VST Instrumenti
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
VST Instrumenti
Ljudi,zanima me,da li postoji neki jos VST plugin slican Hypersonicu (reinstalirao sam win i sad mi neki zvuci ne rade),znaci da ima barem 50,60 zvukova,pozeljno vise 

Re: VST Instrumenti
Pazi, Hypersonic nisam imao priliku da koristim, tako da ne znam o kakvom plugin-u se radi....
Sto se tice ostalih...Pa ovako, preporocujem ti da odes na sajt KVR Audio-a gde ces se registrovati
i onda uzivati u charima besplatnih VST-jeva. Na tom sajtu imas vrlo lep nacin pretrage.
Izaberes opcije koje bi zeleo da imas na pluginu i onda on pretrazi ceo sajt i kaze ti da li tako nesto
postoji ili ne ( slicno kao na mobilnom svetu kada trazis telefone).
Siguran sam da ces tamo naci ono sto ti je potrebno!!!
Sto se tice ostalih...Pa ovako, preporocujem ti da odes na sajt KVR Audio-a gde ces se registrovati
i onda uzivati u charima besplatnih VST-jeva. Na tom sajtu imas vrlo lep nacin pretrage.
Izaberes opcije koje bi zeleo da imas na pluginu i onda on pretrazi ceo sajt i kaze ti da li tako nesto
postoji ili ne ( slicno kao na mobilnom svetu kada trazis telefone).
Siguran sam da ces tamo naci ono sto ti je potrebno!!!

Kako ovo dosad ne nadjoh guglajuci!???
Hvala ti do nebaaaa
Nasao sam neki "Studio Instruments"(2GB zvukova) i "Colossus" (32GB zvukova).....potrajace nekoliko dana dok se skine ovaj colossus,svi su ga na svim poljima ocenili sa 10/10. Probacu ih pa cu javiti kakvi su
Hvala ti do nebaaaa

Nasao sam neki "Studio Instruments"(2GB zvukova) i "Colossus" (32GB zvukova).....potrajace nekoliko dana dok se skine ovaj colossus,svi su ga na svim poljima ocenili sa 10/10. Probacu ih pa cu javiti kakvi su

Drago mi je da ti je bilo od pomoci.
Javi kakvi su VST-jevi!
Javi kakvi su VST-jevi!

Da ne otvaram drugu temu. I da ne ispadne da sam obican lenjivac,stvarno sam guglao nenormalno i svugde trazio cak i na ovom KVR Audio-u,ali nigde ne mogu da nadjem aplikaciju koja radi kao aranzer,a da prima VST-ove.
Znaci,kao na onim najprostijim aranzerima da radi,u levoj ruci ja "udaram" akorde,i on svira po zadatom stilu basove,gitaru i te stvari,a u desnoj "mlatim" melodiju,sve u realnom vremenu. Jedino sto sam nasao bio je Band-In-A-Box,ali on izgleda ne prima VST-ove,te samo svira Microsoft MIDI,i latency mi je 150ms sto je strasno,u Cubaseu mi je 10ms.....
Postoji li tako nesto ?
Znaci,kao na onim najprostijim aranzerima da radi,u levoj ruci ja "udaram" akorde,i on svira po zadatom stilu basove,gitaru i te stvari,a u desnoj "mlatim" melodiju,sve u realnom vremenu. Jedino sto sam nasao bio je Band-In-A-Box,ali on izgleda ne prima VST-ove,te samo svira Microsoft MIDI,i latency mi je 150ms sto je strasno,u Cubaseu mi je 10ms.....
Postoji li tako nesto ?
- Rocket Roll
Ako imaš klavijaturu koja može da se "podeli" u dva MIDI izvora - onda da, postoji... onda, zapravo, postoji i lakše rešenje od "dvoglasnog aranžera u VSTi formi" - jednostavno podigneš dva VSTija u isto vreme, jedan "hraniš" MIDI izvorom iz jedne "polovine" klavijature, drugi "hraniš" MIDI izvorom iz druge "polovine" klavijature.igorpan wrote:Postoji li tako nesto ?
Ako nemaš "od izvora dva MIDI putića" klavijaturu, onda mora da može nešto da se nađe (velik je internet!), ali ne znam tačno šta.
Ne moze bar koliko znam ova da se deli,preko USB-a je povezana na komp,ja sam u Hypersonic-u uradio da on donje dve oktave koristi za,recimo,gudace,a ostatak da mi bude,lupam sad,frula....ali bih znaci voleo da mogu da ja kad odsviram,recimo,g-moll akord,da ovaj ne svira gudace nego da svira bas notu G osmine, akustara da svira ceo akord,i klavir da svira naizmenicno g,b+d,znate vec na sta mislim.....
I evo,skinuh nekoliko "sumnjivih" programa,ali nijedan ne radi to
.....ne mogu nigde da nadjem,a vec duze vreme trazim 
I evo,skinuh nekoliko "sumnjivih" programa,ali nijedan ne radi to

