Trigger

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
dweezil

Re: Trigger

Post by dweezil » 05 May 2011, 23:13

prodakshn mi je ok, i djitre i banj i sintovi, ne svidja mi se vokal isto mislim da je nekako ravan i boring, kad se peva na sprskom treba biti bash kralj da to ne zazvuci prosecno i 3-k durski. U ovoj pesmi konkretno ne svidja mi se kako je bas (bas gitara) harmonski razresio pesmu, posebnu u refrenu, gde je i mnogo iseckao umesto da puni, al ono, jbg thats just my opinion :bambi:

Dushan S

Post by Dushan S » 06 May 2011, 01:49

dejankuki wrote:Po Martiju si ga jos i dao, SatriAni tu i tamo, al' Steve Stevensa iz AtomicPlayboya .. nikako... mislim, imao je on neke frljoke koje sam pokusavao da skinem.. bezuspesno... jedino cemu sam "doakao" je onaj top gun anthemme.. no bilo-kako-bilo BTW.. Steve je mnooogo dobar...i nepravedno zapostavljen

Ova pesma mi se mLooogo vise svidja od predhodne.. ovaj sint mu daje zacin.. samo tako... prodaksn... PO MENI beZprekoran... :metal:
iiiii naravno, cuje se laNpa.. jel messa? :ziveli:
Eeeee da vi znate šta sam ja izampovao... :P ^^ Drago mi je da ti se dopalo :) Btw Stevens uopšte nije neki jako veliki tehničar, tj nije težak za skinuti, fabula je u energiji kad svira, ima određeni drajv, jbg. bar se meni sviđa. Konkretno inspiracija je u tim grupama pentatonskih nota koje su razbacane ritmički npr i u tim konstantnim 16-inama, koje ipak nisu dosadne ako se dobro upakuju.
prodakshn mi je ok, i djitre i banj i sintovi, ne svidja mi se vokal isto mislim da je nekako ravan i boring, kad se peva na sprskom treba biti bash kralj da to ne zazvuci prosecno i 3-k durski. U ovoj pesmi konkretno ne svidja mi se kako je bas (bas gitara) harmonski razresio pesmu, posebnu u refrenu, gde je i mnogo iseckao umesto da puni, al ono, jbg thats just my opinion
Hvala na slušanju, ali khm khm, khm, ne bih da te razočaram (ili ne znam na šta misliš) ali bas gitara upravo puni najveći deo pesme, tj svirano je lepo onako, iz ramena trzalicom, krompiri, bez filozofije :) Takođe i harmonski - bas gitara ne radi ništa različito u odnosu na instrumente pa ne znam kako te konkretno harmonski razočarala :D :ziveli: :bambi:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 May 2011, 07:45

ova mi je najzanimljivija do sada :D definitivno mi se cini najveca energija, i najdojajniji™ solo :D

henk

Post by henk » 06 May 2011, 09:37

Dushan S wrote:Još jedna obrada, "Ne veruj u idole" Pilota - za koji dan i download!
http://www.youtube.com/watch?v=Po5gnpXQY0E
Slažem se da obrada predstavlja omaž, ali ne Martiju Fridmanu ili Pilotima, već albumu "Reroute to remain", sastava In Flames: intro, klavijature i uvodni rif prilično su u duhu numere "Cloud connected":
Last edited by henk on 06 May 2011, 09:49, edited 1 time in total.

MUzzY

Post by MUzzY » 06 May 2011, 09:47

Fantasticno si upakovao vokale! Pisi na pm koji mic, itd. znas ti sta mene interesuje ;)

dweezil

Post by dweezil » 06 May 2011, 10:12

a mislio sam npr konkretno u refrenu gde bas svira sve isto kao gitara i sint, na to sam mislio da je usitnio umesto samo da ide ravno, nevermind, i ovo sam zaboravio da kazem kao plus da mislim da je ok sto je band uspeo da definise svoj prepoznatljiv zvuk

