Magnet za bridge poziciju
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Magnet za bridge poziciju
Kupio bih magnet za bridge poziciju na Ibanez SAS36FM. Dvoumim se izmedju Duncanovih TB-4(JB) i TB-11(Custom custom). Koji od ova 2? Da li jos neko ima neki predlog? Potreban je ton priblizan Whitesnake-u, Gunsima, Bon Jovi-u
Re: Magnet za bridge poziciju
Moj izbor definitivno JB, mislim da je to jedan od magneta sa najboljom definicijom od SD i ima klasičan rock ton 

sad sam htio da i ja skocim na JB vagon,al' isto reci sta bi svirao i od cega je taj ibanez,tj od kojeg drveta?
Gitara je od mahagonija. Pomenuo sam gore sta bih svirao. Znaci nesto ala Bon Jovie, Gunsi, Aerosmith, Whitesnake
http://www.massstreetmusic.com/store/sh ... anez-SAS36
Evo ako i ovo nesto znaci (o gitari)
Evo ako i ovo nesto znaci (o gitari)
Custom custom. Prelep pickup.
dakle E,Dis i D cisti stimovi?ako je tako,JB all the way.preporucicu ti da za posle,kad se bude imalo vise para,pogledas wiring framus-a diablo custom-a,elem za mene najbolje HSS ozicenje kojeg sam ikad u zivotu svirao.ton kao kuca.a za pocetak JB u bridzu nema trika da pogrijesis.
edit:ulece muzzy.custom custom mi nekako vise za alder,maple vratove i slican rad.custom 5 bi mi bila preporuka da se ide dublje od D.
edit:ulece muzzy.custom custom mi nekako vise za alder,maple vratove i slican rad.custom 5 bi mi bila preporuka da se ide dublje od D.
E stim, 6 zica, 1 zena i masu piva. To je moja mera. Vidim da predloga osim SD nema. I ja dajem blagu prednost JB ali cujem od nekih (mada to su subjektivna misljenja) da je previse krestav. Znam i sam da dosta ton zavisi od pojacala i efekata
kontam da su se zalili ljudi koji su ga stavljali u svjetlije gitare.JB je i dizajniran kao replacement za LPjeve.elem,tebe to ne zanima previse kako imas mahogani/rouzvud djitru.SD je najvise fokusiran sto se tice hamova na takve gitare,od ostalih proizvodjaca jedino ako te zanima bas 80's r'n'r ton onda DiMarzio Super Distortion,ili zelis takav smek.JB je versatilniji.ako zelis nesto bas klasicno okreni se PAF-ovima i njihovim derivatima,oni su vise zaobljeniji i takodje su manje-vise sigurica kod tvoje djitre,tj sljakace sigurno,samo obrati paznju dal' imaju dovoljno out-a i gain-a za tvoju svirku.ako bas zelis da se isprsis,takodje sjajan izbor je i Bare Knuckle Black Dog,ne znam dal' mogu odje da se nabave,ortak ima i sabija kako radi.
Desi se da JB bude kreštav, i to čak i u tonski tamnijim gitarama. Nije mi jasno od čega to zavisi,
ali čuo sam dosta takvih gitara. Posebno u ibanezovim RGovima JB simptomatično pršti.
Zavrneš malo ton pot i rešio si problem, ako ga ikada budeš imao.
ali čuo sam dosta takvih gitara. Posebno u ibanezovim RGovima JB simptomatično pršti.
Zavrneš malo ton pot i rešio si problem, ako ga ikada budeš imao.
Ok, onda sam ja za DiMarzio D-Activator X. Ili magnet sa prec basa. Ili skvajer keramicki
-.-
Ali srsly, mozda da probas Gibson Burstbucker?
-.-
Ali srsly, mozda da probas Gibson Burstbucker?
EMG ne bih. Aktiva otpada. O burstbuckeru nisam razmisljao ali sigurno hocu 

Da li neko ima iskustva sa burstbuckerom a da nije svirao LP? Kakav bi se ponasao u ovoj gitari? Mahagonij je u pitanju