Gitarski procesor za kucne uslove...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Gitarski procesor za kucne uslove...
Malko sam sludjen - Behringer V-Amp 2 i 3, Line 6 Pocket POD, Digitech, Zoom-ovi? Jel ima neko pametan predlog, budzet 80-120 evra, kacio bih procesor na Roland Cube 20X pojacalo, a gitare su Vintage Les Paul, i Ibanez Blazer Custom. Muzika - pa svakakva, posto je kucno zezanje u pitanju. Ne bezim ni od polovnjaka, nije bitno da li je nov ili polovan...
Re: Gitarski procesor za kucne uslove...

a sta ce tebi procesor???

Za te pare neces dobiti bolje od efekata pojacala.
Ah, efekti su...ne bas, probao sam matori Zoom 3030, nebo i zemlja sa ovim efektima. Srpski receno, bas su losi...
Za nekih 100-150€ bi se dalo naći polovnu Distorziju, wah i možda neki chorus... To ti je mnogo bolje od kupovine multiefekta..
Isao bih bas na multiefekt, zbog efekta lepse polovine u stanu koja nema bas razumevanja .... 
Sto se mene samog tice, sigurno ne bih uzimao pojedinacno efekte, jer sviram gitaru 1-2x nedeljno, i nemam potrebu za nekom preterano kvalitetnom opremom.

Sto se mene samog tice, sigurno ne bih uzimao pojedinacno efekte, jer sviram gitaru 1-2x nedeljno, i nemam potrebu za nekom preterano kvalitetnom opremom.
Topla preporuka za:
http://www.kupujemprodajem.com/Boss-ME- ... id=1778896
Nije skroz digitalna sprava, tj. samo reverb i delay su digitalni, ostali efekti su analogija. Ako uzmes za ove pare, mozes da dodas jos isto toliko za neki Dunlop gcb95 wah, i opremljen si.
Mislim da andrej] sa foruma ima ovaj multiefekat, pa mozes da ga pitas za utiske.
http://www.kupujemprodajem.com/Boss-ME- ... id=1778896
Nije skroz digitalna sprava, tj. samo reverb i delay su digitalni, ostali efekti su analogija. Ako uzmes za ove pare, mozes da dodas jos isto toliko za neki Dunlop gcb95 wah, i opremljen si.
Mislim da andrej] sa foruma ima ovaj multiefekat, pa mozes da ga pitas za utiske.
ne seri da ima za 80e? ja sam svoj otpr tolko platio. signal skroz analogan, osim delaya/reverba (koji imaju analogni dry path), sa digitalnim presetima i tim sranjima. mada, ovo bih vise preporucio nekome sa dobrim lampasem, greota da se po kuci svira, a i nema simulacije pojacala, kabineta, cuda... nije procesor, vec multiefekat.
inace, ima 2 OD i 1 DIST kolo, al, posto je sve analogija, mogu da se zamene bilo kojim kolom od pedale (samo bez tonestacka i samo sa gainom, posto ima 3-band mid-parametric eq posle dista), sto cu i da uradim (ne znam koji cu prvi overdrajv, al ovo drugo dvoje ce biti rat i shredmaster ili guvnor i shredmaster), cineci ovo potencijalno najboljim procesorom ikad.
inace, ima 2 OD i 1 DIST kolo, al, posto je sve analogija, mogu da se zamene bilo kojim kolom od pedale (samo bez tonestacka i samo sa gainom, posto ima 3-band mid-parametric eq posle dista), sto cu i da uradim (ne znam koji cu prvi overdrajv, al ovo drugo dvoje ce biti rat i shredmaster ili guvnor i shredmaster), cineci ovo potencijalno najboljim procesorom ikad.
Last edited by andrej] on 08 Mar 2011, 10:59, edited 1 time in total.
ME5 je tako oldskul 