Dushan S

Post by Dushan S » 06 May 2011, 13:36

dweezil wrote:a mislio sam npr konkretno u refrenu gde bas svira sve isto kao gitara i sint, na to sam mislio da je usitnio umesto samo da ide ravno, nevermind, i ovo sam zaboravio da kazem kao plus da mislim da je ok sto je band uspeo da definise svoj prepoznatljiv zvuk
Hvala! :)
Fantasticno si upakovao vokale! Pisi na pm koji mic, itd. znas ti sta mene interesuje
Ma može i ovako, nije neka tajna. Misliš za vokal mic? Kad smo snimali "Ljubav" testirao sam nekih 5 6 mikrofona sa Mileninim vokalom, od šurke do nojmana i jako me prijatno iznenadila Oktava MK012 koja sa malom dijafragmom nije baš klasičan vokalni mikrofon, pre bi ga inače stavio kao overhead ili da snimiš akustaru. Međutim, njen vokal se snimljen time tačno nekako lepo pakovao u matricu. Ne zvuče ni svi isto probao sam još dva komada iste oktave i ovaj je najbolje zvučao za ovu namenu. Takođe, kroz prilično solidan preamp u mojoj audio karti, Lexicon u22, zvuči prilično oštro, tako da je sniman kroz jedan stari symetrix-ov preamp kroz koji zvuči značajno toplije, pa onda u line in, jel. U svakom slučaju treba eksperimentisati!

Dushan S

Post by Dushan S » 06 May 2011, 13:38

henk wrote: Slažem se da obrada predstavlja omaž, ali ne Martiju Fridmanu ili Pilotima, već albumu "Reroute to remain", sastava In Flames: intro, klavijature i uvodni rif prilično su u duhu numere "Cloud connected":
Pa eto, ako ništa drugointeresantno je kad ljudi često čuju vezu između dve pesme, a koja meni meni nikad ne bi pala na pamet :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 06 May 2011, 13:44

Sve je to lepo, Dule, a moze jedno pitanje, smrtno ozbiljno?

Da li ti ovakvu muziku slusas privatno ™? Ovo me zaista zanima, jerbo meni ovo lici na projekat sa jasno odabranom ciljnom publikom (do 25 godina, da se upoznaju djeca sa bogatim ex yu rock nasledjem)... malo je tu, nekako, pravih adult elemenata? :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 May 2011, 15:25

Ja neshto kontam da je Dule odradi ovaj projekat chisto radi zabave, i podrzhavam :ziveli:

Istina..voleo bih da chujem neki tvoj rad Dule za koji mozhesh da kazhesh, e ovo, OVO je moje najbolje delo i moj doprinos muzici uopshte, u ovo sam utkao svu dushu, emociju, ne nuzhno i umece, ako hocete da znate ko je Dushan Svilokos samo pustite tu i tu pesmu, solo, instrumental, techno beat?
nemoj pogreshno da me shvatish, pitam ovo najdobronamernije, jer ono ti si vanserijski muzichar i svirach pa me prosto zanima imash li neki svoj Manhattan, Red house, Time, Face First, Industrial Zen? :ziveli: :ziveli:

***** tako sam ga sklopio da mi sad izgleda ko da pitam neshto lichno i indiskretno, ai znam da cesh shvatiti kako valja :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 06 May 2011, 16:27

Dushan S wrote:Ma može i ovako, nije neka tajna. Misliš za vokal mic? Kad smo snimali "Ljubav" testirao sam nekih 5 6 mikrofona sa Mileninim vokalom, od šurke do nojmana i jako me prijatno iznenadila Oktava MK012 koja sa malom dijafragmom nije baš klasičan vokalni mikrofon, pre bi ga inače stavio kao overhead ili da snimiš akustaru. Međutim, njen vokal se snimljen time tačno nekako lepo pakovao u matricu. Ne zvuče ni svi isto probao sam još dva komada iste oktave i ovaj je najbolje zvučao za ovu namenu. Takođe, kroz prilično solidan preamp u mojoj audio karti, Lexicon u22, zvuči prilično oštro, tako da je sniman kroz jedan stari symetrix-ov preamp kroz koji zvuči značajno toplije, pa onda u line in, jel. U svakom slučaju treba eksperimentisati!
Heh, nisam ni mislio da si se uhvatio za prvi mic koji ti je bio pri ruci :) Kako ti se generalno svidja Lexicon kao interfejs? Oni su od skoro krenuli da prave takav hw ako se ne varam.

Dushan S

Post by Dushan S » 07 May 2011, 00:44

sinisake wrote:Sve je to lepo, Dule, a moze jedno pitanje, smrtno ozbiljno?

