I meni treba pojacalo...:D

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Ave

I meni treba pojacalo...:D

Post by Ave » 11 Apr 2011, 00:53

Pozdrav ljudi. Poslao sam poruku u temi "Peavey Srbija :: i sire ... ", ali mislim da cu novom temom lakse dobiti odgovor.

Citam na forumu da se dosta hvali Peavey Bandit pojacalo. E sad interesuju me neke stvari, a i treba mi par saveta.

Da li je pametnije da kupim Peavey Bandit 112 TransTube ili da sakupim jos stotinak evra pa da ganjam nesto drugo? Planiram da dam do oko 350e... Na pamet mi pada neki Marshall hibrid recimo, ili neki Roland Jazz Chorus, ili nekakav Fender...

Oko bandita me interesuje vrede li ti novi transtube modeli ili su precenjeni?

Dajte mi savete za bilo kakvo pojacalo, pa da vidimo... Ustvari mi treba pojacalo od min 50W prave snage, da ima 1x12 ili 2x12 zvucnika, znaci ne zvucnik ili zvucnike manje od 12". Sto se tice muzike, sviram rock, tezim ka Gilmour, Partibrejkers, ZZ top zvuku, ali treba mi i dobar clean.(Ovo pricam zbog varijante da sa pojacala vucem distorziju a da procesor koji imam (Digitech rp1000) povezem preko send-return opcije, ali to mi nije primarno.)

Dakle predlazite bilo sta, uslovi nisu striktni. :)

Hvala unapred...

Blingo

Re: I meni treba pojacalo...:D

Post by Blingo » 11 Apr 2011, 01:35

Ako hoces da ubadas drive pedale, Jazz Chorus zaboravi, oooocajno se slaze s pomenutim.Probao sam, znam o cemu pricam! :) Bandit ima dobar klin, jako dobar, ali nikada nisam cuo njegovu saradanju s drive pedalama, ali, ozirom da ga hvale ljudi po forumu, uzeo bih ga u obzir. S Marshallima nemam iskustva...

Za te pare bih ti preporucio da pogledas Epiphone ValveSenior. - Kompaktan, lepog, zdravog lampaskog tona, sa zvucnikom od 12'. Vrlo fino prima pedale,a sa svojih nepunih 20w KIDA kako je glasno. Sviram pank, u bendu imamo dve gitare, bas i bubanj i na probi nikada nisam poterao preko 4 ni gain ni volume, a nikada nemam problem da izletim iz miksa. Jedina zamerka na ovom pojacalu je reverb. Jese zicani, ali se meni ic' ne svidja.

Ave

Post by Ave » 11 Apr 2011, 14:09

Jos nisam za varijantu sa pedalama i pedalboardom. Trenutno samo procesor, ali prihvatljivo je i nesto gde cu moci da se zezam sa pedalama.

Nisam dosad nailazio na Valve Senior, hvala na predlogu, pogledacu...

Dajte jos predloga... :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Apr 2011, 14:30

ja sam fan bandita :mrgreen:

Sviram ga u studiju za probe, i radije se bodem u njega nego u marshall hibrida (avt50 combo). Drive mi se mnogo vise svidja (ima ih 3, ja koristim hi-gain, a ima jos i modern, scoopovan panter tip zvuka, i vintage) al' dobro ja sviram u punk bendu mada namestam nesto heviji™ ton, tako da ne znam koliko ti znaci kada ti ja predlazem... :mrgreen: Isto tako, taj bandit super radi sa digitech-om (a i drugim procesorima), Drive obicno ne vucem sa proca, ali i kad to radim, zvuci dosta dobro...

Kod kuce i kad treba na svirke vucem marshall 5212, matora trandza sa 2x12" i mislim da bi ti i to pojacalo super odgovaralo, fin klin, a drive je bas rokerski, nije za metal krljanje dok se ne potera nekom pedalom, a nadju se na oglasima za 200-300e (ja sam za svoj dao 200 ili 220, ne secam se sada...).

umart

Post by umart » 11 Apr 2011, 14:48

razlikujte valvestate marshall prve i druge generacije.prvi su mnogo bolji (8100 glava,8080 kombo),ovi potonji sa budzenim efektima i ne toliko.ja bih u slucaju budzeta od 350 e malo sjedio i posmatrao oglase,mozda gledao da skupim neki dinar,jer si blizu sa parama da mozes da uzmes nesto vrlo kvalitetno.zam stotinjak i mozda malo vise e mozes da nadjes p and k pojacalo,a to je vec druga liga od svega o cemu se odje prica.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Apr 2011, 21:58

