RR Feat. (Gaussmarkov) Dr. Boogey -> "Mesa Boogie in a Box"
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: RR Feat. (Gaussmarkov) Dr. Boogey -> "Mesa Boogie in a B
Jesi imao prilike da sviras dual rec-a?
noup, samo stare Mark-ove i Roadking II
- Dersu Uzala
Modus operandi svakog casnog coveka je da iskorenjuje glupost.Dushan S wrote:Decurlija koja se tripuje da kad vidi 'elektrinu shemu', zna kako to radi. Prvo, decurlija ne zna da cita elektricnu shemu. Potrebni su Sheherezada cvetovi hiljadu jedne noci da neko kapira struju, u poredjenju sa kopiranjem slike elektronike. Kad bi to shvatili, svet bi bio mnogo lepse mesto.Eh bata Dersu, ti po formi izražavanja, kao da si rešio da vodiš rat sa svima na forumu, bar nekad tako izgleda

- Dersu Uzala
Uzgred sad procitah ovaj smor od konstatacije (Dutjine) da Rectifier nema definiciju. To je kao da covek kaze, Grci su Arapi. Odo ja u ilegalu, ne vredi. 

Dersu Uzala wrote:Uzgred sad procitah ovaj smor od konstatacije (Dutjine) da Rectifier nema definiciju. To je kao da covek kaze, Grci su Arapi. Odo ja u ilegalu, ne vredi.

Ne vredi, i Dutja je podbacio. Sta ces sad, Dersu?

Vidiš kako umeš lepo da objasniš šta misliš kad hoćeš. Da, čuo sam ih 7-8, a imao i silom prilika situaciju da odsviram svirku na Metal Zone-u, što je najsmešnije, sa obzirom na temu, taj Metal Zone sam tada uključio u svog Boogija u clean kanalandrej] wrote:druze, NE ZNAS kako si lupio sa ovim za metal zone. jesi ti uopste cuo koji video sa ovim dr boogey-em? mene ne zanima preterano jel nabada mesa zvuk i tako to, al se ovo NE MOZE dobiti na metal zone-u.

