sustain pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Solomoon

Re: sustain pedale

Post by Solomoon » 08 Jun 2011, 11:50

andrej] wrote:ja koristim bolje komponente od 95% proizvodjaca (pa me izadju delovi 50ak evra na banzai-u za npr rat-a ili tako nesto). koristis slabije komponente (kondenzatore koji nisu srebro-liskunski i block, dpdt switch i millenium dvojku mesto 3pdt, savijene kutije umesto hammond livenih, ne-neutrik dzekove, ruznije kapice za potove mesto lepih, gluplji socket za led, samo sprej u boji bez stampe, plasticne potove umesto metalnih alpha, kupis sve kod nas i slicne radosti) i izadju te 25e delovi. ima ovde ljudi kojima nije crno da porucuju sa banzai-a, pa ce ti napraviti nesto vrhunski, cesto bolje nego original. al te nece izaci 50, nego 70-80e. tolko ti to stvarno vredi. delovi 50ak evra, ruke 20ak evra. sve preko toga je u zemlji srbiji pljacka. a zahariju svaka cast kad je nasao ovce kojima prodaje ime i crtez za tolke pare. to je i meni zelja, al u srbiji muzicare ne mozes da muzes, jer nemas sta da izmuzes.
Super! Jel mozes da namestis feedbacker, nesto kao Boss DF-2 sa dobrim komponentama, i koliko bi to kostalo? ;)

andrej]

Post by andrej] » 08 Jun 2011, 13:36

iskreno? tebi se ne isplati da placas ovo preko 70-80e, a meni se ne isplati da se cimam sa ovim relativno komplikovanim kolom za 20e (ovo zahteva MNOGO vremena), bez layouta. znaci, morao bih da pravim layout, pa da to testiram i debagujem... ostavicu to zadovoljstvo nekom drugom. ovo 20e za ruke podrazumeava ili da je kolo jednostavno ili da vec postoji layout. znaci, svi muffovi, ratovi, ts-ovi, ovi boutique drajvovi, 99% fuzzova, vibeovi, phaseri. delayevi, flangeri, chorusi i tako to zahtevaju vise tweakovanja i uopste su komplikovaniji za rad.

Solomoon

Post by Solomoon » 08 Jun 2011, 13:54

andrej] wrote:iskreno? tebi se ne isplati da placas ovo preko 70-80e, a meni se ne isplati da se cimam sa ovim relativno komplikovanim kolom za 20e (ovo zahteva MNOGO vremena), bez layouta. znaci, morao bih da pravim layout, pa da to testiram i debagujem... ostavicu to zadovoljstvo nekom drugom. ovo 20e za ruke podrazumeava ili da je kolo jednostavno ili da vec postoji layout. znaci, svi muffovi, ratovi, ts-ovi, ovi boutique drajvovi, 99% fuzzova, vibeovi, phaseri. delayevi, flangeri, chorusi i tako to zahtevaju vise tweakovanja i uopste su komplikovaniji za rad.
ok..a reci mi, fuzz, to pravis..da li ti mozes da modifikujes nivo sustaina posto znas kavko kolo ide i kako funkcionise..da li mozes da dodas neke elemente da bi povecao sustain..

Kill surf city

Post by Kill surf city » 08 Jun 2011, 14:01

Bougkte, koliko tebi sustejna treba? :lol: Na 11?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Jun 2011, 14:05

Ne bih da budem partibrejker, ali biste diskusiju o pravljenju mogli da nastavite na PP.

Solomoon, ne može niko da ti "modifikuje nivo sustaina" na nekoj pedali - odnosno, to ne ide tako kako ti misliš da ide.

Ponavljam: pogledaj kako to Santana radi. Pojačalo mu svira tiho, on nađe tačku blizu pojačala na kojoj dobija optimalan feedback... Eto ti i tog dečka na tom YouTube klipu koji si postovao - ni on ne svira glasno, samo zna gde treba da se namesti.

Evo ti par lekcija:

Solomoon

Post by Solomoon » 08 Jun 2011, 14:06

Kill surf city wrote:Bougkte, koliko tebi sustejna treba? :lol: Na 11?
mozda na osnovu postova na ovoj temi deluje da sam opterecen sustainom, ali nije :D

..nego nemam fuzz pedalu, a kad budem uzimao..ako vec mogu da biram, da se raspitam sta mi je bolje ciniti :D

Kill surf city

Post by Kill surf city » 08 Jun 2011, 14:07

Solomoon wrote:
Kill surf city wrote:Bougkte, koliko tebi sustejna treba? :lol: Na 11?
mozda na osnovu postova na ovoj temi deluje da sam opterecen sustainom, ali nije :D

..nego nemam fuzz pedalu, a kad budem uzimao..ako vec mogu da biram, da se raspitam sta mi je bolje ciniti :D
Pa to ti ka'em, ne trci ispred rude, nego uzmi fuzz.

Solomoon

Post by Solomoon » 08 Jun 2011, 14:10

Rocket Roll wrote:Ne bih da budem partibrejker, ali biste diskusiju o pravljenju mogli da nastavite na PP.