- Rocket Roll
Čekaj, tako nešto inače može da se izvede? Na nekom aranžeru? Da ti "realtime" sa tri note sviraš bas liniju od jedne note, troglas na drugom instrumentu i arpeđo od tri tona na trećem?igorpan wrote:...ali bih znaci voleo da mogu da ja kad odsviram,recimo,g-moll akord,da ovaj ne svira gudace nego da svira bas notu G osmine, akustara da svira ceo akord,i klavir da svira naizmenicno g,b+d,znate vec na sta mislim...
Mislim, postoji neki "standalone" aranžer (klavijatura, van kompjutera) koji to može da uradi "realtime", bez prethodnog pisanja MIDIja?
Da, inache to rade svi aranzeri, ali problem je u tome shto ni jedan od tih aranzera nema dobar sound kao VST i semplovi na kompu... Neki imaju semplere, ali sa malom memorijom...Rocket Roll wrote:Čekaj, tako nešto inače može da se izvede? Na nekom aranžeru? Da ti "realtime" sa tri note sviraš bas liniju od jedne note, troglas na drugom instrumentu i arpeđo od tri tona na trećem?igorpan wrote:...ali bih znaci voleo da mogu da ja kad odsviram,recimo,g-moll akord,da ovaj ne svira gudace nego da svira bas notu G osmine, akustara da svira ceo akord,i klavir da svira naizmenicno g,b+d,znate vec na sta mislim...
Mislim, postoji neki "standalone" aranžer (klavijatura, van kompjutera) koji to može da uradi "realtime", bez prethodnog pisanja MIDIja?
- Rocket Roll
Ala je tehnologija uznapredovala.
Pa mora da ima neki dobar aranžer u VSTi formi sa takvim funkcijama... Nažalost, nisam dovoljno upućen u problematiku da bih znao koji tačno.

Pa mora da ima neki dobar aranžer u VSTi formi sa takvim funkcijama... Nažalost, nisam dovoljno upućen u problematiku da bih znao koji tačno.
Da... svi noviji aranzeri imaju sempler, i mogu se semplovati dosta stvari pa i bubnjevi... ali jedini je problem mala memorija, negde od 16MB pa do 128MB(Korgovi aranzeri)... mada to je njihova politika, da svakom sledecem aranzeru, dodaju malo po malo opcija, tako da bi ljudima uzimali pare... eto npr. Ketron je napravio aranzer sa 1GB memorije za semplove, ali posle vishe nisu znali shta da naprave... 

I,dobro,ustanovili smo da to postiji kao Klavijatura
, ali zar cak ni ti @Reverse, ne znas nijedan program koji koji bi to mogao da radi? 
Usput,da javim,za ovaj Studio Instruments VST. Nije 2GB nego 200MB
.....ima 4 dela : Bass Gitara, Electric Piano, Drum Kit i Strings
Moja ocena od 1-10: 4.
Da krenem od pluseva:
1.Lep zvuk,prilicno realistsican
2. Sjajan interfejs,mnogo lepo uradjen i izuzetno jednostavan.
Lose Stvari:
1. Samo 4 instrumenta
2. Najveca smetnja mi je bila sto ima jaaaaako malo podesavanja zvuka,ima samo Bass,treble itd , ali ja,recimo violinu vise volim onako,malo "praskavu",a ova je stvarno "cista",previse cista....znaci premalo podesavanja zvuka
Onako,OK za zezanje,ali slabo se moze koristiti u "prave" svrhe....

