handmade SG (P90 pickups)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: handmade SG (P90 pickups)
Na ovo je mislio Fukomat, pretpostavljam...

- SiskoMarcetic
jest, al kad izdubiš otvore za hamove dobiješ ono
kad izdubis otvore dobijes komore u centralnom bloku. centralni blok je pozeljan iz dva razloga. prvi je zbog konstrukcijske cvrstoce i toka vibracija neprekinuto kroz centralni deo gitare , a drugi je da bi se magnet zastitio od spoljenjeg uticaja samim tim i od mikrofonije koja je veoma prisutna kod slabije a bogami i bolje konstruisanih supljih gitara. ovo je inace moja omiljena tema o kojoj bi voleo jos mnogo da caskamo ali ajde da budemo korektni prema nikoli i ovom projektu pa ovo caskanje prebacimo u posebnu temu a ovde nastavimo pratiti nesto sto i nema veze sa rupama u telu. nikoli hvala sto je podstakao ovu temu a sisko otvaraj novu temu .
- SiskoMarcetic
u pravu si umalo da ugušim ovu temu (nehat izvinjavam se)
otišo sam na
viewtopic.php?f=18&t=16532#p237579
otišo sam na
viewtopic.php?f=18&t=16532#p237579
- SiskoMarcetic
onaj alat za vođenje glodalice pod uglom me je potakao da nacrtam nešto
slično- pravim ga narednih dana zatrebaće...
u osnovi je ram 700x100 po kome vodimo glodalicu

monitra se na radni sto potrebne rupe za vijke, desnim vijcima regulišemo visunu u skladu sa debljinom komada i ugao a levim ugao

desni vijci

zglob (umesto šarki)

vijci na levoj strani za podešavanje ugla
prosto nadamo se i funkcionalno
slično- pravim ga narednih dana zatrebaće...
u osnovi je ram 700x100 po kome vodimo glodalicu

monitra se na radni sto potrebne rupe za vijke, desnim vijcima regulišemo visunu u skladu sa debljinom komada i ugao a levim ugao

desni vijci

zglob (umesto šarki)

vijci na levoj strani za podešavanje ugla
prosto nadamo se i funkcionalno
Dobra ideja sa vijcima za podešavanje ugla umesto komada drveta... 

- SiskoMarcetic
evo i alat je sklepan on odprilike izgleda ovako

i radi
evo kako izgleda uzorak kosina se na žalost ne vidi najjasnije

ps
na alatu planiram neka poboljšanja koga interesuje postaviću tehnički crtež kada sve dođe na svoje mesto
i možda bi ovaj metod

mogao biti zamenjen radom sa našim MF cutom alatom

i radi

evo kako izgleda uzorak kosina se na žalost ne vidi najjasnije

ps
na alatu planiram neka poboljšanja koga interesuje postaviću tehnički crtež kada sve dođe na svoje mesto
i možda bi ovaj metod

mogao biti zamenjen radom sa našim MF cutom alatom
Samo stavi veće slike, ove su tako male da se ne vidi ništa.
Juče sam od javora napravio furnir od 2-3mm i zalepio ga na glavu gitare. Danas sam to oblikovao, napravio otvor i na furniru za podešavanje trussroda, izbušio rupe za čivije i montirao za probu. Evo rezultata...

Juče sam od javora napravio furnir od 2-3mm i zalepio ga na glavu gitare. Danas sam to oblikovao, napravio otvor i na furniru za podešavanje trussroda, izbušio rupe za čivije i montirao za probu. Evo rezultata...

Aaa, lepo, lepo. Opasan rad.
iskreno bio sam skeptik kada si rekao da ces na glavu da lepis javorov furnir ali nisam ni mogao da zamislim da ovako lepo lezi. ovo steta u crno farbati. bas smekerski svaka cast.
Kristijane hvala ti puno, posebno mi prija ovo "opasan rad"
oboss, nisam izmišljao toplu vodu, držao sam se Gibsonovog recepta. Oni za svoj "holy veneer" koriste eboni i javor, evo i sličica...

Šmekerski ili ne ide u crno kako je i želeo rock nation. Bitno je da se sad lepo vidi šta je ispod te buduće boje da ne bude nekih sumnji u kvalitet drveta, ipak sam mahagoni nabavio od proverene osobe

oboss, nisam izmišljao toplu vodu, držao sam se Gibsonovog recepta. Oni za svoj "holy veneer" koriste eboni i javor, evo i sličica...

Šmekerski ili ne ide u crno kako je i želeo rock nation. Bitno je da se sad lepo vidi šta je ispod te buduće boje da ne bude nekih sumnji u kvalitet drveta, ipak sam mahagoni nabavio od proverene osobe

Evo nekih novih momenata. Za početak sam ostao dužan da pokažem onaj otvor za podeševanje trussroda. Ima tu još malo šmirglanja da bi sve bilo kako treba iako se taj deo ne vidi ispod poklopca, ali 95% je gotovo.

Najviše vremena juče mi je oduzelo pravljenje šablona za otvor za elektroniku, onda za onaj mali širi deo gde leže poklopac i na kraju za sam poklopac. Evo kako je sve ispalo...

Evo i slike sa potovima, switchem i priključkom za kabel. Naravno tu su i kapice za potove...

Najviše vremena juče mi je oduzelo pravljenje šablona za otvor za elektroniku, onda za onaj mali širi deo gde leže poklopac i na kraju za sam poklopac. Evo kako je sve ispalo...

Evo i slike sa potovima, switchem i priključkom za kabel. Naravno tu su i kapice za potove...

Odlična rezbarija!! 
...samo...taj džek je lošeg kvaliteta, vrući kontakt im se krivi jer nije od odgovarajućeg materijala, posle nekog vremena (koje zavisi od korišćenja) izgubi kontakt...eto ako mogu da pomognem savetom na vreme bolje da ga zameniš nečim kvalitetnijim...
pozzdrav

...samo...taj džek je lošeg kvaliteta, vrući kontakt im se krivi jer nije od odgovarajućeg materijala, posle nekog vremena (koje zavisi od korišćenja) izgubi kontakt...eto ako mogu da pomognem savetom na vreme bolje da ga zameniš nečim kvalitetnijim...
pozzdrav

jedna rec, odnosno tri reci u jednoj
G.A.S.

G.A.S.

Hvala obojici
michabass, hvala na savetu, imaš li predlog koji džek da kupim i gde kod nas? U Nišu imam Mitros, Liru, Music House...

michabass, hvala na savetu, imaš li predlog koji džek da kupim i gde kod nas? U Nišu imam Mitros, Liru, Music House...