Ovo se ne može dobiti na Metal Zone-u, kao što se često jedna vrsta Solid State zvuka ne može dobiti na nečemu drugom, poenta je bila da mi suštinski taj neki fazon tona nije drastično drugačije, ne zvuči mi Dr Boogie "lampaškije", ako kapiraš.
Čitaj bolje, piše poslednje po čemu je postao poznat je bila definicija. Na pločama iz devedesetih, Rectifier je uglavnom sniman tako da je to masivna, mushy distorzirana gomila zvuka, seti se ploča 90-ih kakav je bio fazon gitarskog zvuka, ništa srednji, samo rumblegroarumpf. To kako ga danas koriste i da li se može sve dobiti na njemu to je druga priča.Uzgred sad procitah ovaj smor od konstatacije (Dutjine) da Rectifier nema definiciju. To je kao da covek kaze, Grci su Arapi. Odo ja u ilegalu, ne vredi.
Kao što rekoh, nije mi bio cilj da hejtujem niti da obezvredim neko tvoje umeće gradnje. Možemo jednom napraviti test, što da ne, možda mi bude drugačiji feeling pod prstima, ko zna!@Dushane stvarno ne znam sta bih vise napisao o ovome, meni a i mnogima pedala zvuci very Mesa Boogiesh, na vecini snimaka se koliko toliko prepoznaje karakter zvuka koji predstavlja. Ako zelis da cujes kako sljaka na otpanjenom lampasu sa dobro uposlenim izlaznim lampama, slobodno mi posalji na pm, iam jos jedan primerak, ili mozemo se nadjemo kod nekoga npr. Koleta ili whatever, da se zezamo i sviramo. Mislim da ono sto krasi ovakve sprave je ipak response koji se oseti pod prstima kad se svira. Za sve ostalo sto si konstatovao i napisao, stvarno neam zelje, snage, niti hejta da niti branim niti polemishem. A iskreno ni vremena.
a posto se ovde postavila i tema da kazem nekog zdravog lampaskog zvuka pod kojim bi se eto moglo podrazumevati da je recimo mastan, creamy i saturisan i dosta onako bogat, ali mogao bih sad da zakacim veliki broj you tube snimaka lampaskih pojacala koja zvuce bash loshe, sinteticki i prskavo i totalno eto sinteticki. Za mnoge ljude takodje ni Mesa Boogie nije primer pravovernog lampaskog zvuka, iskreno i njima se moze zameriti na nekoj toplini i sweet spotu u midlovima, iskreno kod vecine Mesa toga nema. Cak i na cleanu zvuk je prilicno jednolican i nekako pomalo sinteticki i opet kazem na silu podebljan. Odnosno nema nista karakteristicno u zvuku na osnovu cega bi se reklo to je to. Sto se tice konkretno Dual Rectifier-a oni su opet najvise rabljeni u metal muzici za koju def i jesu najzgodniji, ali ceo izbor opcija, kanala, switchova i biranja diode ili tube rectifiera iskreno mozda i ne treba onome ko zna sta zeli. Iskreno ne mislim da neko ko juri blues zvuk sa tube rectifierom, da bi za to kupio Mesu, pored tolikog broja modela i brandova pojacala koja to def rade bolje, rafinisanije i da kazem prepoznatljivije . Samo pokusavam da kazem da je Mesa od pocetka startovala kao geek-friendly brand kao i da je najpopularnija upravo medju tom kucno-cvikeraskom populacijom. Ali opet u Srbiji sve izgleda drugacije.
Da ne ispadne samo metal kao neka aplikacija, i ako najcesce i jeste, evo kako zvuci sve to u nekoj malo drugacijoj prici:
Ne znam kakva je situacija sa ovim novim albumom, ali ceo Higher Power (2005) je sniman kroz Rectifier.
Dr. Boogey je sasvim pristojno uspeo da pridje, EQ-vise, ovoj prici i ako ne znam koliko to bolje ili losije radi od digitalnih simulacija (siguran sam mnogostruko losije od samog pojacala, naravno, ali osnovni dsmra je tu).
Ne znam kakva je situacija sa ovim novim albumom, ali ceo Higher Power (2005) je sniman kroz Rectifier.
Dr. Boogey je sasvim pristojno uspeo da pridje, EQ-vise, ovoj prici i ako ne znam koliko to bolje ili losije radi od digitalnih simulacija (siguran sam mnogostruko losije od samog pojacala, naravno, ali osnovni dsmra je tu).
naravno da je rectifire dosta dobro pojacalo i na cleanu,ne bi mu cena bila +2000$,ali njegova namena je u 90% slucajeva sa rendaljke.
Dual rec.
Peavey 6505+
Marshall jcm2000 tsl
mozda jeste glupo uporedjivati ovako,jer su to ipak album verzije,ali opet se moze uociti neka razlika
Dual rec.
Peavey 6505+
Marshall jcm2000 tsl
mozda jeste glupo uporedjivati ovako,jer su to ipak album verzije,ali opet se moze uociti neka razlika
a cool dobri su ti ovi riljovi @Born_Dead
da lepo se cuje sta kako i kako sljaka, mozda je 6505+ mozda najvise po mom ukusu sta volim u zvuku da cujem, Mesa je def bash debela i onako potmula, sporo se kotrlja, Marshall je mozda malo kartonast, btw iskreno ja i mislim da je za te drop shtimove Mesa mozda i najbolje resenje jer bash lepo pokriva taj deo spektra.

zaboravio da kazem da je sve svirano na emg81.
Evo, dodaj i Reinhold Bogner moded Marshall JCM800 2203 na listu:
http://www.lasselammert.com/sonstiges/BogShall.mp3
Kad bi morao da biram jedno high gain pojacalo, vrlo verovatno bi bilo bas to.
Skupo doduse ...
http://www.lasselammert.com/sonstiges/BogShall.mp3

Kad bi morao da biram jedno high gain pojacalo, vrlo verovatno bi bilo bas to.
Skupo doduse ...
bas to,doktorat messa boogie-a,bar ja mislim,samo sto ovo nije drop,ovo je lowest of the lowdweezil wrote:a cool dobri su ti ovi riljovi @Born_Deadda lepo se cuje sta kako i kako sljaka, mozda je 6505+ mozda najvise po mom ukusu sta volim u zvuku da cujem, Mesa je def bash debela i onako potmula, sporo se kotrlja, Marshall je mozda malo kartonast, btw iskreno ja i mislim da je za te drop shtimove Mesa mozda i najbolje resenje jer bash lepo pokriva taj deo spektra.

- Dersu Uzala
Dream Theater 'Awake' album je tako snimio Petruxhi John sto je dvared svirao gitaru (to se zove double tracking). jedared preko Mk IIc+ a drugi red preko rectifiera. Mislim, ne postoji jace snimljeni album u istoriji, zvuka sto se tice.Dushan S wrote:Čitaj bolje, piše poslednje po čemu je postao poznat je bila definicija. Na pločama iz devedesetih, Rectifier je uglavnom sniman tako da je to masivna, mushy distorzirana gomila zvuka, seti se ploča 90-ih kakav je bio fazon gitarskog zvuka, ništa srednji, samo rumblegroarumpf. To kako ga danas koriste i da li se može sve dobiti na njemu to je druga priča.