Ajde malo da analiziramo situaciju:
- rekao si da ti treba za kućno zezanje 1-2 puta nedeljno. Budžet je toliki koliki je, tu nema nikakvog problema. Rekao si takođe da nemaš neke realne potrebe za mnogo kvalitetnom opremom.
Iz ovoga ''kućno zezanje'' se zaključuje da nemaš neke ozbiljnije namere da ulažeš u opremu koja bi mogla da posluži za probe, svirke itd. Ako to nije slučaj, i imaš u nekom planu probe i svirke, to treba da kažeš, jer sprava za kućnu namenu ne mora da znači da je i za probe i svirke.
- Zvukovi i efekti na Cube20X ti nisu po volji, pa bi da rešiš problem procesorom. Meni konkretno nije jasno šta ti nije po volji kod Rolanda. Svirao sam ga u više navrata i svaki zvuk i svaki efekt je blago rečeno, dobar, i krajnje upotrebljiv. Za kućne uslove i više nego dobar.
Prvi savet bi bio, da sačekaš sa kupovinom dodatnih sprava, jer ti u suštini u tom pojačalu imaš verovatno i više stvari nego što ti zaista treba, i da malo više vremena provedeš čačkajući ono što je već na raspolaganju. Smatram da kupovinom procesora u tom cenovnom rangu koji si naveo ne bi ništa dobio. Samo bi izgubio pare zbog impulsivne kupovine jer ti se, kao, ne sviđa ono što već imaš, a to uzgred budi rečeno, radi jako dobro i pouzdano.
Veruj mi, bio sam u tvojoj koži, odn. kupovina radi same promene trenutnog stanja stvari. I često se pokaže da za takvim potezom nije bilo ama baš nikakve potrebe.
Ako si baš odlučio da kupuješ nešto, ja bih toplo preporučio Line6 Pocket POD. Lično ga posedujem i jako sam zadovoljan. Za uslove kućnog sviranja i vežbanja, daje sve što ti ikada može zatrebati. Na njega spojiš slušalice i gotovo, imaš spreman, isproduciran zvuk koji daleko prevazilazi uložene pare, sa dobrim efektima koji se detaljno mogu podešavati preko PC-a, krajnje jednostavno.
Pomenuo si takođe da lepša polovina nema razumevanja, što može da znači da ne želi dalje ulaganje novca u opremu, ili jednostavno želi tišinu u kući (obe varijante potpuno razumljive
). Ovaj procesor ti daje oba, jer ti pojačalo kupovinom ovoga postaje suvišno, komotno ga možeš prodati. Ja kući skoro uopšte ne palim pojačalo zbog komšija, a ovo radi kao sat. Imaš ga i na oglasima za nekih 75e čini mi se. Nov je negde oko 10000rsd.
http://www.kupujemprodajem.com/line-6-p ... id=2507134
http://www.kupujemprodajem.com/Line-6-P ... id=2507134
Evo ti link na moj post kada sam napisao mali review i okačio mali demo, nakon što sam ga kupio.
viewtopic.php?f=20&t=103&p=194975&hilit=+line+6#p194975

- rekao si da ti treba za kućno zezanje 1-2 puta nedeljno. Budžet je toliki koliki je, tu nema nikakvog problema. Rekao si takođe da nemaš neke realne potrebe za mnogo kvalitetnom opremom.
Iz ovoga ''kućno zezanje'' se zaključuje da nemaš neke ozbiljnije namere da ulažeš u opremu koja bi mogla da posluži za probe, svirke itd. Ako to nije slučaj, i imaš u nekom planu probe i svirke, to treba da kažeš, jer sprava za kućnu namenu ne mora da znači da je i za probe i svirke.
- Zvukovi i efekti na Cube20X ti nisu po volji, pa bi da rešiš problem procesorom. Meni konkretno nije jasno šta ti nije po volji kod Rolanda. Svirao sam ga u više navrata i svaki zvuk i svaki efekt je blago rečeno, dobar, i krajnje upotrebljiv. Za kućne uslove i više nego dobar.
Prvi savet bi bio, da sačekaš sa kupovinom dodatnih sprava, jer ti u suštini u tom pojačalu imaš verovatno i više stvari nego što ti zaista treba, i da malo više vremena provedeš čačkajući ono što je već na raspolaganju. Smatram da kupovinom procesora u tom cenovnom rangu koji si naveo ne bi ništa dobio. Samo bi izgubio pare zbog impulsivne kupovine jer ti se, kao, ne sviđa ono što već imaš, a to uzgred budi rečeno, radi jako dobro i pouzdano.
Veruj mi, bio sam u tvojoj koži, odn. kupovina radi same promene trenutnog stanja stvari. I često se pokaže da za takvim potezom nije bilo ama baš nikakve potrebe.
Ako si baš odlučio da kupuješ nešto, ja bih toplo preporučio Line6 Pocket POD. Lično ga posedujem i jako sam zadovoljan. Za uslove kućnog sviranja i vežbanja, daje sve što ti ikada može zatrebati. Na njega spojiš slušalice i gotovo, imaš spreman, isproduciran zvuk koji daleko prevazilazi uložene pare, sa dobrim efektima koji se detaljno mogu podešavati preko PC-a, krajnje jednostavno.
Pomenuo si takođe da lepša polovina nema razumevanja, što može da znači da ne želi dalje ulaganje novca u opremu, ili jednostavno želi tišinu u kući (obe varijante potpuno razumljive