Da li ti ovakvu muziku slusas privatno ™? Ovo me zaista zanima, jerbo meni ovo lici na projekat sa jasno odabranom ciljnom publikom (do 25 godina, da se upoznaju djeca sa bogatim ex yu rock nasledjem)... malo je tu, nekako, pravih adult elemenata? :)
Pazi, ako ti misliš da je ovo ono što slušaju klinci, možda ti živiš u inostranstvu a ja u srbiji :) Koji brate klinci... Si sigurno ozbiljan? :) Šta je to "Adult", kako se to definiše? Jel nešto čim je hard rock ili metal nije adult a ako je dž dž onda je za klince? Ili treba da ima malo poliritmike da bi bilo shvaćeno ozbiljno? :)
Istina..voleo bih da chujem neki tvoj rad Dule za koji mozhesh da kazhesh, e ovo, OVO je moje najbolje delo i moj doprinos muzici uopshte, u ovo sam utkao svu dushu, emociju, ne nuzhno i umece, ako hocete da znate ko je Dushan Svilokos samo pustite tu i tu pesmu, solo, instrumental, techno beat?
nemoj pogreshno da me shvatish, pitam ovo najdobronamernije, jer ono ti si vanserijski muzichar i svirach pa me prosto zanima imash li neki svoj Manhattan, Red house, Time, Face First, Industrial Zen?
Znaš šta, ovo pitanje u stvari u sebi sadrži tvoj stav. "Ja Dule mislim da je to to i to "adult" a ovo i ovo nije, smatram da ono što radiš ne odgovara mojoj zamisli šta je to "adult" pa podrazumevam da to nije od srca. Ne znam da li kapiraš da nešto što je za ljude ovde elitizam u smislu muzike, u stvari narodnjak za prosečnog amera. ne doživljavam da je Manhattan nešto jako intelektualan, kao ni Red house, ako me kapiraš. Dapače meni bi to bilo lakše da napravim nego jebenu obradu, to jest, daleko me više "oznojilo" da upakujem Štulića u HM nego da što bi me oznojilo da napravim "intelektualan" instrumental npr. Naravno, svestan sam da ljudima nije jasno šta je teško a šta je lako dok sami ne sednu i pokušaju ali šta je tu je.

Najveći kompliment u vezi albuma, ovog autorskog je bio komentar jedne devojke, isplakala se uz jednu pesmu. Ispostavilo se da se nalazila u sličnoj situaciji kao i ja kad sam pisao tekst. Sa druge strane na nekom drugom forumu sam pročitao komentar kako su tekstovi bezveze. Mislim da je teško kapirati neke stvari ako čovek a) nije na istoj talasnoj dužini b) nije doživeo lično neke stvari. Šta je tu adult - relativno je. Meni je gomila neke "intelektualne" muzike, koju bar drugi doživljavaju sa tom dozom elitizma, žvaka za ludaka, nešto što ima određenu formu, kojom zadovoljava trenutni koncenzus "inteligentnog".
Kako ti se generalno svidja Lexicon kao interfejs? Oni su od skoro krenuli da prave takav hw ako se ne varam.
Napolju se te stvari prave tako što neko to izdizajnira, da se nekom pogonu na dalekom istoku da to proizvede i zavisno od kvaliteta komponenata i brandname-a, formira se cena. Ovo je jako dobar komad opreme u tom smislu, i lepo "svira" bolji su konvertori nego u nekom M-Audio govancetu, interesantna je sprava, ali je podrška kompanije sedi jedan. Driver-e radi nezavisna kompanija koja radi to isto za tuce interfejsa, tako da se čekalo mesecima na pristojne driver-e za win7 (64bit). Sad radi radi pa napravi blue screen of death. U XP-u je stabilnije, ali jbg, ja se prebacih na sedmicu. Inače zvučno, kažem, super, valja. ortak mi dao pa se prebili za kartu, ali da kupujem mislim da bih pre uzeo nešto drugo, od kompanije u čiju buduću podršku donekle verujem.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 May 2011, 02:46

Do jaja, pocheo si da odgovarash sinisake-u i onda se samo nadovezao kao setivshi se mojeg posta a nastavivshi da pishesh njemu u sushtini, nishta mi nije jasno. Ja sam najdobronamernije pitao, jer cenim tvoje gitarsko/mzicharsko umece, a red house, manhattan, sam pomenuo kao opshte priznate "the moment"-e tih vanserijskih gitarista i to je to. Ja pominjao da su te obrade tvoje klinachki potez, nisam. Chak na pochetku mog posta stoji jasno podrshka. Nishta mi nije jasno.

