Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Solomoon
Kill surf city wrote:
Nemaju veze zvucno, imao sam obe. Double muff nema sustain regularnog muffa, ne blatnjavi, pa je odlican za ritam & shit. Pa i za poneki solo, al to nije BM zvuk.
pa i ja kontam, to su kao spojili overdrive i neki dist da mixujes, al oni to muff stavljaju na sve i svasta

i na dist, drive, fuzz..
-
Solomoon
Kill surf city wrote:
Nemaju veze zvucno, imao sam obe. Double muff nema sustain regularnog muffa, ne blatnjavi, pa je odlican za ritam & shit. Pa i za poneki solo, al to nije BM zvuk.
a reci mi, jel si probao da spajas big muff dalje na overdrive..
-
Kill surf city
Ne secam se, davno bese...mislim da bi dobro dosao neki klin boost/EQ posle BM, ili tako nesto, da moze malo da iskoci u mixu.
-
andrej]
-
ne clean boost, nego bash eq ti treba. sreca, onaj behringer radi za sve pare (manje shuma nego boss!), a kosta znate i sami kolko.
double muff ti je u stvari muff fuzz (prvi ehx-ov fuzz) puta dva. muff fuzz je, opet, lpb-1 (njihov stari clean boost) sa clipping diodama. nije big muff i ne zvuci ni slicno.
big muff ima glupu ogromnu kutiju, bolje neko da ti napravi kopiju (vidi na netu varijacije, tipa ram's head, triangle, ic,... sve je to ehx pravio i zvuci drugacije). evo ovaj neki lik iz leskovca na k-p pravi pedale po manjoj ceni nego sto te dodju delovi na banzai-u (verovatno radi sa slabijim delovima).
-
Z*Z*Z
Solomoon wrote:Z*Z*Z wrote:Imas i Behringer kopiju DF-2ke ali ces je takodje tesko naci... moguce je slicna stvar sa freezom u latch modu... Ali realno, namunjeno lampasko pojacalo+neka dobra pedalica=to sto ti treba - poslusaj Swerverdiver, stvar se zove Duress, gitras Adam Franklin po nastanku pesme koristi DF-2, ali u poslednje vreme ne rabi taj efekt vec prirodnu snagu pojacala

cekaj el si probao freeze..kolko sam ja skontao u latch modu kad pritisnes pedalu i pustis on zamrzne ton, pa kad jos jednom pritisnes onda on drzi ton i kad pustis hvat npr akorda pa mozes da nastavis da sviras kao loop fora..a u druga dva moda moras da drzis nogu na papuci kao kod tih feedbackera dokle hoces da je ton zamrznut..ali ne mozes recimo da zavijas ton, da ga menjas kao na feedbackeru ili nego ga on zamrzne takav kakav je odsviran u momentu, ne mozes da sviras vibrato i da se signal menja dok traje 'sustain' bolje reci freeze..ali zanimljiva sprava..a za pojacalo i feedback znam, ali moras da si skroz pored pojacala i da je napanjeno kao npr Slash ovde

5:50
http://www.youtube.com/watch?v=ajPwA52-YDI
Moja greska - definitivno ti ne treba freeze - Osim DF-2ke, muff nije losh zbog gargantuovskog zvuka, ali dosta ima noisea a i nisam skontao kako ti on pomaze da kreiras taj feedback ton

alternativa su ti Zvex Fuzz Factory i Catalinbread Teaser Stallion (tj. njihovi klonovi), oba faza imaju tu feedback loop foru pa vestacki kreiraju feedback/samooscilaciju

-
Solomoon
Z*Z*Z wrote:Solomoon wrote:Z*Z*Z wrote:Imas i Behringer kopiju DF-2ke ali ces je takodje tesko naci... moguce je slicna stvar sa freezom u latch modu... Ali realno, namunjeno lampasko pojacalo+neka dobra pedalica=to sto ti treba - poslusaj Swerverdiver, stvar se zove Duress, gitras Adam Franklin po nastanku pesme koristi DF-2, ali u poslednje vreme ne rabi taj efekt vec prirodnu snagu pojacala

cekaj el si probao freeze..kolko sam ja skontao u latch modu kad pritisnes pedalu i pustis on zamrzne ton, pa kad jos jednom pritisnes onda on drzi ton i kad pustis hvat npr akorda pa mozes da nastavis da sviras kao loop fora..a u druga dva moda moras da drzis nogu na papuci kao kod tih feedbackera dokle hoces da je ton zamrznut..ali ne mozes recimo da zavijas ton, da ga menjas kao na feedbackeru ili nego ga on zamrzne takav kakav je odsviran u momentu, ne mozes da sviras vibrato i da se signal menja dok traje 'sustain' bolje reci freeze..ali zanimljiva sprava..a za pojacalo i feedback znam, ali moras da si skroz pored pojacala i da je napanjeno kao npr Slash ovde

