sustain pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sl0e

Re: sustain pedale

Post by sl0e » 07 Jun 2011, 08:55

Misljenja sam da ovih par ljudi koje znam sa i van foruma uopste ne prave pitanje oko garancije ili eventualne reklamacije; cak stavise, misljenja sam da su se na forumu pominjale dozivotne garancije na ozicenja (ako se ne varam :hmm: ), zatim standardne jednogodisnje garancije na pedale i cak one uredne, pismene, na ampove. Mislim, treba razumeti da su to sve ljudi koji vode mali posao, kod kojih je zadovoljna musterija = novi projekat, tako da tu zapravo nema nekih cepidlacenja, cimanja oko eventualne neispravnosti, itd.

Sto se delova tice, nadju se tu i jos bolji delovi nego stock cesto, recimo neki NOS tranzistori, i sl. Evo recimo primer nekog fabrickog fuzz-a - u fabrickom je to sklepano sa gomilom neuparenih tranzistora, pa se medju gomilom nesto potrefi, dok domaci graditelji izdvoje vreme i trud da nadju najbolji par i da samim tim to sve zvuci bolje nego fabricki stock. Mislim, domaci DIY ili ne, nazvali mi to kako god, ipak je to cesto boutique gradnja, naravno da ce kranjem korisniku biti bolje/zanimljivije. Ja recimo volim velike kutije koje imaju input/output dzekove sa zadnje strane, kontam da osim Fulltone-a npr, ne mogu naci velik izbor drajvova izveden u takvom pakovanju.

My 2 cents. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 07 Jun 2011, 08:59

Videh temu ranije, a nabasah na ovo veceras. Jel' vi o ovakvom necem pricate ili o feedback sistemu? Ova igracka izgleda onako, zgodno. Ovaj kompresor/sstejner dobro svira.

http://www.pigtronix.com/products08/phi ... stone.html

Ovaj je bas sstejnr, bas bas.

http://www.pigtronix.com/products08/phi ... rking.html

Hotstepper

Post by Hotstepper » 07 Jun 2011, 10:03

Dersu Uzala wrote:

koja je ovo ludnica od pedale...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 07 Jun 2011, 10:34

Jea, verovatno poludis dok je podesis. Overkill. Vise vremena ode na podesavanje nego na sviranje :mrgreen:

Solomoon

Post by Solomoon » 07 Jun 2011, 10:42

Cortex wrote:Onda dabogda se napalio na neku Zvex pedalu :) Kupi dve, i ode 500 evra haha.
Graditelji mogu samo bolje delove da stave. Chak i sa najboljim, odlichno oni zarade nemoj ti da se brinesh...Naravno, ima i chasnijih i onih manje chasnih graditelja. Najvishe se pazi onih koji imaju izuzetno lepo konstruisanu elokventnu zhvaku ;)
Ne brinem ja. Ja im i zelim da zarade. Lep je to zanat, pravljenje pedala..samo kazem, ako mogu da biram, pre cu uzeti fabricku, jer na kraju krajeva kopija je kopija..a za neki custom, to je vec druga prica..

Solomoon

Post by Solomoon » 07 Jun 2011, 10:46

Dersu Uzala wrote:Videh temu ranije, a nabasah na ovo veceras. Jel' vi o ovakvom necem pricate ili o feedback sistemu? Ova igracka izgleda onako, zgodno. Ovaj kompresor/sstejner dobro svira.

http://www.pigtronix.com/products08/phi ... stone.html

pocela je prica o sustainu, a sada se prica i o feedbacku i sl. :D ..video sam..ima dobar sustain B) ..al, nema kod nas njihovih pedala..

Kill surf city

Post by Kill surf city » 07 Jun 2011, 10:53

Setih se ovog citata...
GP: I always wondered how you got those pristine feedback notes on the intro to Louder than Love's "Loud Love." Was that an E-Bow?

KT: People thought it was an E-Bow, but it wasn't. I just held the guitar in front of the amp and sounded the notes with a little bit of chorus. I played that melody with the feedback and Chris doubled it with regular guitar. The feedback came so easily because I was using a single 15" speaker with my white Guild S-100. That was when we used to use a lot more feedback than we do now.

Solomoon

Post by Solomoon » 07 Jun 2011, 10:55

sl0e wrote:Misljenja sam da ovih par ljudi koje znam sa i van foruma uopste ne prave pitanje oko garancije ili eventualne reklamacije; cak stavise, misljenja sam da su se na forumu pominjale dozivotne garancije na ozicenja (ako se ne varam :hmm: ), zatim standardne jednogodisnje garancije na pedale i cak one uredne, pismene, na ampove. Mislim, treba razumeti da su to sve ljudi koji vode mali posao, kod kojih je zadovoljna musterija = novi projekat, tako da tu zapravo nema nekih cepidlacenja, cimanja oko eventualne neispravnosti, itd.

Sto se delova tice, nadju se tu i jos bolji delovi nego stock cesto, recimo neki NOS tranzistori, i sl. Evo recimo primer nekog fabrickog fuzz-a - u fabrickom je to sklepano sa gomilom neuparenih tranzistora, pa se medju gomilom nesto potrefi, dok domaci graditelji izdvoje vreme i trud da nadju najbolji par i da samim tim to sve zvuci bolje nego fabricki stock. Mislim, domaci DIY ili ne, nazvali mi to kako god, ipak je to cesto boutique gradnja, naravno da ce kranjem korisniku biti bolje/zanimljivije. Ja recimo volim velike kutije koje imaju input/output dzekove sa zadnje strane, kontam da osim Fulltone-a npr, ne mogu naci velik izbor drajvova izveden u takvom pakovanju.

