Treba da kupim elektricnu gitaru, pa trazim savete...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Treba da kupim elektricnu gitaru, pa trazim savete...
Svrati do mitrosa i baci pogled na ESP LTD gitare, mislim da za te pare mozes da nadjes nesto zanimljivo
Bio sam juče u Mitrosu i probao 2 ESP LTD modela, jedan koji je, izgleda, kopija Jacksona i jednu kopiju Les Paula.
Ova druga gitara mi se više svidela, kako po izgledu, tako i po zvuku. Takođe mi ide u prilog i to što je ona 4000din jeftinija od Jackson kopije.
Zaboravio sam da pogledam na vratu koji je model u pitanju (baš sam glup
), mada sam pronašao nešto slično googlujući po netu (ESP LTD EC50), verovatno je to - to. Nazvaću, pa ću proveriti u svakom slučaju.
Zanima me šta vi mislite o ovoj seriji gitara? Pošto se ne razumem baš u električne, ne umem da procenim kvalitet same gitare , osim onoga što čujem... Da li neko ima iskustva sa ovim gitarama?
Pozdrav
Ova druga gitara mi se više svidela, kako po izgledu, tako i po zvuku. Takođe mi ide u prilog i to što je ona 4000din jeftinija od Jackson kopije.
Zaboravio sam da pogledam na vratu koji je model u pitanju (baš sam glup

Zanima me šta vi mislite o ovoj seriji gitara? Pošto se ne razumem baš u električne, ne umem da procenim kvalitet same gitare , osim onoga što čujem... Da li neko ima iskustva sa ovim gitarama?
Pozdrav

Meni se licno taj ec 50 nije preterano svideo, mada ga nisam posteno ni probao
E, sad, to drugo sto si video, da li ima tremolo?
E, sad, to drugo sto si video, da li ima tremolo?
Ako mislis na ono sto nije kopija Les Paula, ima tremolo i top lock, kosta ~24000...
Sad gledam reviewove za EC-50 i svuda je vrlo dobro ocenjen...
Sad gledam reviewove za EC-50 i svuda je vrlo dobro ocenjen...
Kazem meni se nije preterano svideo (doduse verovatno posto sam ulazio u radnju ocekujuci da cu videti ec 500 ili 1000)
Da li je ta druga gitara ova:

Da li je ta druga gitara ova:

Vrlo verovatno... Telo joj je skroz isto ko na slici, samo je valjda tremolo blok u boji metala, a ne crnoj ko na slici...
Ne znam pravo da ti kazem, mozda i jeste ovaj model posto su ovi sa takvim tremolom malo skuplji tako da ne verujem da bi prodavali za te pare u mitrosu
Najvaznije je koja se tebi gitara vise svidela, mada se meni ovaj Mh 50 cini kao bolja kupovina (na osnovu onoga sto sam citao po internetu)
Nadam se da ti ne odmazem
Najvaznije je koja se tebi gitara vise svidela, mada se meni ovaj Mh 50 cini kao bolja kupovina (na osnovu onoga sto sam citao po internetu)
Nadam se da ti ne odmazem
Pa, kako stvari stoje, verovatno jos dugo necu skupiti tih pedesetak evra koliko je ova Jacksonolika gitara skuplja (prosli praznici/rodjendan
).
Tako da cu verovatno pazariti EC-50...
Naravno da ne odmazes, hvala puno na utrosenom vremenu i volji da pomognes
Pozdrav

Tako da cu verovatno pazariti EC-50...
Naravno da ne odmazes, hvala puno na utrosenom vremenu i volji da pomognes

Pozdrav
Obavezno pogledaj jos gitara, nemoj stati samo na espu. Preporucujem ti da odes i do mega musica posto sam ja tamo i probao taj ec50 pa mozda postoji sansa da jeftinije prodjes
Inace da ja uzimam entry level gitaru verovatno bih uzeo esp (uzeo bih i neku bolju al je problem sto ih nasi ne uvoze)
Inace da ja uzimam entry level gitaru verovatno bih uzeo esp (uzeo bih i neku bolju al je problem sto ih nasi ne uvoze)
Ok, otići ću sutra, danas verovatno ne rade prodavnice
.
Nisam znao da Mega Music uopšte prodaje instrumente, na sajtu im stoji samo katalog mikseta i druge slične opreme o_0
Probao sam juče kod druga Ibanez GRG170 koji je u istom cenovnom rangu i po meni ima znatno lošiji clean zvuk nego EC-50 (doduše probao sam ga na kućnom pojačalu od 10W, a EC-50 na nekom Line6-u u Mitrosu)...

Nisam znao da Mega Music uopšte prodaje instrumente, na sajtu im stoji samo katalog mikseta i druge slične opreme o_0
Probao sam juče kod druga Ibanez GRG170 koji je u istom cenovnom rangu i po meni ima znatno lošiji clean zvuk nego EC-50 (doduše probao sam ga na kućnom pojačalu od 10W, a EC-50 na nekom Line6-u u Mitrosu)...
Inache ibanezi(rg serija) nisu neshto preterano dobri na cleanu, pogotovu sa stock magnetima. Te gitare su uglavnom pravljene za metal.
Znam, al ja trazim balans (tj da gitara dobro zvuci i clean i sa distorzijom - izgleda trazim previseXtrmntR wrote:Inache ibanezi(rg serija) nisu neshto preterano dobri na cleanu, pogotovu sa stock magnetima. Te gitare su uglavnom pravljene za metal.

No, bio sam danas opet u Mitrosu i probao opet EC-50 i bas sam razocaran. Nece nikako da stimuje!

Prvo je prodavac pokusao (njegov komentar je bio "ovde je nesto cudno..."), a kad je priblizno nastimovao, rastimala se posle par akorda

Sto je najgore - bas mi se svidja zvuk (i izgled) gitare. Ima jako lep clean zvuk na neck magnetu i sasvim lepo zvuci sa diztorzijom na bridge magnetu...
Sad ne znam sta da radim... Ako imate da preporucite jos neku gitaru do 250E, molim vas ne oklevajte

Pozdrav
Sad sam zvao Mega Music da ih pitam koliko tamo košta EC-50 i prodavac mi mrtav 'ladan reče 26950din!!! Pa da li je moguće da kod nas gitara košta min. STO EVRA skuplje nego u inostranstvu??? To je čist lopovluk. Ovako nešto nikad nisam video 

Oni mu izgleda nabili cenu od pre nekih godinu-dve dana, nikad ga nece prodatiyu_raider wrote:Sad sam zvao Mega Music da ih pitam koliko tamo košta EC-50 i prodavac mi mrtav 'ladan reče 26950din!!! Pa da li je moguće da kod nas gitara košta min. STO EVRA skuplje nego u inostranstvu??? To je čist lopovluk. Ovako nešto nikad nisam video
Inace ti je tako, u 99% slucajeva kod nas je oprema po 10,20,30% skuplja nego u inostranstvu... Sad but true