sustain pedale
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: sustain pedale
nisam ga probao. mozda ti se kompresija na drajvu ne svidja zato sto kompresor ne valja? npr, na mom me-5 kada na kompresoru stavim minimalnu kompresiju i duzi attack (i tone na pola tacno, u neutralnu poziciju), nema NIKAKVE promene ni na cleanu ni na drajvu. moras bas da ne znas da podesis comp na njemu, da bi dobio ruzan ton. a ovo nije ni priblizno najbolji comp koji sam cuo. znaci, postoji realna shansa da ti je comp sranje.
sve u svemu, opet je sinisa dao bolji predlog. za ono sto tebi treba, bolji ti je onaj distorto.
sve u svemu, opet je sinisa dao bolji predlog. za ono sto tebi treba, bolji ti je onaj distorto.
Meni ovo prilično neprirodno zvuči. Kao da se nalepi poseban ton iz šeste priče kad treba da krene sustain.
pa sad, kompresor ko kompresor, u sustini istu stvar rade kompresori, gledao sam na youtubu i druge kompresore spregnute sa dist/drajvovima, sve je to isto..i kolko sam video uglavnom ovi ozbiljniji gitaristi ni ne koriste kompresor, osim na cleanu..ne znam za procesore, ali sa pedalama je tako, cim je ukljucis on promeni ton, posto attack ne moze da bude neutralan, kako god da je potenciometar okrenut, isto tako emphasis..bilo da je high, low, ne moze da je neutralan, hocu da kazem cim ukljucis pedalu izoblici ton, cak i sa comrpesson levelom 0..a ako povecam kompresiju (drugacije sustain ne mozes da dobijes) tek onda izoblici boju tona..i boss cs-3 ima iste potenciometre..mahom je to to..andrej] wrote:nisam ga probao. mozda ti se kompresija na drajvu ne svidja zato sto kompresor ne valja? npr, na mom me-5 kada na kompresoru stavim minimalnu kompresiju i duzi attack (i tone na pola tacno, u neutralnu poziciju), nema NIKAKVE promene ni na cleanu ni na drajvu. moras bas da ne znas da podesis comp na njemu, da bi dobio ruzan ton. a ovo nije ni priblizno najbolji comp koji sam cuo. znaci, postoji realna shansa da ti je comp sranje.
pa ne moze to biti kao pravi feedback kad je pedala..kao sto nijedna overdrive pedala sa 1-2 lampe ne moze da proizvede overdrive sa lampaskog pojacala koje ima 4 lampe u pretpojacalu i 4,5,6 lampi u pojacalu..nebojsak wrote:Meni ovo prilično neprirodno zvuči. Kao da se nalepi poseban ton iz šeste priče kad treba da krene sustain.
- whosyourdaddy
Jel ovo sin od Brian May-a i Gary Moore-a!?!Kill surf city wrote:Spoiler:

gde si ovog iskopaoKill surf city wrote:

-
Neko ga je okacio pre par godina na drugom, stranom forumu, pa se setih. Sprdnja je svakako.
evo da ne mislite da ne umemKill surf city wrote:Neko ga je okacio pre par godina na drugom, stranom forumu, pa se setih. Sprdnja je svakako.

http://imageshack.us/clip/my-videos/850/uiom.mp4/
- Rocket Roll
Гат а блек меџик вуман...
360 vision:
360 vision:
Nikad mi nece biti jasno..Clapton, takav gitarista, a tako ruzna gitara..sarena ko papagaj 

- Hotstepper
...da bi mogao da nosish ruzhnu gitaru i da to izgleda "cool" morash prvo da budesh iskovani baja.Solomoon wrote:Nikad mi nece biti jasno..Clapton, takav gitarista, a tako ruzna gitara..sarena ko papagaj
Shto bi rekao moj burazer, kao brkovi, prvo morash da omatorish, inache si smeshan.
-
Brkovi su svakako smesni
j/k

j/k