Behringer ultrabass bb410?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Behringer ultrabass bb410?
Da li probao neko ovaj kabinet?Misljenja,ocene,odnos cena kvalitet,...
- Tiki the Boyler
- Urednik
Re: Behringer ultrabass bb410?
Dobar boks za te pare.
Mana je što je od medijapana i težak ko tuč, te činjenica da užasno brzo prodistorzira... Ko voli prdežast sound biće sretan!
Mana je što je od medijapana i težak ko tuč, te činjenica da užasno brzo prodistorzira... Ko voli prdežast sound biće sretan!

Da se nadovezem na ovu temu da ne zapocinjem novu, posto je moja slicna.
Trebaju mi saveti...Ovako:
1.Imam ovo pojacalo : http://www.behringer.com/EN/Products/BX1200.aspx
2.Planiram da kupim ovaj kabinet : http://www.behringer.com/EN/Products/BB410.aspx
3.E sad,planiram da od pojacala koristim samo glavu koju bi izvadio iz pojacala i napravio joj kuciste...na to bi prikacio ovaj kabinet.
Trebaju mi vasi saveti i ideje...
Koliko bi mi to znacilo,da li bi mi uopste i znacilo,da li bi dobio bolji i jaci (snazniji) zvuk.....Da li je to izvodljivo,a de se nesto ne pokvari...????
Hvala svima
2.Planiram da kupim ovaj kabinet : http://www.behringer.com/EN/Products/BB410.aspx
3.E sad,planiram da od pojacala koristim samo glavu koju bi izvadio iz pojacala i napravio joj kuciste...na to bi prikacio ovaj kabinet.
Koliko bi mi to znacilo,da li bi mi uopste i znacilo,da li bi dobio bolji i jaci (snazniji) zvuk.....Da li je to izvodljivo,a de se nesto ne pokvari...????
Hvala svima

- sirac-šunka
- vragolan
Čestitam, od dva loša uspet ćeš da dobiješ jedno gore... 

[quote]Da li probao neko ovaj kabinet?Misljenja,ocene,odnos cena kvalitet,...[/quote]
Iako je bajata tema da napisem moja iskustva
.Meni licno je bolji BA410 zato sto ima aluminijumske membrane dok BB410 ima papirne zato je i jeftinijij.
BA 410 imam vec skoro godinu dana i odusevljen sam sa tonom koji behringer moze da proizvede, ali kad budete kupovali budite pazljivi jer behringer nema kontrolu kvaliteta pa se moze desiti da je jedan box ok a drugi totalni krs,vodite racuna
[quote]Da se nadovezem na ovu temu da ne zapocinjem novu, posto je moja slicna.
Hvala svima
[/quote]
Izvodljivo jeste, ali neces nista postici sa tim
jer je pojacalo nema dovoljno snage, onda bolje da kupis nek kutiju od oko 200w ili da kupis posebno glavu i box sto je po meni pametnije... 
Iako je bajata tema da napisem moja iskustva

BA 410 imam vec skoro godinu dana i odusevljen sam sa tonom koji behringer moze da proizvede, ali kad budete kupovali budite pazljivi jer behringer nema kontrolu kvaliteta pa se moze desiti da je jedan box ok a drugi totalni krs,vodite racuna

[quote]Da se nadovezem na ovu temu da ne zapocinjem novu, posto je moja slicna.
Hvala svima

