Preporucite mi
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
Preporucite mi
nisam se do sada zanimao softverima, ali bas sam sada mislio da se malo zanimam amaterskim kucnim snimanjem pjesama.
Ima nekoliko programa koje vidim da ljudi koriste....
Mozete li meni da preporucite za moj komp kucni, da se malo zanimam? ... imam 2 GB Ram, CPU 2.3GHZ....
Da li je bitno da napomenem da me vise interesuju hi gain, overdriven gitare.. a manje chorusi, delayi i slicno?
Ima nekoliko programa koje vidim da ljudi koriste....
Mozete li meni da preporucite za moj komp kucni, da se malo zanimam? ... imam 2 GB Ram, CPU 2.3GHZ....
Da li je bitno da napomenem da me vise interesuju hi gain, overdriven gitare.. a manje chorusi, delayi i slicno?
Re: Preporucite mi
Stvarno je ovde puuuno tema o softveru ili pluginovima... ali ajde...
Sekvenceri:
Cubase, Sonar, Reaper, Pro Tools, Nuendo, Kristal...
Wav editori:
Sound Forge, Audition, Wavosaur, Cool edit, Wavlab...
Pluginovi...
Masa njih. sve zavisi KAKO i CIME snimas gitaru, i o stale instrumente...
Imas i fenomenalnih Virtuelnih instrumenata koji mogu da ti pomognu u snimanju Bubnjeva ili nekih klavijatura tj. sint zvukova...
Ah, da, pre svega dobra MUZICKA KARTICA... memoriju si napisao, procesor isto. Ali nisi rekao koju karticu imas...
Ajde redom i jedno po jedno...
Sekvenceri:
Cubase, Sonar, Reaper, Pro Tools, Nuendo, Kristal...
Wav editori:
Sound Forge, Audition, Wavosaur, Cool edit, Wavlab...
Pluginovi...
Masa njih. sve zavisi KAKO i CIME snimas gitaru, i o stale instrumente...
Imas i fenomenalnih Virtuelnih instrumenata koji mogu da ti pomognu u snimanju Bubnjeva ili nekih klavijatura tj. sint zvukova...
Ah, da, pre svega dobra MUZICKA KARTICA... memoriju si napisao, procesor isto. Ali nisi rekao koju karticu imas...
Ajde redom i jedno po jedno...
- Highlander
Kad već postoji ovakva tema želeo bih da pitam nešto. Postoji li neki način da se dobije zvuk električne gitare bez gitare?
Dakle, softverskim putem, znači ono, odredim koji akord a on odsvira. I kojim alatom se to može izvesti? 

Moze nekim VSTi pluginom, ali to ne zavrshava posao... ni malo... 

Da, mozes nekim pluginom. Medjutim... opet vas molim... ako mozete, dajte malo kompletnije pitanje..
1. da li hoces da taj plug svira ono sto si ti odsvirao MIDI-jem?
2. da li hoces da samo ispises tekstualno gde koji akord zelis da ide a plugin ili program da ga svira?
3. da li hoces da redjas vec gotove akorde?
4. da li hoces da ti program sam aranzira pesmu?
5 da li hoces da to program cita misli?
1. ima ih masa, cak i neki pristojni za neku pozadinsku gitaru.. za solo ili vodecu gitaru...hmmmm...
Mada se sve to svodi na neki Virtuelni instument koji ce svirati semplove gitare. E sa je problem naci sto realnije...
2. ima i takvih...
3. Virtual gitarist na primer, ali se u stvari ovaj instrument zasniva na gotovim, vec odsviranim loopovima a ti ih redjas u tvom sekvenceru. Vrlo upotrebljiv, ali ogranicen si na ono sto ima.
4. mozes naci tu i tamo neki program koji to radi, ali on svira MIDI, pa opet moras da trazis semplove i ubacujes ih u neki Virtuelni instrument
5. Takav jos neces naci... a voleo bih i ja da postoji
1. da li hoces da taj plug svira ono sto si ti odsvirao MIDI-jem?
2. da li hoces da samo ispises tekstualno gde koji akord zelis da ide a plugin ili program da ga svira?
3. da li hoces da redjas vec gotove akorde?
4. da li hoces da ti program sam aranzira pesmu?
5 da li hoces da to program cita misli?
1. ima ih masa, cak i neki pristojni za neku pozadinsku gitaru.. za solo ili vodecu gitaru...hmmmm...
Mada se sve to svodi na neki Virtuelni instument koji ce svirati semplove gitare. E sa je problem naci sto realnije...
2. ima i takvih...
3. Virtual gitarist na primer, ali se u stvari ovaj instrument zasniva na gotovim, vec odsviranim loopovima a ti ih redjas u tvom sekvenceru. Vrlo upotrebljiv, ali ogranicen si na ono sto ima.
4. mozes naci tu i tamo neki program koji to radi, ali on svira MIDI, pa opet moras da trazis semplove i ubacujes ih u neki Virtuelni instrument
5. Takav jos neces naci... a voleo bih i ja da postoji