My 2 cents. :ziveli:
Ne znam..ako je to sve tako..onda verovatno niko ne kupuje fabricke pedale :D

sl0e

Post by sl0e » 07 Jun 2011, 13:26

Svaki produkt ima svoju ciljnu grupu, al' ajd' da ne ulecem vise u offtopic. :ziveli:

Solomoon

Post by Solomoon » 07 Jun 2011, 13:41

sl0e wrote:Svaki produkt ima svoju ciljnu grupu, al' ajd' da ne ulecem vise u offtopic. :ziveli:
:ziveli:

andrej]

Post by andrej] » 07 Jun 2011, 16:01

ja koristim bolje komponente od 95% proizvodjaca (pa me izadju delovi 50ak evra na banzai-u za npr rat-a ili tako nesto). koristis slabije komponente (kondenzatore koji nisu srebro-liskunski i block, dpdt switch i millenium dvojku mesto 3pdt, savijene kutije umesto hammond livenih, ne-neutrik dzekove, ruznije kapice za potove mesto lepih, gluplji socket za led, samo sprej u boji bez stampe, plasticne potove umesto metalnih alpha, kupis sve kod nas i slicne radosti) i izadju te 25e delovi. ima ovde ljudi kojima nije crno da porucuju sa banzai-a, pa ce ti napraviti nesto vrhunski, cesto bolje nego original. al te nece izaci 50, nego 70-80e. tolko ti to stvarno vredi. delovi 50ak evra, ruke 20ak evra. sve preko toga je u zemlji srbiji pljacka. a zahariju svaka cast kad je nasao ovce kojima prodaje ime i crtez za tolke pare. to je i meni zelja, al u srbiji muzicare ne mozes da muzes, jer nemas sta da izmuzes.

Solomoon

Post by Solomoon » 07 Jun 2011, 16:08

andrej] wrote:ja koristim bolje komponente od 95% proizvodjaca (pa me izadju delovi 50ak evra na banzai-u za npr rat-a ili tako nesto). koristis slabije komponente (kondenzatore koji nisu srebro-liskunski i block, dpdt switch i millenium dvojku mesto 3pdt, savijene kutije umesto hammond livenih, ne-neutrik dzekove, ruznije kapice za potove mesto lepih, gluplji socket za led, samo sprej u boji bez stampe, plasticne potove umesto metalnih alpha, kupis sve kod nas i slicne radosti) i izadju te 25e delovi. ima ovde ljudi kojima nije crno da porucuju sa banzai-a, pa ce ti napraviti nesto vrhunski, cesto bolje nego original. al te nece izaci 50, nego 70-80e. tolko ti to stvarno vredi. delovi 50ak evra, ruke 20ak evra. sve preko toga je u zemlji srbiji pljacka. a zahariju svaka cast kad je nasao ovce kojima prodaje ime i crtez za tolke pare. to je i meni zelja, al u srbiji muzicare ne mozes da muzes, jer nemas sta da izmuzes.
dobro, evo sad konkretno, el mozes da namestis feedbacker tipa boss DF-2 ili Behringer..sa dobrim komponentama, i koliko bi to kostalo? (posto ne mogu da nadjem)

Mrav

Post by Mrav » 07 Jun 2011, 17:07

Kill surf city wrote:Setih se ovog citata...
GP: I always wondered how you got those pristine feedback notes on the intro to Louder than Love's "Loud Love." Was that an E-Bow?

KT: People thought it was an E-Bow, but it wasn't. I just held the guitar in front of the amp and sounded the notes with a little bit of chorus. I played that melody with the feedback and Chris doubled it with regular guitar. The feedback came so easily because I was using a single 15" speaker with my white Guild S-100. That was when we used to use a lot more feedback than we do now.
:1:

Ja mnogo koristim feedback u sviranju, ali nije uvek lako u uslovima naših klubova, pa se ispomažem tako što je na osnovni zvuk moguće dobiti malo feedback-a, a podesim boost tako da mogu više da dobijem kad mi zafali. Po meni je feedback sistem ili pedala samo za fore, ili kad ne znaš baš uslove u kojima ćeš svirati, pa to "pali svaki put". Problem je i kad nemaš mnogo vremena za nameštanje, onda bi takva sprava mogla da pomogne, mada meni osim solidno gain-a na lampašu i rad sa pronalaženjem pozicije koja najbolje "hvata" sve daje mnogo inferiorniji feeback :(

Solomoon

Post by Solomoon » 07 Jun 2011, 17:21

Mrav wrote:
Kill surf city wrote:Setih se ovog citata...

:1:

Ja mnogo koristim feedback u sviranju, ali nije uvek lako u uslovima naših klubova, pa se ispomažem tako što je na osnovni zvuk moguće dobiti malo feedback-a, a podesim boost tako da mogu više da dobijem kad mi zafali. Po meni je feedback sistem ili pedala samo za fore, ili kad ne znaš baš uslove u kojima ćeš svirati, pa to "pali svaki put". Problem je i kad nemaš mnogo vremena za nameštanje, onda bi takva sprava mogla da pomogne, mada meni osim solidno gain-a na lampašu i rad sa pronalaženjem pozicije koja najbolje "hvata" sve daje mnogo inferiorniji feeback :(
za prirodan feedback mora pojacalo da je dobro napanjeno i moram da pridjem vrrrlo blizu..sa pedalom je u odredjenim situacijama mnogo prakticinije i lakse..pogotovu u kucnim nocnim uslovima..

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Jun 2011, 17:47

A ovako nesto?
Od 1:05 otprilike

Post Reply