Dushan S

Post by Dushan S » 07 May 2011, 03:51

Cortex wrote:Do jaja, pocheo si da odgovarash sinisake-u i onda se samo nadovezao kao setivshi se mojeg posta a nastavivshi da pishesh njemu u sushtini, nishta mi nije jasno. Ja sam najdobronamernije pitao, jer cenim tvoje gitarsko/mzicharsko umece, a red house, manhattan, sam pomenuo kao opshte priznate "the moment"-e tih vanserijskih gitarista i to je to. Ja pominjao da su te obrade tvoje klinachki potez, nisam. Chak na pochetku mog posta stoji jasno podrshka. Nishta mi nije jasno.
Ne kažem da nisi pitao dobronamerno, a jbg, ne postoji ovde način da se čuje intonacija glasa, nisam ništa shvatio negativno (dakle ne osećaj se napadnuto ili da te osuđujem u bilo kom obliku) Jesam malo odgovarao njemu pa pomalo "nastavio" da odgovaram tebi.

To za gitariste te ne kapiram, prvenstveno zato što nemam percepciju sebe kao gitariste koji pravi muziku, poodavno, nego kao muzičara koji od svih instrumenata najbolje svira gitaru. Znaš ono, zadesilo se da to najbolje sviram od ranije pa to sviram u bendu. Ne bih imao nikakav problem da napravim album na kome ne bi bilo gitara, ili na kome bi neko drugi svirao gitaru.
Zbunio si me pitanjem jer ajd malo razmisli o onome što si rekao. Pitaš čoveka koji je utrošio 5 godina svog (muzikantskog) života i poprilično novca da bi snimio autorski album za koji unapred zna da neće napraviti nikakve pare i da je namenjen maloj grupi ljudi, poklanjao pažnju pri tome svakoj sitnici od omota do produkcije, izudarao pare u spotove itd. Da li konkretno misliš da je bilo moguće ikako drugačije to raditi nego upravo zato što mi je ćef i što baš tako hoću? Tj, da li razumeš zašto mi nije jasno da li si ozbiljan kad me pitaš da li sam ja baš tako hteo a ne nekako drugačije? Ajd da smo napravili album kao Georgijev pa da me pitaš da li to volim... Ili si me provalio da sa Triggerom radim samo zbog para? :)

Ako si možda htep da pitaš (pa si to čudno objasnio) da li imam ikakvih želja u smislu postavljanja nekog gitarskog albuma na mapu i sličnih varijanti, ono kao, da li imam neku želju da uradim nešto kao šatro gitarista, to me ne interesuje preterano, iz više razloga. To je tek realno gubljenje vremena, i ako bih to radio, to bi bio baš neki ćef na kvadrat, ono, snimim i izrežem samo deset CD-a za drugare i to je to :lol:

EDIT:
E da bata Cortex, sad mi pade na pamet jedna stvar, moguće je da to drugima pa i tebi nije očigledno ...ja valjda to podrazumevam, i ne mislim o tome pa i ne pominjem, a ti nisi držao CD u rukama pa da možeš pročitati sitna slova na omotu... Pa me zato i pitaš. Tamo na albumu sitnim slovima piše moje ime kod muzika i tekst, kod aranžmani, i kod produkcija, naravno ovo poslednje uz svesrdnu pomoć mog drugara Šimeta. To je onda valjda i odgovor na tvoje pitanje? :wink:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 May 2011, 06:55

Ja pominjao da su te obrade tvoje klinachki potez, nisam.
Nisam ni ja. A mislim da je razumeo Dule sta sam pitao, pomenuvsi izvesnu hladnocu (skandinavsku, zbog uzora?) koja izbija iz ovih uradaka, pa je odgovorio i Banetu i meni citirajuci samog sebe iz jednog ranijeg posta (prica o uplakanoj djevojci) i ja sam delimicno zadovoljan odgovorom. :)

:ziveli:

Post Reply