http://www.kupujemprodajem.com/line-6-p ... id=2507134
http://www.kupujemprodajem.com/Line-6-P ... id=2507134
Evo ti link na moj post kada sam napisao mali review i okačio mali demo, nakon što sam ga kupio.
viewtopic.php?f=20&t=103&p=194975&hilit=+line+6#p194975

A možda jednostavno da ubodeš sluške u pojačalo... Imaš na istom efekte, a ne smetaš nikome, u kući tišina...
Probao sam to na MicroCube-u i čuje se očajno...
Hvala Baba Slim-u na velikom odgovoru, otprilike mi je jasno da necu dobiti nesto pretarano bolji zvuk (blah)
. Sto se tice buke, to za sad nije problem dok sam u ovom stanu, imam ultra bucne komsije, tako da gitara nikome ne smeta. Mada ta varijanta za novu gajbu (selicu se valjda krajem godine) i nije losa (direkt u slusalice).

Nema na čemu, naravno.
Ja samo iznosim neke zaključke na osnovu sopstvenog iskustva.
Ako buka nije problem, onda ganjaj to pojačalo, na njemu imaš sve što ti treba, veruj mi.
Kada buka ipak postane problem, ponavaljam (dosadan sam, znam
), ja bih razmotrio Pocket Pod, jer u tom cenovnom rangu, on zaista ima dobre simulacije pojačala i zvučnika, i to sve zaista zvuči dobro... Behringer-ov V-AMP nisam probao tako da ne mogu da ocenjujem kako on radi, ali ja mogu samo da kažem da sam apsolutno prezadovoljan sa Line 6 spravom, i toplo je preporučujem svakom ko hoće mnoštvo zvukova, i tišinu za ukućane. Jako je kompaktna, laka za korišćenje, i ima sve što treba.
U međuvremenu, verujem da će biti još konkretnih i korisnih predloga...

Ako buka nije problem, onda ganjaj to pojačalo, na njemu imaš sve što ti treba, veruj mi.
Kada buka ipak postane problem, ponavaljam (dosadan sam, znam

U međuvremenu, verujem da će biti još konkretnih i korisnih predloga...

Izvinjavam se sto upadam , meni je potreban savet...
Zivim u stanu, gitaru sviram preko guitar riga. zvuk je los, kasni...
Uzeo bih procesor do 150e !? Evo par procesora koji su mi zapeli za oko : Boss ME-50, Zoom GFX-4, Korg AX300G,...
U kuci nedaleko od grada Imam pojacalo, Marshall Mg30dfx koje planiram da prodam i uzmem nesto jace jer mi treba za probe sa bubnjarem.
Procesor uzimam prvenstveno jer mi je potreban u stanu, a planiram da ga koristim za probe. Zelim da cujem vase predloge, sta je najpametnije da uradim ?
Zivim u stanu, gitaru sviram preko guitar riga. zvuk je los, kasni...
Uzeo bih procesor do 150e !? Evo par procesora koji su mi zapeli za oko : Boss ME-50, Zoom GFX-4, Korg AX300G,...
U kuci nedaleko od grada Imam pojacalo, Marshall Mg30dfx koje planiram da prodam i uzmem nesto jace jer mi treba za probe sa bubnjarem.
Procesor uzimam prvenstveno jer mi je potreban u stanu, a planiram da ga koristim za probe. Zelim da cujem vase predloge, sta je najpametnije da uradim ?