Veruj mi ne treba ti pojacalo od 50w, ja imam od 40w, i nikada ga nisam pojacao preko 4 (a ide do 12), i to 4 je bilo vise iz radoznalosti, na svirkama ne smem ni toliko, a sviramo izuzetno glasnu muziku, 2 gitare...
ako hoces taj brejkers, zz top zvuk, mislim da bi valve senior lepo legao, ili bilo koji mali lampas, ima po oglasima i nekih lejnija ako se secam....

umart

Post by umart » 12 Apr 2011, 00:54

prvo je valvestate druge generacije,drugo je trandza iz osamdesetih.ako mozes da odes u bor i da ga licno probas mislim da ovu trandzu treba probati.vidim svasta nesto je cackano,stavljeni su v30,a kako ljudi bas i ne lete da kupuju te trandze iz osamdesetih vrlo lako se moze desiti da im i spustis cijenu.

takodje na kp.com stoji masu vremena marshall jmp trandza iz sedamdesetih 100 w za smijesne pare(mislim da je oko 150 e,ali ne drzi me za rijec),sto implicira da i nije u nekom stanju samo cu ti reci da nije to cudo toliko ogromno i da se nisam uvalio da sredjujem moje glavno pojacalo ja bih gledao za sebe da ga uzmem,naravno ako nije u previse losem stanju.mislim da tim trandzama vrlo lako moze da se smanji output,ali kako je cisto pojacanje (nikakav dist ni drive se ne stvara u poweramp-u) ne vidim zasto bi se cimao.

Ave

Post by Ave » 12 Apr 2011, 15:43

Ne znam sta da radim. I nije da mi se zuri toliko, mogu da cekam, al' mi je problem sto ne znam sta da cekam... :O.o:

umart

Post by umart » 12 Apr 2011, 18:50

sviraj.ukljuci se nekako u komp,skini svaki modeling program na koji mozes da nadjes,idi na probe svakog benda na koji mozes cimaj ih da ti daju pojacalo na dva minuta,kod drugova,cimaj prodavce po prodavnicama itd i sl.moras da skontas sta zelis i sta ti treba,tj koji zvuk.i onda kad budes znao sta zelis bice ti sve mnogo lakse,pa i da iscimas pojacalo.

Ave

Post by Ave » 12 Apr 2011, 20:24

Ma imam na cemu da sviram, i to me sluzi super, imam i bend, i probavao sam isto svasta (mada nista u tom cenovnom rangu koji sam spreman da platim), i za sad mi se ne zuri zato sto ovo sto imam mi sluzi i na svirkama cak super i na probama, ali hocu da kupim nesto pristojno sto ce da me zadovolji na malo duzi vremenski period... Hvala ti u svakom slucaju.

Jel ima neko ovog TransTube Bandita?

Ave

Post by Ave » 14 Apr 2011, 15:16

Resio sam dileme, kupio pojacalo... :) Sve na brzinu, ali sam kupio ono u sta sam bio siguran da dobro radi i da je kvalitetno, jer sam ga kupio od drugara. Kupio sam Trace Elliot Super Tramp, hibrid, sa lampom u predpojacalu, 100W i mogu da vam kazem da sam prezadovoljan... :) Pojacalo je retko, to je Trace izbacio kao taj neki Custom Shop, limited edition...

Rade031

Post by Rade031 » 14 Apr 2011, 20:13

Nek te dugo sluzi ! :ziveli:
I Ja planiram da kupim pojacalo za probe, svirke... Budzet je relativno mali, max 250e. Sviram uglavnom domaci rock, punk...(brejkersi, ritam nerda, corba...)
http://www.kupujemprodajem.com/Randall- ... -oglas.htm ovo pojacalo mi se cini sasvim ok za te pare, sta mislite ?
:ziveli:

Ave

Post by Ave » 14 Apr 2011, 22:36

Mozda da pogledas ovog peavey bandita sa kupujem prodajem sto sam ja hteo da ga uzmem i za kog sam pitao ovde...

Za ovog Rolanda ne znam sta da ti kazem, nisam se sretao sa pricama o njemu.

Pogledaj na kp i Yamaha G100 pojacala ili neka Laney pojacala do 300€ ima cini mi se solidnih ovih sa lampom u pretpojacalu...

Rade031

Post by Rade031 » 14 Apr 2011, 23:57

Kog si ti gledao, za koliko para ? Ja nisam video bandita za manje od 300e. Rekoh da za pojacalo dajem max 250e...
Sta mislite o onom Randallu ili predlozite nesto drugo.

Post Reply