Branko Radulovic Bass gitara
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- jacopastorius
Re: Branko Radulovic Bass gitara
Ja sam probao jedan Prec Radulovic bejs, isti kao ovaj na oglasima samo bez bridz magneta. Sta reci, panjina od vrata, tezak ko tuc, tonski nista bolji od skvajer preca, pragovi - svaki vodi svoju politiku
, nista specijalno. Otprilike ista prica kao kod vecine domacih majstora, ako si anonimus otaljaju gitaru, ako si poznat, onda vode racuna o svim detaljima izrade 
Pravljeni instrumenti bi treblo da imaju nešto što industrijski masovno proizvedeni nemaju, a to je makar dobar finiš i vrlo precizan setap za svirača. Zatim je tu pažljivo odabrano i osušeno drvo, te ostali hadver koji odgovara senzibiltetu muzičara koji ga svira. Samo veoma iskusan muzičar može unapred znati kakav bi mu isntrument odgovarao - koje drvo, kakva struja... a takođe treba biti i veoma dobro upozat sa opusom isntrumenta koje određeni majstor izrađuje. U principu džaba dobro drvo, originalan pristup u izrada instrumenta, ako odemo u prvu prodavnicu i kupimo pikap koji se serijski ugrađuje u gomilu isntrumenata. Na kraju kada sve to izađe na bini i na snazi, vrlo često može doći do razočarenja u zvuk, udobnost odnosno ergonomiju isntrumenta.
Moje iskustvo je takvo da još uvek nisam siguran kakav instrument bi želeo da imam odnosno da izradim kod nekog majstora, a dilemu umesto mene i dok se ne odlučim, jako dobro mogu da reše već potrvđene tvrtke poput Fendera i drugih
Radulovića još nisam imao priliku da probam, te memam predstavu kako isntrumenti rade, odnosno kako ja radim sa takvim isntrumentom u rukama.
Moje iskustvo je takvo da još uvek nisam siguran kakav instrument bi želeo da imam odnosno da izradim kod nekog majstora, a dilemu umesto mene i dok se ne odlučim, jako dobro mogu da reše već potrvđene tvrtke poput Fendera i drugih
Radulovića još nisam imao priliku da probam, te memam predstavu kako isntrumenti rade, odnosno kako ja radim sa takvim isntrumentom u rukama.
Cope wrote:Pravljeni instrumenti bi treblo da imaju nešto što industrijski masovno proizvedeni nemaju, a to je makar dobar finiš i vrlo precizan setap za svirača. Zatim je tu pažljivo odabrano i osušeno drvo, te ostali hadver koji odgovara senzibiltetu muzičara koji ga svira. Samo veoma iskusan muzičar može unapred znati kakav bi mu isntrument odgovarao - koje drvo, kakva struja... a takođe treba biti i veoma dobro upozat sa opusom isntrumenta koje određeni majstor izrađuje. U principu džaba dobro drvo, originalan pristup u izrada instrumenta, ako odemo u prvu prodavnicu i kupimo pikap koji se serijski ugrađuje u gomilu isntrumenata. Na kraju kada sve to izađe na bini i na snazi, vrlo često može doći do razočarenja u zvuk, udobnost odnosno ergonomiju isntrumenta.