgreen: ) i ostalu boraniju od domacih bendova.
Neka vam je sa srecom. :ziveli:
:1:

MUzzY

Post by MUzzY » 06 Mar 2011, 18:12

Hvala drugari!
Tyleru i meni je AB velika ljubav i jesmo isnpirisani njima ali nikako se ne trudimo da namerno zvucimo kao oni. Na kraju je najbitnije da li vam se nasa muzika dopada! :) :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 06 Mar 2011, 18:18

Zanimljive gitarske deonice, ali generalni utisak mi je - Tose Proeski sa agresivnijim gitarama. Nadam se da ovo necete shvatiti kao nesto negativno, ne znam da li vam je to bio cilj.

Sve u svemu, samo napred :ziveli:

doyle777

Post by doyle777 » 06 Mar 2011, 18:51

Evo ponovo odslusah pesmu. ReJalno, mislim da ovakav bend fali na nasoj sceni, u smislu da nema puno ovakvih bendova, a ipak su slusljivi za vecinu, neki MTV moderniji rock zvuk. Privatno ne slusam skoro nista u ovom stilu, ali vam zelim puno uspeha i nadam se da cemo vas uskoro videti, barem, na MTV Adria (ukoliko snimite neki cool spot). :ziveli:
sl0e wrote:No offense, ali ovakav guitar-work je misaona imenica za kartel (koji je i dalje epik bend :mrgreen: ) i ostalu boraniju od domacih bendova.
U pravu si, to sam tek shvatio posle drugog slusanja. :)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 07 Mar 2011, 00:04

cccira wrote:Zanimljive gitarske deonice, ali generalni utisak mi je - Tose Proeski sa agresivnijim gitarama. Nadam se da ovo necete shvatiti kao nesto negativno, ne znam da li vam je to bio cilj.

Sve u svemu, samo napred :ziveli:
Pa da, otprilike.Sem sto se ne slazem sa zanimljivim gitarskim deonicama.
Tu su negde blizu vec neki aktuelni zabavnjaci sto se tice vokala, teksta i progresija \ harmonija ,sta vec, al nisu toliko agresivni instrumentalno

MUzzY

Post by MUzzY » 07 Mar 2011, 00:31

Ah, pa tu smo da zabavimo :metal:

RadoslavZ

Post by RadoslavZ » 07 Mar 2011, 08:41

Tu su negde blizu vec neki aktuelni zabavnjaci sto se tice vokala, teksta i progresija \ harmonija, sta vec, al nisu toliko agresivni instrumentalno
viewtopic.php?f=15&t=13058

Danas je moderno da domaci bendovi ne znaju da sviraju i imaju besmislene tekstove.
A kad ih pitate zasto je to tako, oni pricaju kako imaju nekonvencionalan pristup sviranju :mrgreen:

Drasko i drugari znaju da sviraju i nemaju zbog cega da brinu :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 07 Mar 2011, 09:28

Upravo tako.

Ovo nije muzikak kavu ja slušam, nisam ja prava publika. Ali ovo je urađeno temeljno i ozbiljno, evidentan je rad i znanje, i za to skidam kapu.

Lepo bi bilo da se razmišlja sa više širine. Lepo bi bilo da se misli o sceni. Da se scena stvara. Realno, mi nemamo scenu, odnosno postoji samo narodnjačka scena. A da bi scena postojala, neophodna je raznovrsnost. Dični alternativci će da dignu nos i da zaključe da je ovo ispod njihovog sofisticiranog ukusa. Samo isti ti alternativci nemaju pravu scenu. I dalje su samo skupina demo bendova bez fan baze. Dok nemamo jaku mainstream rock scenu, nemamo ni ono u odnosu na šta je nešto alternativa. Dok nemamo bendove koji kad hoćeš mogu da imaju bar 3000 ljudi na svirci, nećemo imati ni bendove koji mogu kad hoćeš da imaju 500 ljudi na svirci. Kad bi mainstram scena bila jača, imali bismo situaciju gde bi makar u Beogradu petkom i subotom moglo da se bira između minimum 10 različitih svirki alternativnih bendova. I o tome treba da se misli. Sve one super žvake za muvanje ribica o beskompromisnoj kreativnosti, o nebrušenom i ležernom stilu alternativnog umetnika, o pravim i nepravim predstavnicima ovog i onog pravca... sve je to prazna žvaka bez publike, bez scene. Svako ko mi kaže da je uvek sanjao samo o tome da svira pred svojih 20 ortaka jednostavno laže, i zna da laže, ali zida nekakvu ideološku barijeru.

Pogledajte o čemu mi ovde najviše drvimo na forumu. Koja to oprema može da se namakne ikako, kako uopšte da se opremimo za svirku. Kapirate li, jedva imamo na čemu da sviramo. Napolju, gde postoji ozbiljna mainstram scena, postoji mesto i za alternativnu scenu, ljudi žive od muzike. Nije da svi koji okače gitaru imaju 16 konkubina koje se brčkaju u magarećem mleku, ali mogu da žive od onoga što rade, a rade ono što vole. Koliko se ovde pravi sprdnja sa hipsterima, a zapravo većina ljudi na forumu razmišlja upravo kao najhipsterskiji hipster. Ljudi, ne gledate svet kroz širom otovren prozor, nego ga gledate kroz puškarnicu. Pa onda i ne čudi što samo umete da otvorite paljbu.

Lepo bi bilo da može da se vidi više dobronamernosti ovde na forumu. Od previše kuliranja na kraju samo mogu da ostanu kulovske fore.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 07 Mar 2011, 13:20

Ispada da su domaci bendovi toliko osetljivi da se raspadaju zbog komentara na raznim forumima.

@radoslav - zaboravio si da se prikladno obuces

Image

:mrgreen:

RadoslavZ

Post by RadoslavZ » 07 Mar 2011, 13:38

nenadnenad wrote:Ispada da su domaci bendovi toliko osetljivi da se raspadaju zbog komentara na raznim forumima.

@radoslav - zaboravio si da se prikladno obuces

Image

:mrgreen:
Ah! Ja imam tako nekonvencionalan pristup oblacenju! Ne razumes ti to!
Ko je ovde pomenuo raspadanje bendova zbog komentara na forumima?
Govorilo se o nedostatku dobronamernosti, koji nije prisutan samo na forumima, vec i u stvarnom svetu.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 07 Mar 2011, 14:28

Pa, onda recite da se ne sme reci da se nekome nesto ne svidja.
Vidim da volis da ides u krajnost pa sam se trudio da ti ugodim? :mrgreen:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 07 Mar 2011, 14:38

Nije lepo što tako izvrćeš sve što se napiše. Šta više, izvrćeš i ono što si sam napisao. Tako ne može da se razgovara. U stvari može, ali da svima bude neprijatno.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 07 Mar 2011, 14:52

Pa, nemam pojma.Bio sam onda ocigledno zlocudan i bezobrazan kad sam rekao sta mislim pa je uredu da me isproziva licno? :mrgreen:
Ovaj fazon svirke je sad aktuelan medju joksimovicima, cetkovicima i sl. a vokal jos vise vuce ka tome to jest jedino sto ne vuce ka tome je ta neka jacina sto se tice same muzike, imho.
Ne znam sta sam uradio da im otezam rad i svirku i kakav tacno razgovor ocekujete? Mislim, ocigledno je da necu ici na svirke i kupovati majce i solje za kafu sa natpisom remedy.Ako se na ovo sve svodi cela prica sto se tice odmaganja i pomaganja, jel to znaci da ja upropastavam scenu?

Post Reply