Usput,da javim,za ovaj Studio Instruments VST. Nije 2GB nego 200MB

Moja ocena od 1-10: 4.
Da krenem od pluseva:
1.Lep zvuk,prilicno realistsican
2. Sjajan interfejs,mnogo lepo uradjen i izuzetno jednostavan.
Lose Stvari:
1. Samo 4 instrumenta
2. Najveca smetnja mi je bila sto ima jaaaaako malo podesavanja zvuka,ima samo Bass,treble itd , ali ja,recimo violinu vise volim onako,malo "praskavu",a ova je stvarno "cista",previse cista....znaci premalo podesavanja zvuka
Onako,OK za zezanje,ali slabo se moze koristiti u "prave" svrhe....
Chak ni ja...
E stvarno ne znam ni jedan program, imam aranzer tako da nisam trazio takve programe...
Mislim da kada bi se neko setio da napravi takav program(aranzer, ali stvarno da bude ozbiljno uradjen) u koji bi se mogli ucitavati semplovi i VST to bi bilo bolje od bilo kog aranzera kao klavijature...

E stvarno ne znam ni jedan program, imam aranzer tako da nisam trazio takve programe...
Mislim da kada bi se neko setio da napravi takav program(aranzer, ali stvarno da bude ozbiljno uradjen) u koji bi se mogli ucitavati semplovi i VST to bi bilo bolje od bilo kog aranzera kao klavijature...

Pa,naravno
. Zato mi je to mnogo cudno da ne postoji,ili da ne moze da se nadje.... 

Evo dokopah se kompa pa da se ukljucim u temu...
Dakle, ako jurish aplikaciju koja podrzava VST-jeve i na kojoj dirke mozes da podelis u sekcije na kojima ce se
svirati razliciti instrumenti, onda treba da procitas ovako nesto ==> viewtopic.php?f=26&t=1906
Mislim da bi ti FL Layer odlicno radio posao, osim ako ne patis od te pratnje, jer je to u principu jednia "mana" FL Layer-a.
Pratnju ces morati ili sam da sviras ili da koristis drugu aplikaciju koja se zove One man band.
One Man Band
Ova aplikacija ima standardne midi zvuke, ali mu dodje sve kao "full sinti". Kotrole vrshish preko klavijature
i tastature. U programu imas promene ritmova, break-ove, takodje i promenu instrumenta dok sviras.
Njegova jedina mana je, kao sto sam napomenuo gore, mogucnost sviranja samo midi instrumenata ( koji su realno
),
ali opet mozes odsvirati celu pesmu, snimiti je u midi i dalje odraditi promenu midi kanala u neke VST-jeve u nekom drugom programu.
I umalo da zaboravim
. Na njemu mozes namestiti da svira akorde (bas kao pratnju).
One man band --> http://www.freedownloadscenter.com/Mult ... nshot.html
Eto...
Dakle, ako jurish aplikaciju koja podrzava VST-jeve i na kojoj dirke mozes da podelis u sekcije na kojima ce se
svirati razliciti instrumenti, onda treba da procitas ovako nesto ==> viewtopic.php?f=26&t=1906
Mislim da bi ti FL Layer odlicno radio posao, osim ako ne patis od te pratnje, jer je to u principu jednia "mana" FL Layer-a.
Pratnju ces morati ili sam da sviras ili da koristis drugu aplikaciju koja se zove One man band.
One Man Band
Ova aplikacija ima standardne midi zvuke, ali mu dodje sve kao "full sinti". Kotrole vrshish preko klavijature
i tastature. U programu imas promene ritmova, break-ove, takodje i promenu instrumenta dok sviras.
Njegova jedina mana je, kao sto sam napomenuo gore, mogucnost sviranja samo midi instrumenata ( koji su realno

ali opet mozes odsvirati celu pesmu, snimiti je u midi i dalje odraditi promenu midi kanala u neke VST-jeve u nekom drugom programu.
I umalo da zaboravim

One man band --> http://www.freedownloadscenter.com/Mult ... nshot.html
Eto...