Solomoon, ne može niko da ti "modifikuje nivo sustaina" na nekoj pedali - odnosno, to ne ide tako kako ti misliš da ide.

Ponavljam: pogledaj kako to Santana radi. Pojačalo mu svira tiho, on nađe tačku blizu pojačala na kojoj dobija optimalan feedback... Eto ti i tog dečka na tom YouTube klipu koji si postovao - ni on ne svira glasno, samo zna gde treba da se namesti.
pardon za off topic..mislis onaj klip, onaj orange fuzz? pa ja mogu priblizno da postignem, ali samo sa glasnim pojacalom..doduse, nemam fuzz, sa dist/drive stvarima..mozda je fuzz bolji za to..a sa modifikovanje pedale, ne znam..zato pitam njega, on pravi..mozda ima neka fora..verovatno izmedju fuzzova ima razlike..

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Jun 2011, 14:14

Solomoon wrote:...mozda je fuzz bolji za to...
Nije. Da je sustain vezan za fuzz, Satriani ne bi mogao da se igra sa fidbekom, zar ne?

Ukratko, to što tražiš nije (isključivo) u pedali na kojoj piše "fuzz". Ili naučiš, ili ne naučiš, kao vožnja bicikla.

Solomoon

Post by Solomoon » 08 Jun 2011, 14:14

p.s.hvala za video..imam les paul, zato i kazem, on kao gitara ima dobar sustain, ali moram da odvrnem pojacalo..

Solomoon

Post by Solomoon » 08 Jun 2011, 14:16

Rocket Roll wrote:
Solomoon wrote:...mozda je fuzz bolji za to...
Nije. Da je sustain vezan za fuzz, Satriani ne bi mogao da se igra sa fidbekom, zar ne?

Ukratko, to što tražiš nije (isključivo) u pedali na kojoj piše "fuzz". Ili naučiš, ili ne naučiš, kao vožnja bicikla.
znam, ali feedback je jedno a sustain sa drajva ili fuzza drugo..i ocigledno da fuzz pravi bolji sustain od dista..bar sam ja tako zakljucio..

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Jun 2011, 14:20

Solomoon wrote:moram da odvrnem pojacalo..
Moraš malo da eksperimentišeš sa opremom. Ja mogu da dobijem taj beskonačni sustain na pojačalu koje svira tiho kao radio u pozadini - a nisam ni među prvih 100 gitarista na ovom forumu.

U muzici je uvek tako - nauči, ili crkni.
Solomoon wrote:feedback je jedno a sustain sa drajva ili fuzza drugo..i ocigledno da fuzz pravi bolji sustain od dista..bar sam ja tako zakljucio..
Ono što je na prvom klipu koji si postovao i jeste feedback - to smo, valjda, do sada apsolvirali?

"Fuzz pravi bolji sustain od distorzije" - meni to nije očigledno, iz gornjih razloga.

Btw, imam više fazeva i distorzija nego što je zdravo za imati, pa mogu da uporedim :D

Solomoon

Post by Solomoon » 08 Jun 2011, 14:25

Rocket Roll wrote:
Solomoon wrote:moram da odvrnem pojacalo..
Moraš malo da eksperimentišeš sa opremom. Ja mogu da dobijem taj beskonačni sustain na pojačalu koje svira tiho kao radio u pozadini - a nisam ni među prvih 100 gitarista na ovom forumu.

U muzici je uvek tako - nauči, ili crkni.
Solomoon wrote:feedback je jedno a sustain sa drajva ili fuzza drugo..i ocigledno da fuzz pravi bolji sustain od dista..bar sam ja tako zakljucio..
Ono što je na prvom klipu koji si postovao i jeste feedback - to smo, valjda, do sada apsolvirali?

"Fuzz pravi bolji sustain od distorzije" - meni to nije očigledno, iz gornjih razloga.

Btw, imam više fazeva i distorzija nego što je zdravo za imati, pa mogu da uporedim :D
ok, moram malo vise ekpserimentisati sa tim..ranije se nisam za to mnogo zanimao..ali sustina je ove teme da ja nisam skontao na tom prvom videu da je to feedback sa pojacala, a ne sustain sa pedale (u tom intenzitetu)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Jun 2011, 14:31

Pazi, ako te privlači boja tona sa tog YouTube klipa koji si postavio, onda ti treba FuzzFace. Ili Big Muff. Tu boju tona nećeš lako dobiti kroz nešto na čemu piše "distorzija".

Ako te privlači samo sustain sa tog klipa - onda se igraj sa fidbekom.

Solomoon

Post by Solomoon » 08 Jun 2011, 14:36

Rocket Roll wrote:Pazi, ako te privlači boja tona sa tog YouTube klipa koji si postavio, onda ti treba FuzzFace. Ili Big Muff. Tu boju tona nećeš lako dobiti kroz nešto na čemu piše "distorzija".

Ako te privlači samo sustain sa tog klipa - onda se igraj sa fidbekom.
pre svega sustain..ja sam imao fuzz na procesoru pre 10 god, ali tad nisam imao pojma o efektima..mislim da bi mi sad dobro dosla jedna fuzz pedala, ali ako mi nece dati bolji sustain od dist i drive pedala onda moze da saceka :D

Post Reply