Sto se tice VST gitara...Licno ih ne koristim previse,
ali poprilicno dobre rezultate mozes postici sa VST
pluginovima kao sto su Slayer i Slayer2. Slayer dobijas
uz FL Studio tako da ako ga slucajno imas instaliranog
probaj ga. On izgleda ovako:

Sto se tice plugin-a Slayer2, on je kako i sam naziv kaze,
naslednik Slayer-a i samim tim ima i naprednije opcije,
da ne spominjem kvalitet zvuka. On ne dolazi inicijalno sa
FL Studio-m ali mozes probati demo na internetu. Kod
ovog plugina bih dodao da je vrlo zanimljivo odradjena
i emulacija akusticne gitare tako da se za njega moze reci
da je kompletan. On izgleda ovako:

Na ovoj adresi mozes skinuti Slayer2 DEMO i na njoj takodje imas i par mp3 primera kako zvuci.
http://www.kaosaudio.com/refx-slayer-2- ... abinet-fx/
ali poprilicno dobre rezultate mozes postici sa VST
pluginovima kao sto su Slayer i Slayer2. Slayer dobijas
uz FL Studio tako da ako ga slucajno imas instaliranog
probaj ga. On izgleda ovako:
Sto se tice plugin-a Slayer2, on je kako i sam naziv kaze,
naslednik Slayer-a i samim tim ima i naprednije opcije,
da ne spominjem kvalitet zvuka. On ne dolazi inicijalno sa
FL Studio-m ali mozes probati demo na internetu. Kod
ovog plugina bih dodao da je vrlo zanimljivo odradjena
i emulacija akusticne gitare tako da se za njega moze reci
da je kompletan. On izgleda ovako:

Na ovoj adresi mozes skinuti Slayer2 DEMO i na njoj takodje imas i par mp3 primera kako zvuci.
http://www.kaosaudio.com/refx-slayer-2- ... abinet-fx/
Ljudi pomazite!
Imam problem. Instalirao sam GUITAR RIG 3, ali imam problem da sviram na njemu. Na Native stranici sam nasao da je sistemnski minimum za pokretanje programa Windows XP (SP 2) or Windows Vista (32 bit), Pentium/ Athlon XP 1.4 GHz, 512 MB RAM ... ja imam mnogo preko toga, ali signal ne moze da mi se probije ... samo mi daje neke cudne signale, nesto kao neka sinteticka mikrofonija i brum ....
Ne razumijem se bas dobro u ovo ali koliko vidim potrebni su mi odredjeni drajveri .... da li je zbog toga?
Koji od ovih da instaliram?
Stand-alone, VST®, Audio Units™, RTAS® (Pro Tools 7), ASIO®, Core Audio™, DirectSound™ jer ovi se spominju na Native stranici?
Ne vidim da se igdje spominje zvucna karta, sto bi po mojoj pretpostavci znacilo da ce Rig raditi svakako, samo nece biti onog kvaliteta reprodukcije tona, ali bi trebao da radi svakako. Jel?
Imam problem. Instalirao sam GUITAR RIG 3, ali imam problem da sviram na njemu. Na Native stranici sam nasao da je sistemnski minimum za pokretanje programa Windows XP (SP 2) or Windows Vista (32 bit), Pentium/ Athlon XP 1.4 GHz, 512 MB RAM ... ja imam mnogo preko toga, ali signal ne moze da mi se probije ... samo mi daje neke cudne signale, nesto kao neka sinteticka mikrofonija i brum ....
Ne razumijem se bas dobro u ovo ali koliko vidim potrebni su mi odredjeni drajveri .... da li je zbog toga?
Stand-alone, VST®, Audio Units™, RTAS® (Pro Tools 7), ASIO®, Core Audio™, DirectSound™ jer ovi se spominju na Native stranici?
Ne vidim da se igdje spominje zvucna karta, sto bi po mojoj pretpostavci znacilo da ce Rig raditi svakako, samo nece biti onog kvaliteta reprodukcije tona, ali bi trebao da radi svakako. Jel?
A ako pak treba dobra zvucna, dajte mi preporucite par jeftinijih al da rade posao i jednu ultra dobru koja ce sigurno odradjivati sve kako treba.
E ovako, ajd da pitam ovde...
Treba mi neki VST Akustichnog klavira, ali neki bas ono pro VST, ja sam radio sa nekim besplatnim i nisam zadovoljan, treba mi samo naziv nekog dobrog, za ostalo cu se ja snaci....
Treba mi neki VST Akustichnog klavira, ali neki bas ono pro VST, ja sam radio sa nekim besplatnim i nisam zadovoljan, treba mi samo naziv nekog dobrog, za ostalo cu se ja snaci....

