Radoslav Z - Toilet Jam

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
RadoslavZ

Radoslav Z - Toilet Jam

Post by RadoslavZ » 16 Mar 2011, 14:46

Ovo je, valjda, drum'n'bass :D

Ima skoro godinu dana kako nisam nista iskomponovao i pre neki dan naidje inspiracija,
potpuno neocekivano. Nisam mogao da upotrebim sve instrumente koje sam hteo,
zato zvuci prazno. Glavna inspiracija za ovo mi je bio Benn Jordan :)

http://www.reverbnation.com/play_now/song_7742294

Ako pesma nece da se ucita, mozete da je download-ujete. :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Re: Radoslav Z - Toilet Jam

Post by Kristijan » 16 Mar 2011, 15:17

Nije muzika koju kapiram, pa je teško kometarisati, a kako i sam kažeš - nisi iskoristio sve instrumente koje si hteo, pa zaista malo prazno zvuči. Ali zato sam preslušao još par numera, i izdvojio bih "Miss Something - Nick od Time". Dobar mi je onaj neočekivani vokal. U verziji 2 mi taj vokal više nije neočekivan, pa mi je manje zanimljivo. "Your Reflection" mi je privuklo pažnju iako je to generalno zvuk koji mi ne ulazi u uši. Ja bih rekao da je to kompliment :) "Nunzia" me je podsetila na neke detalje iz detinjstva, pa sam reagovao totalno sentimentalno, dakle ni tu nema ničeg ni blizu objektivnog komentara :) "Galilei" mi se dopao kao ideja, ali mi je bubanj potpuno iz neke desete priče, to mi nije leglo nikako. E sad izvini ako si ranije već otvarao teme za ove numere koje sam ja pomenuo, nisam pratio...

RadoslavZ

Post by RadoslavZ » 17 Mar 2011, 11:49

Nije muzika koju kapiram, pa je teško kometarisati, a kako i sam kažeš - nisi iskoristio sve instrumente koje si hteo, pa zaista malo prazno zvuči. Ali zato sam preslušao još par numera, i izdvojio bih "Miss Something - Nick od Time". Dobar mi je onaj neočekivani vokal. U verziji 2 mi taj vokal više nije neočekivan, pa mi je manje zanimljivo.
Hvala! To sam radio sa jednom pevacicom iz Engleske. Planiram da i dalje saradjujem sa njom, ima zanimljivu boju glasa.
"Your Reflection" mi je privuklo pažnju iako je to generalno zvuk koji mi ne ulazi u uši. Ja bih rekao da je to kompliment :)

To je moja omiljena stvar, samo nisam zadovoljan aranzmanom i uradicu novi, kad dodje bolje vreme (kad kupim dobar kompjuter).
"Nunzia" me je podsetila na neke detalje iz detinjstva, pa sam reagovao totalno sentimentalno, dakle ni tu nema ničeg ni blizu objektivnog komentara :)

Takav efekat i treba da ima, a smatrao sam ovaj instrumental neuspelim, sve dok nisam video tvoj komentar :D
"Galilei" mi se dopao kao ideja, ali mi je bubanj potpuno iz neke desete priče, to mi nije leglo nikako. E sad izvini ako si ranije već otvarao teme za ove numere koje sam ja pomenuo, nisam pratio...
"Galilei" je prva stvar koju sam iskomponovao i mislim da nije lose za prvu kompoziciju, mada, ima puno rupa, sto cu kad-tad da ispravim. Namerno sam napravio neobican spoj - orkestar, metal bubanj i baroknu melodiju na sintisajzeru (koja je prestala da zvuci kao barokna melodija kad sam dodao delay) :)

Hvaka na komentarima! Sve ovo sto sam radio nije ono sto najvise volim, a i ne slusam toliko elektroniku. Radim elektronsku muziku, zato sto nemam uslove da snimam zive instrumente. Najvise me koce moje neznanje i nedostatak ozbiljnije opreme. Svakako, necu da dizem ruke od muzike, jer sam dobio pozitivne kritike od nekih priznatih muzicara i planiram da u buducnosti uradim nesto ozbiljnije. Za sad cu da ucim kompoziciju, orkestraciju, produckciju, da vezbam gitaru ... :ziveli:

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 17 Mar 2011, 12:08

ово је добар саундтрек за неку 2д игрицу :D
има заразних мелодија

RadoslavZ

Post by RadoslavZ » 17 Mar 2011, 12:16

Шмајсер wrote:ово је добар саундтрек за неку 2д игрицу :D
има заразних мелодија
Volim 2D igrice i tu nalazim inspiraciju.
Preslusaj "Nintendo Baroque", ako te ne mrzi ;)

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 17 Mar 2011, 12:36

то је то отприлике :D
душу дало за неку авантурицу

Post Reply