5:50
http://www.youtube.com/watch?v=ajPwA52-YDI
Moja greska - definitivno ti ne treba freeze - Osim DF-2ke, muff nije losh zbog gargantuovskog zvuka, ali dosta ima noisea a i nisam skontao kako ti on pomaze da kreiras taj feedback ton

alternativa su ti Zvex Fuzz Factory i Catalinbread Teaser Stallion (tj. njihovi klonovi), oba faza imaju tu feedback loop foru pa vestacki kreiraju feedback/samooscilaciju

pa kontam da fuzzovi moraju da imaju noise jer su sami po sebi dirty..imaju vintage ton ala hendrix..ne smeta to..a i moze da se sredi sa noise suppressor, a i ne mora..uzecu neki fuzz, big muff verovatno..kad budem bio pri lovi..
-
Solomoon
andrej] wrote:ne clean boost, nego bash eq ti treba. sreca, onaj behringer radi za sve pare (manje shuma nego boss!), a kosta znate i sami kolko.
double muff ti je u stvari muff fuzz (prvi ehx-ov fuzz) puta dva. muff fuzz je, opet, lpb-1 (njihov stari clean boost) sa clipping diodama. nije big muff i ne zvuci ni slicno.
big muff ima glupu ogromnu kutiju, bolje neko da ti napravi kopiju (vidi na netu varijacije, tipa ram's head, triangle, ic,... sve je to ehx pravio i zvuci drugacije). evo ovaj neki lik iz leskovca na k-p pravi pedale po manjoj ceni nego sto te dodju delovi na banzai-u (verovatno radi sa slabijim delovima).
ima varijanta little big muff malo manjih dimenzija, i malo jeftiniji
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/476 ... -optional/
-
andrej]
-
to mi ne moras objasnjavati. opet, taj muff i nije bas najreprezentativniji clan porodice, zvucno. gledaj druge (jeftinije i bolje) varijante.
-
Solomoon
andrej] wrote:to mi ne moras objasnjavati. opet, taj muff i nije bas najreprezentativniji clan porodice, zvucno. gledaj druge (jeftinije i bolje) varijante.
koje?
-
Dusan
- MF veteran
preporucio bih neku varijantu fuzz face-a, ali na lampaskom pojacalu. Muff trese celu kucu, ali nema tu toplinu koju ocekujemo. Ja vezujem (od git. prema pojacalu) drajv pa muff sa nalo sustejna i nije lose
-
andrej]
-
Solomoon wrote:andrej] wrote:to mi ne moras objasnjavati. opet, taj muff i nije bas najreprezentativniji clan porodice, zvucno. gledaj druge (jeftinije i bolje) varijante.
koje?
vidis koja ti se verzija najvise svidja na youtubeu. meni je ic omiljena, npr. vidi tamo, ram's head, triangle,... i onda nadjes nekog da ti napravi to. evo, pomenuh da ima lik koji to radi ispod svake cene, svaka mu cast kad mu se isplati da trosi vreme na to...
-
Solomoon
andrej] wrote:Solomoon wrote:andrej] wrote:to mi ne moras objasnjavati. opet, taj muff i nije bas najreprezentativniji clan porodice, zvucno. gledaj druge (jeftinije i bolje) varijante.
koje?
vidis koja ti se verzija najvise svidja na youtubeu. meni je ic omiljena, npr. vidi tamo, ram's head, triangle,... i onda nadjes nekog da ti napravi to. evo, pomenuh da ima lik koji to radi ispod svake cene, svaka mu cast kad mu se isplati da trosi vreme na to...
ne bih bas uzimao pravljenu pedalu..ako je mnogo jeftinija, ne znaci da je bolja opcija..pitanje je da li stavljaju iste delove..i koliko verno urade..kad bi to bilo tako pouzdano onda niko ne bi kupovao fabricke

-
sl0e
Solomoon wrote:
ne bih bas uzimao pravljenu pedalu..ako je mnogo jeftinija, ne znaci da je bolja opcija..pitanje je da li stavljaju iste delove..i koliko verno urade..kad bi to bilo tako pouzdano onda niko ne bi kupovao fabricke

Na forumu ima ozbiljnih graditelja pedala & ampova cije sam sprave imao prilike da cujem uzivo u radu, i one najblaze receno zvuce 95% slicno kao i originali, ako ne i bolje. Mislim da je poenta DIY pre svega nedostupnost odredjenih proizvoda u dragom nam Srbistanu (npr: ProCo RAT, Zvex & ostale boutique pedale), pa tek onda faktor ekonomicnosti, mada sam misljenja da nije bas ni tako jeftino dobro napraviti DIY stvar. U svakom slucaju od DIY gitarskih sokocala ne treba bezati, bas naprotiv.
Ontopiћ - Russian/USA muff.
-
Solomoon
sl0e wrote:Solomoon wrote:

Na forumu ima ozbiljnih graditelja pedala & ampova cije sam sprave imao prilike da cujem uzivo u radu, i one najblaze receno zvuce 95% slicno kao i originali, ako ne i bolje. Mislim da je poenta DIY pre svega nedostupnost odredjenih proizvoda u dragom nam Srbistanu (npr: ProCo RAT, Zvex & ostale boutique pedale), pa tek onda faktor ekonomicnosti, mada sam misljenja da nije bas ni tako jeftino dobro napraviti DIY stvar. U svakom slucaju od DIY gitarskih sokocala ne treba bezati, bas naprotiv.
Ontopiћ - Russian/USA muff.
Verujem da ima, i postujem ljude koji to rade..ali da li ce mi on ispisati garanciju u slucaju kvara..koji ce deo staviti ako ne moze da nadje originalni..ako mogu da biram, pre cu uzeti fabricki..a kontam da je ok ta varijanta za proizvode kojih nema na nasem trzistu..ili neki custom po zelji..
-
Cortex
- The Necromancer
Onda dabogda se napalio na neku Zvex pedalu

Kupi dve, i ode 500 evra haha.
Graditelji mogu samo bolje delove da stave. Chak i sa najboljim, odlichno oni zarade nemoj ti da se brinesh...Naravno, ima i chasnijih i onih manje chasnih graditelja. Najvishe se pazi onih koji imaju izuzetno lepo konstruisanu elokventnu zhvaku