Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
sl0e

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by sl0e » 26 Mar 2011, 16:30

Znas kako Vai ima ventilator?

Image

:mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 26 Mar 2011, 18:28

sl0e wrote:Znas kako Vai ima ventilator?
Misliš na:"This is my biggest FAN!" :lol:
Nego, kako bi ovaj ventilator leg'o... Ko budali šamar, možda čak i bolje od Rotosfere (prvenstveno gabaritno) ali matori... orasi... :(

sinisake
The original one

Post by sinisake » 26 Mar 2011, 18:33

Ventilator za pobjedu. Sad opleti!

Image

:mrgreen: :ziveli:

Mislim, kad je vec pomenut, pa jos u ovom konjtekstu, nisam mogao da odolim. :mrgreen:

A jes mu fina cena... :shock:

guv'nor

Post by guv'nor » 26 Mar 2011, 19:32

Vai za predsednika! :bow:
sinisake wrote:A jes mu fina cena... :shock:
Jedno, sasvim ispravno pojačalo. :)

Edit: Mada, Sl0e, dopada mi se kako razmišljaš! :wink:

sl0e

Post by sl0e » 27 Mar 2011, 00:16

Ma matori, da nije tebe (i Lance-a Keltner-a) ne bih video 90% (meni) zanimljivih klipova na YT :ziveli:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 27 Mar 2011, 01:36

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Image
Image

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 27 Mar 2011, 04:12

To su beše one pedale sa procesorima u sebi?

guv'nor

Post by guv'nor » 27 Mar 2011, 05:13

sl0e wrote:Ma matori, da nije tebe (i Lance-a Keltner-a) ne bih video 90% (meni) zanimljivih klipova na YT :ziveli:
Image
:ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 Mar 2011, 11:29

guv'nor wrote:Nego sada mi nije jasno, da li smo mi pričali o samolepljivom čičku ili o selotejpu (traci) koja ima lepljivu površinu na obe strane? Ja sam pominjao ovo drugo, čičak traku več imam. Grublji deo je zalepljen za dasku, pa sada mislim da ovaj mekši (čupaviji) deo zalepim za pedale tom obostrano samolepljivom trakom.
Ja sam pričao o samolepljivom čičku. Znači čičak traka čija je jedna strana obložena lepkom, sa koje se skine zašitini papir i spremna je za lepljenje direkt na pedalu/podlogu.

Mada, ako već imaš običan čičak i selotejp koji se lepi sa obe strane, probaj i tako, samo je pitanje kako će selotejp prionuti na sam čičak (koji hoćeš na pedalu da staviš), jer se meni dešavalo da čičak (običan) zalepim i super-lepkom na gumu od pedale pa se odlepi kada hoću da ga skinem sa pedalboarda, koliko jako uhvati suprotnu stranu čička, koja je na pedalboardu.

Probaj, možda dobiješ zadovoljavajući rezultat. :ziveli: :kokice:

@Z*Z*Z: Čestitke! :ziveli: Kaži mi samo, šta je ova treća pedala, koja ima samo prekidač? Neki dodatni footswitch za delay?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 27 Mar 2011, 11:44

Možeš da ideš i do nekog stakloresca da ti polepi silikonsku traku. To je dovoljno jako da nosi saobraćajne znakove (provereno znam da se između ostalog baš tako i koristi u belom svetu), atestirano na spoljašnje atmosferske uslove. Ima da se kupi kao rolna, ali rolna je skupa kao đavo, a treba ti jako malo te trake, pa nema svrhe da je kupuješ ako nemaš zašto celu da potrošiš. Traka na sebi ima foliju, pa ne moraš celu skalameriju da nosiš, nego samo čičak trake, pa kod kuće poskidaš folije i zalepiš na pedale. Samo pedale pre lepljenja prebriši alkoholom, da nema na njima nikakva masnoća. Jeftinija ali nešto manje elegantna varijanta je neutralni silikon u tubi, tu ti treba malo spretnosti da ne cediš sumanute količine, a svakako nepotrošen silikon možeš da koristiš za kojekakva dihtovanja, neće da se baci. Sa lepkovima moraš da misliš koji će kako da reaguje sa kojojm površinom, a sa silikonom nemaš tu brigu.

xspaceman

Post by xspaceman » 27 Mar 2011, 12:00

Baba Slim wrote: @Z*Z*Z: Čestitke! :ziveli: Kaži mi samo, šta je ova treća pedala, koja ima samo prekidač? Neki dodatni footswitch za delay?
Have a Strymon delay pedal? Want to be able to store a preset of your favorite settings? Add a Strymon Favorite switch and connect to your Brigadier or El Capistan with the included 1/4″ TRS cable.

guv'nor

Post by guv'nor » 27 Mar 2011, 18:32

Silikonske trake i silikon u tubi mi nisu pale na pamet... Bezveze. Samolepljivi čičak, jedini koji sam uspeo da neđem je bio u nekim pakovanjima širine 15mm, dužine od jednog metra i to mi je bilo previše usko i skupo kao opcija za sređivanje 8 pedala i napajanja. Videću kako će lepitit i izdržati, jer sinoć jedino što sam uspeo da nađem, iole pristojno, je ovo:
Image
Pitanje je samo koliko će dobro fiksirati čičak traku, jer sa pedalama ne verujem da će imati problema.
Ake ne uspe, idem na gore spomenute opcije. Hvala vam još jednom. :ziveli:

Tufli

Post by Tufli » 28 Mar 2011, 00:49

E drugari, a shta kazete na duplu samolepljivu traku???? Mislim da ima da se kupi u vecjini farbara. :cao:

Tufli

Post by Tufli » 28 Mar 2011, 02:18

Tufli wrote:E drugari, a shta kazete na duplu samolepljivu traku???? Mislim da ima da se kupi u vecjini farbara. :cao:
Nisam prochitao shta pishe na slici iznad ::ranting::
Cool, isto razmishljamo :ziveli:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 28 Mar 2011, 14:48

guv'nor wrote:Znam da sam dosadan k'o redak govanac, ali sam ih sada prvi put poređao (bez čička i kablića za napajanje) pa... ono... moram malo. :mrgreen:
Image
Image
Još uvek ne znam da li da Pickup Booster i AD9 zamene mesta sa OCD-om i Klonom ili će da ostane ovako.
To mora da se reši pre nego što krene seckanje kablića. :)

P.S. Jel ima neko neku bolju ideju za lepljenje čička na pedale od one obostrano-lepljive trake?
Ljubo,Ljubo :D Vrh je ovo :D i samo se nesto zalis :mrgreen: :ziveli:

Locked