Izvodljivo jeste, ali neces nista postici sa tim

Da li bi mogao da malo pojasnis zasto ce to biti toliko losa kombinacja?
To planiram kao privremeno resenje... dok ne kupim bassman HD 250 head. koju bi kacio na taj kabinet.
To planiram kao privremeno resenje... dok ne kupim bassman HD 250 head. koju bi kacio na taj kabinet.
Behringer, ili u prevodu - dvaput srećan. Prvi put kad ga kupiš, drugi put kad ga nekome uval... tedoh reći prodaš
Ali ne mora da bude pravilo, imao sam priliku da probam neke komade (Alu 4x10) koji zvuče ok kad se probaju na suvo - izuzetno brz zvučnik malte ne ko hi-fi, ali nikako ne trpi batine.
Skoro sam slušao neki koncert powered by Behringer, i nisam imao ni najmanju zamerku na zvuk, čak mi se i svideo kako radi taj njegov ultrabass enhancer u kombinaciji sa bas binovima, dobrim toncem, i naravno dobrim basistom...
Meni to opet ništa ne znači jer mi ne uliva poverenje, pun ih je servis za popravku, a strepeo bi na svirci da nešto ne zvekne, pošto imaju običaj.
ps. Ne diraj ništa, sviraj, lakše ćeš ga posle uval... tedoh reći prodati kad je u fabričkom stanju...

Ali ne mora da bude pravilo, imao sam priliku da probam neke komade (Alu 4x10) koji zvuče ok kad se probaju na suvo - izuzetno brz zvučnik malte ne ko hi-fi, ali nikako ne trpi batine.
Skoro sam slušao neki koncert powered by Behringer, i nisam imao ni najmanju zamerku na zvuk, čak mi se i svideo kako radi taj njegov ultrabass enhancer u kombinaciji sa bas binovima, dobrim toncem, i naravno dobrim basistom...
Meni to opet ništa ne znači jer mi ne uliva poverenje, pun ih je servis za popravku, a strepeo bi na svirci da nešto ne zvekne, pošto imaju običaj.
ps. Ne diraj ništa, sviraj, lakše ćeš ga posle uval... tedoh reći prodati kad je u fabričkom stanju...
Apsolutno se slazem nista ne cackaj i sviraj 

ok,hvala momci
Nego da sta mislite o kabinetu sa jednom 15'' ili 4*10" ?

- the bassman
Ne kontam tacno sta si hteo da pitas, ali ako sam te dobro razumeo, hteo bi da cujes razliku izmedju 115 i 410. Moja malenkost je stekla ovakvo iskustvo: 115 kabineti su uglavnom onako tunjavi, spori ali zato imaju muda, kod 410-ke je bas obrnuto, brzi zvucnici, dobro definisan zvuk sa naravno, mnogo manjim mudascima...tako da je po meni najbolji zvuk kada ih ukombinujesMare_87 wrote:ok,hvala momci![]()

Ja sam neko vreme svirao na Walkabout sa 115 kabinetom ali me nije dugo drzalo pa sam nakacio jos jedan 210, i pesma!

Pa taj fazon, samo sto 4x10 bi trebale da nadomeste brojcano kolicinu baseva, ali die beste je 1x15 + 2x10 = pare i jare i užethe bassman wrote:Ne kontam tacno sta si hteo da pitas, ali ako sam te dobro razumeo, hteo bi da cujes razliku izmedju 115 i 410. Moja malenkost je stekla ovakvo iskustvo: 115 kabineti su uglavnom onako tunjavi, spori ali zato imaju muda, kod 410-ke je bas obrnuto, brzi zvucnici, dobro definisan zvuk sa naravno, mnogo manjim mudascima...tako da je po meni najbolji zvuk kada ih ukombinujesMare_87 wrote:ok,hvala momci![]()
Nego da sta mislite o kabinetu sa jednom 15'' ili 4*10" ?![]()
Ja sam neko vreme svirao na Walkabout sa 115 kabinetom ali me nije dugo drzalo pa sam nakacio jos jedan 210, i pesma!

Da bas to sam hteo da pitam....
Posto jurim tamo vamo...trazim neka resenja...zato se toliko i raspitujem.
Kakva su vam misljenja o ovom kabinetu FENDER RUMBLE 410.
Posto jurim tamo vamo...trazim neka resenja...zato se toliko i raspitujem.
Kakva su vam misljenja o ovom kabinetu FENDER RUMBLE 410.