sustain pedale
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
sustain pedale
Da li ste imali prilike da probate neke prave 'infinite sustain' pedale kao na primer The Filmore orange sunshine 0:50 http://www.youtube.com/watch?v=1JkEfx0g ... r_embedded ..doduse ovo je fuzz, ali ima neverovatan sustain..medjutim, nema kod nas da se kupi. Kod nas ima da se uzme Electro Harmonix Freeze Sound Retainer, ali to nije to, on zamrzava signal na dodir pedale i on dok 'traje' ne moze da se utice na njega..znaci ako se svira vibrato takav kakav je odsviran u momentu 'smrzavanja' ostaje..sa Marshall Edward ed-1 kompresorom realno ne dobijem nista duzi sustain nego sa overdrajvom jer mi gitara ima inace dobar sustain, a pritom kompresor unisti skroz ton..to je korisno samo za clean..zanimaju me vasa iskustva.
Re: sustain pedale
e-bow?
E-bow me ne zanima jer mora da se drzi u ruci, ali ni to nisam video da ima da se kupi kod nas.Cortex wrote:e-bow?
Pa ne znam kako mislish da koristish tu pedalu? Imash ti loopere ili ajde loop pedale za koje sam siguran da imaju tu funkciju "drzhanja tepiha" ili za shta ti vec treba sustain pedala...Shta tachno hocesh da postignesh? BIce lakshe da ti se ishta preporuchi
Pa kazem ti, kao ta fuzz pedala sto sam stavio link gore..znaci kad se svira solo da drzi sustejn na aktuelnom tonu dokle god se ne predje na drugi ton. (loop pedale su za snimanje ritma ili sl pa da te 'prati')Cortex wrote:Pa ne znam kako mislish da koristish tu pedalu? Imash ti loopere ili ajde loop pedale za koje sam siguran da imaju tu funkciju "drzhanja tepiha" ili za shta ti vec treba sustain pedala...Shta tachno hocesh da postignesh? BIce lakshe da ti se ishta preporuchi
E onda to ne znam. Znam za jedan model JAckson gitara koji ima taj infinite sustain feature, ali sem toga, ni za shta drugo. Srecno
- Rocket Roll
Guglaj "infinite guitar".
- mislim_stvarno
ako mislis na ovo:Cortex wrote:E onda to ne znam. Znam za jedan model JAckson gitara koji ima taj infinite sustain feature, ali sem toga, ni za shta drugo. Srecno
http://www.musiciansbuy.com/mmMBCOM/ima ... 911003.jpg
u neck poziciji je sustainiac, a to ima i Vai na nekoj/nekim gitarama moze i da se kupi posebno i da se ugradi u gitaru, ima cak i neka kombinacija za hum velicinu, sa jos nekim magnetom...
To sto ti mislis je Fernandes sustainer http://www.aampselectricguitarstore.com ... 1_open.jpg i od druge firme Sustaniac..Vai koristi Fernandes..oni prave i gitare sa i bez toga a i pojedinacno kao 'pick up kit', ali moras da se odreknes svog neck magneta..zvuci mi jako lepo Fernandes, mada ni to nema kod nas..ali ne treba meni to..nego pedala, mada se ne bih bunio da imam jedan Fernandes Elite kao dodatnu gitaru http://images.channeladvisor.com/Sell/S ... 8CS__1.jpgmislim_stvarno wrote:ako mislis na ovo:Cortex wrote:E onda to ne znam. Znam za jedan model JAckson gitara koji ima taj infinite sustain feature, ali sem toga, ni za shta drugo. Srecno
http://www.musiciansbuy.com/mmMBCOM/ima ... 911003.jpg
u neck poziciji je sustainiac, a to ima i Vai na nekoj/nekim gitarama moze i da se kupi posebno i da se ugradi u gitaru, ima cak i neka kombinacija za hum velicinu, sa jos nekim magnetom...
guglao sam dosta..znam uglavnom sta se proizvodi, ali malo toga ima kod nas..nego, cisto me zanima da li je neko od forumera svirao na nekoj tako pedali kao ona fuzz sto sam stavio gore link..ono pravi neuporedivo duzi sustain nego kompresori i dist/od pedale..Rocket Roll wrote:Guglaj "infinite guitar".
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera

Bilo je ovo na oglasima, radi otprilike tako neshto, mada vishe fidbekuje, ali meni bi to bilo super da imam recimo.

Bravo majstore, ovo mi treba! Sad jos da nadjemnemanjavelimirovic wrote:
Bilo je ovo na oglasima, radi otprilike tako neshto, mada vishe fidbekuje, ali meni bi to bilo super da imam recimo.

- Rocket Roll
Matori, nema u toj pedali ničeg specijalnog, pogledaj šemu - to ti je silikonski FazFejs. To što čuješ na snimku je samo fidbek. Priđi pojačalu, složi facu kao Santana i svaka će ti pedala raditi isto to.Solomoon wrote:...ono pravi neuporedivo duzi sustain nego kompresori i dist/od pedale..

-
Slicno je to, ali nije isto. Na kraju, ovde svirac odredjuje koji overtone ce da zavija, kada ce da krene i koliko ce da traje. Malo je gimmicky efekat taj feedbacker, al moze lepo da se iskoristi ako se dozira valjano. Takodje, bilo koja novija pedala tipa ehx freeze, moze da radi slicnu stvar, i to ne samo sa feedbackom. 

pa ovaj boss fidbek pravi taj efekat kao kad pridjem pojacalu, ali onaj fuzz ipak pravi sustain bez fidbek vristanja, mada se meni svidjaju obe varijante, ali moram da pridjem pojacalu bukvalno na 10 cm i to da je napanjeno..whatever, jbg taj boss su pravili 0d '84-do'94, kolko sam video sad..Rocket Roll wrote:Matori, nema u toj pedali ničeg specijalnog, pogledaj šemu - to ti je silikonski FazFejs. To što čuješ na snimku je samo fidbek. Priđi pojačalu i svaka će ti pedala raditi isto to.Solomoon wrote:...ono pravi neuporedivo duzi sustain nego kompresori i dist/od pedale..