- Rocket Roll
Prvo imaš Steinbergove proizvode - Steinberg Grand Piano, recimo. Onda imaš Bardstown Imperial Grand Bosendorfer M290, koji je (kao što mu ime kaže, jel') Bosendorfer, što znači da bi trebalo da razglobljava kičmu u nižim registrima, AKO su ga iole realno skinuli. Onda imaš još neke stvari u koje se mnogi kunu: Post Grandioso Steinway, recimo.
Spisak i "shootout" većine VSTi klavira koji vrede nešto imaš ovde:
http://www.purgatorycreek.com/index.html
Hm... Pretpostavljam da je to zbog onog default ASIO drivera.Molotov wrote:Ljudi pomazite!
Skini Asio4All (besplatan i vrlo mali, oko 2mb I think) i instaliraj. U ASIO control panelu podesi tako da ti line-in bude uključen (Enabled), ili mic-in ako u njega uključuješ gitaru. Zatim udji u Guitar Rig, klikni File->Audio and MIDI settings.
Tu gde pise Interface izaberi ASIO, a dole gde je Output Device izaberi Asio4All. Klikni ASIO config s desne strane i pogledaj dal je tu sve sto treba uključeno i aktivno. Ovo gde piše ASIO buffer size šteluj dok ne počne da se pojavljuje buffer underrun, odnosno što je manji buffer, manje je kašnjenje od trenutka kad ti odsviraš neku notu na gitari do trenutka kad ćeš je čuti na zvučnicima, ali ako ovo staviš na neku previše malu vrednost, čućeš krčanje i gubljenje zvuka usled preopterećenja hardvera. Output latency ti govori koliko je kašnjenje u milisekundama. Svako kašnjenje do 15ms ne bi trebalo da se primećuje.
Nadam se da sam pomogao

Pozdrav
Tnx...Rocket Roll wrote:Prvo imaš Steinbergove proizvode - Steinberg Grand Piano, recimo. Onda imaš Bardstown Imperial Grand Bosendorfer M290, koji je (kao što mu ime kaže, jel') Bosendorfer, što znači da bi trebalo da razglobljava kičmu u nižim registrima, AKO su ga iole realno skinuli. Onda imaš još neke stvari u koje se mnogi kunu: Post Grandioso Steinway, recimo.
Trazio sam malo, i vecina ovih VST klavira, je npr po 5-6 DVD-a a to je pola mog harda...

Tako da sam odluchio za neki Art Vista Virtual Grand on je oko 1,5 GB...
Imam jos jedno pitanje...
Nabavio sam Broomstick Bass, da li je moguce da ga ne koristim za loopove, poshto mi to ne treba, nego da pomocu njegovih semplova sam kucam melodiju?
Ljudi ja sam uspio smanjiti latenciju na 1 ali nesto meni ovdje ne funkcionise ... cujem dupli ton, znaci clean signal gitare a u pozadini sa prilicnim kasnjenjem nestabilan i haotican ton koji kao da prolazi kroz Guitar Rig 3 ali islazi sranje na kraju.
Inace primjetio sam da mi i npr. obicno snimanje gitare u Cool Edit pro nesto ne funkcionise.
Ustekam gitaru u line in i sviram je preko H&K Warp factor pedale. Sve se cuje normalno i fino ja to snimam... ali kada preslusavam snimak signal je nekvalitetan i kao da se cuje kroz vodu, sam se utisa, pa pojaca, pa opet na momenat dobije kvalitet, pa se ponovo pokavari.. u svakom slucaju neupotrebljiv.
Ima li ko ideju?
Inace primjetio sam da mi i npr. obicno snimanje gitare u Cool Edit pro nesto ne funkcionise.
Ustekam gitaru u line in i sviram je preko H&K Warp factor pedale. Sve se cuje normalno i fino ja to snimam... ali kada preslusavam snimak signal je nekvalitetan i kao da se cuje kroz vodu, sam se utisa, pa pojaca, pa opet na momenat dobije kvalitet, pa se ponovo pokavari.. u svakom slucaju neupotrebljiv.
Ima li ko ideju?
Pre svega, nikako nemoj da staviš 1ms, ne postoji teoretska šansa da će to tvoj hardver moći da izdrži.Molotov wrote:Ljudi ja sam uspio smanjiti latenciju na 1 ali nesto meni ovdje ne funkcionise ... cujem dupli ton, znaci clean signal gitare a u pozadini sa prilicnim kasnjenjem nestabilan i haotican ton koji kao da prolazi kroz Guitar Rig 3 ali islazi sranje na kraju.
Ima li ko ideju?
A to što čujes clean signal gitare se može rešiti ovako: idi u onaj Windowsov Volume Control i tu mute-uj line-in.
Kad podigneš buffer na nekih 450-512ms trebalo bi da bude sve u redu.
Jesi li siguran da si stavio Asio4All kao input/output interfejs u Guitar Rigu?
Jebga, ja sam drzo latenciju na 1 i 5 vak i nula? Jel moguce da sam sada sjebo zvucnu sa tim? A jeste mi se sjebo zvuk...
Kao soundcard interfejs mi pise da je ASIO a output device stoji Asio 4 all .. evo sada latencija 10ms .. samo pet je sve isto ...
Za routing otput i infut mi nudi samo moju realtek
karticu ...
Sada stvarno mislim da sam sjebo zvucnu!

Kao soundcard interfejs mi pise da je ASIO a output device stoji Asio 4 all .. evo sada latencija 10ms .. samo pet je sve isto ...
Za routing otput i infut mi nudi samo moju realtek

Sada stvarno mislim da sam sjebo zvucnu!