Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
MUzzY
-
ssmc wrote:Nešto iz RMC-a recimo?Izašlo bi te jeftinije (od Fulltone-a) preko neta da naručiš (yep,sa sve carinom i poštarinom).Ja imam RMC2 pa ako bideš u BG-u ti reci da probaš.Sada im Teese pravi drugačija kućišta samo,al' u suštini je to to.
Mogu samo da potvrdim drazesnost ovog waha! Veoma specifican wah sa sirokim spektrom zvucnih boja. Zaista vrhunska wah pedala. Kad bi samo uradili varijantu kao Morley wah bez switch-a

...
-
ssmc
- Floyd
-
guv'nor wrote:Vala i kupovina i odgovori. U poslednje vreme kuckaš samo po 3 slova, DIY ili RMC!

Uvodim sada i novu reč'cu.U pitanju je KT77 (eventualno 6CA7)
Lepo upareni nadam se
MUzzY wrote:ssmc wrote:Nešto iz RMC-a recimo?Izašlo bi te jeftinije (od Fulltone-a) preko neta da naručiš (yep,sa sve carinom i poštarinom).Ja imam RMC2 pa ako bideš u BG-u ti reci da probaš.Sada im Teese pravi drugačija kućišta samo,al' u suštini je to to.
Mogu samo da potvrdim drazesnost ovog waha! Veoma specifican wah sa sirokim spektrom zvucnih boja. Zaista vrhunska wah pedala. Kad bi samo uradili varijantu kao Morley wah bez switch-a

...
Yes,al' jbg to je cena vintage™ dizajna. Pošto induktor i pot prave zvuk teško da ima tu mesta za optiku i fotoćelije (mislim da je to u Morley-ju).
-
Funkomat
- MF veteran
-
Meni je ok kad je varijanta kao kod ibanezovog demona da moze da se bira da li ce biti paljenje na prekidac ili dodir ali mi je skroz bezveze kad je samo druga varijanta. Mada je i to bolje nego kad je prekidac sa strane.
-
umart
ja glasam za CAE.jes' da se i nisam narocito nasvirao vintidz i butik vahova,podjekoji ali me je CAE oduvao.njega bar uvijek mozes probati.
-
Kirkmet
- MF veteran
ja imam
morley-ev bad horsey već 2 godine i vrlo sam zadovoljan. košta nešto preko 100 evra kod nas. fazon je što nema nikakav potenciometar, nikakve prekidače, samo ga ubodeš i cepaš

kad oćeš da ga koristiš, stisni papučicu i cepaj, a kad više nećeš, samo je pusti i feder će je vratiti na bypass. zvuk je po meni
odličan. inače, to je
steve vai signature serija, i sva podešavanja su po njemu pravljena, ništa ja tu ne bih dir'o.
http://www.morleypedals.com/dvai-1.html
definitivno preporučujem
-
andrej]
-
ako ti se taj zvuk svidja i mozes da nabavis praznu papucicu (a ima i nove da se poruce za 40e, kao od krajbejbija, sa jednog belgijskog sajta), colorsound inductorless je jedan od najjednostavnijih dizajna (i nema induktor, tako da nema jurenja induktor-mojoa). cini mi se da ovaj sa slike ima induktor.
-
Funkomat
- MF veteran
-
Kirkmet wrote:ja imam
morley-ev bad horsey već 2 godine i vrlo sam zadovoljan. košta nešto preko 100 evra kod nas. fazon je što nema nikakav potenciometar, nikakve prekidače, samo ga ubodeš i cepaš

kad oćeš da ga koristiš, stisni papučicu i cepaj, a kad više nećeš, samo je pusti i feder će je vratiti na bypass. zvuk je po meni
odličan. inače, to je
steve vai signature serija, i sva podešavanja su po njemu pravljena, ništa ja tu ne bih dir'o.
http://www.morleypedals.com/dvai-1.html
definitivno preporučujem
Taj sistem paljenja mi nikako ne odgovara. Samo zbog toga ne bih ni razmatrao pedalu. Kao sto vec rekoh:
Funkomat wrote:Meni je ok kad je varijanta kao kod ibanezovog demona da moze da se bira da li ce biti paljenje na prekidac ili dodir ali mi je skroz bezveze kad je samo druga varijanta. Mada je i to bolje nego kad je prekidac sa strane.
@xspaceman
Colorsound nisam probao ali jesam par drugih fazvahova i na svakom je faz bio izvanredan a wah neupotrebljiv.
Inace, za one koji ne znaju, imam GCB95F ali bih da uzmem nesto bolje. On mi radi posao dosta dobro ali sam trenutno u nekom gadnom tripu oko opreme

pa zelim da prodam sve ili vecinu pedala i kupim 2-3 haj end, sto bi rekli, pedale i svedem bord na najmanji moguci broj pedala.
-
xspaceman
Funkomat wrote:
@xspaceman
Colorsound nisam probao ali jesam par drugih fazvahova i na svakom je faz bio izvanredan a wah neupotrebljiv.
imao sam colorsound wah i to bas taj sa slike...wah fuzz strait...fuzz mu nije nista narocito , ali je zado wah cuper! curi psihodelija i funk iz njega!

-
Rocket Roll
-
xspaceman wrote:Funkomat wrote:
@xspaceman
imao sam colorsound wah i to bas taj sa slike...wah fuzz strait...fuzz mu nije nista narocito , ali je zado wah cuper! curi psihodelija i funk iz njega!

Bio jedan Colorsound nedavno na servisu, potvrđujem: običan silikonski FF (yawn), odličan wah.
Imam Ibanezov "fazvah" na kojem je wah izuzetan, mnogo bolji nego što sam mogao da očekujem - pravi stari KrajBejbi. (A njegov faz je priča za sebe.)
-
Funkomat
- MF veteran
-
Na kraju se odlucih za
Sad jos samo nekako da docekam novembar.

-
ssmc
- Floyd
-
RMC3??

-
Funkomat
- MF veteran
-
rmc3.

-
ssmc