Digitech RP90 ili Korg AX5G?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Randy

Digitech RP90 ili Korg AX5G?

Post by Randy » 13 Jun 2011, 10:54

Margos

Re: Digitech RP90 ili Korg AX5G?

Post by Margos » 13 Jun 2011, 12:58

Korg sam imao jedno 3 godine i meni je radio posao.Uglavnom sam sikdao patcheve sa neta pa sam malo nesto menjao po svom posto me je mrzelo da sednem i sam pravim neki svoj zvuk :mrgreen: Mogu da se naprave jako dobre farbe tipa ultra giga metal... :),zavisi koji zvuk juris.Expresion pedala je super,prosta za koriscenje.Wah je solidan,dobro je sto mozes za svaku farbu da ga namestis.Acoustic simulator isto dobar.Ima 9 cab simulatora i stvarno moze da promeni zvuk dosta.....itd.Sve u svemu ja sam bio zadovoljan...E sad probao sam i kod drugara rp90...sranje,obicna zujalica.E sad cim ga je kupio dosao je kod mene pa smo bas uporedjivali sa korgom.Mozda moze i na njemu da se namesti dobra farba ali jbg on nije znao posto ga je tek kupio a ja jos manje pa smo samo svirali fabricke.Ni korg ne moze da se pohvali fabrickim farbama ali zato moze da se namesti dobar zvuk i to prosto.Jedini plus kod rp90 je sto ima ritam masinu...
Ja glasam za Korg.Na oglasima su po 50,60 evra.Ja sam moj prodao za 50.Za te pare stvarno vredi :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Jun 2011, 16:33

polovan rp250 za oko 90-100e ili 350 za 110-120e... :D

bolji emulacije efekti i ostalo, i vise opcije od rp90.

Margos

Post by Margos » 13 Jun 2011, 17:34

E da ti sa 3 cifre su super :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 13 Jun 2011, 17:50

Stvarno mrtva trka... ja licno glasam za RP... ali kao sto rekose preT-Hodnici skupi jos neku 'iljadu i kupi 250, 255, 350... puno puta bolja soluicija..

Mada, ako nisi neki zahtevan lik... i neki od ova dva ce ti dobro vrsiti pos'o...

[subliminarna poruka] Kupi RP [/subliminarna poruka]

nikolic025

Post by nikolic025 » 13 Jun 2011, 21:40

Jesi razmisljao i o nekim drugim procesorima,bio pre par dana Korg AX3000G za oko 100-110E a to je extra cena!

Mozda Zoom,Line 6 ili slicno,ovi novi nisu losi,pogotovo G2.1 od tih manjih,mada mu je i cena jaka...

Ali ne znam,da sam na tvom mestu,ipak su pedale pedale,kupio bih dve dobre pedale za te pare,pa bih posle dodavao jednu po jednu...I ako ti se jedan efekat ne svidi,njega zamenis,a ne moras procesor ceo,i onda uzmes drugi na kome ti se nesto drugo nece svideti...

A s obzirom da su behringer pedale bagatela a lepo rade,mozda kupis neki malo bolji i pouzdaniji drive tipa DS1 imas za 30E polovan,pa Wah V845 Vox ili slicno on je oko 50E bio nov(polovan moze i za manje verovatno) i jos neku pedalicu i bude ti ko cena novog procesora a sigurno pouzdanije i bolje resenje...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 13 Jun 2011, 22:02

Hmmm, nisam upoznat sa amount of money.. ali!!! setih se necega kad lik pre mene pomenu behringera..

Skupi bato oko 8000 dinara i kupi Behringer V-amp3.. veruj, ljubices prodavca u duuuu.. dugme od kosulje kad ti jednom dodje prilika da snimas u nekom stidiju... ili kad treba da se ubodes u miksetu.. a naravno i u komjuter i u real pojacalo...

dakle line6 (ili J-station.. ili genesis ) rip-off tj. maznuta sprava... (neka od ovih tri)... a u svetu popularne muzike su u najTOP 5...

mada... sada svi nesto prave stvari za komp/miksetu/studio.... tako da sta god na kraju da uzNes.. neces se pokajati...

BTW.. verujem da za AXE nemas para... A?
cijena...?? prava sitnica... :ziveli: :ziveli: :ziveli:

P.S. http://www.mitrosmusic.com/proizvod/135 ... ger-V-AMP3 tacnije 8061 dinar

Randy

Post by Randy » 13 Jun 2011, 23:01

Imam 100e pa sam planirao da kupim nesto.najvise me interesuje wah pedala.imam i guitar rig i amplitube tako da znam vecinu efekata.i vecina mi nije potrebna.kolko me interesuje wah toliko me interesuje i whammy pedala.ali jbg nemam 21 hiljadu za nju.pa sam zato mislio da kupim procesor posto on ima i jedno i drugo.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Jun 2011, 23:08

nikolic025 wrote:Ali ne znam,da sam na tvom mestu,ipak su pedale pedale,kupio bih dve dobre pedale za te pare,pa bih posle dodavao jednu po jednu...I ako ti se jedan efekat ne svidi,njega zamenis,a ne moras procesor ceo,i onda uzmes drugi na kome ti se nesto drugo nece svideti...
to sa pedalama je igra bez prestanka, i za nekoga ko ne zna sta mu od efekata treba, ni kako da ih namesti, ko je srednjoskolac/student bez kinte, totalno nepotrebno i bacanje para. Isto tako dzaba mu i dobre i probrane pedale ako nema valjano pojacalo. Ako krene odmah sa jurenjem pedala koje da ubaci u svoj "lanac", vise ce vremena provoditi listajuci oglase nego sa gitarom...

A sto se behringera tice, njih uopste nije lako naci, bar ne nesto pametnije (wah, deley...)

Procesor je za nekoga kome treba da se uci (izmedju ostalog, ima naravno i onih koji traze kompaktnost i druge stvari...), da trazi sta mu se svidja, kakav tip pojacala, koji efekti. Naravno da ne zvuci savrseno, ali koliko para... Daje ideju sta treba da juri kad resi da ulaze malo vise para. Procesor izmedju ostalog jako fino radi i za vezbanje u sobi preko stuba/kompa (naravno ako se provede malo vremena da se podesi kako valja)...

Ovo sve pricam malo uopsteno, i bez neke preterane veze... Jbg, ne znam za sta hoce covek da koristi procesor, ako je zavezbanje i sl, onda je to skroz prakticno i pametno resenje... Ja vezbam sa mojim procesorom prikacenim na stub, ponekad palim marshala od 50w. Ako je svirka sa bendom, onda definitivno neki od onih jacih digitech procesora, ili korg ax1500/3000 ili tako nesto. Imao sam rp50, i to je bilo djubre, a ovaj rp90 je slicna klasa, ali noviji model...
Imam 100e pa sam planirao da kupim nesto.najvise me interesuje wah pedala.imam i guitar rig i amplitube tako da znam vecinu efekata.i vecina mi nije potrebna.kolko me interesuje wah toliko me interesuje i whammy pedala.ali jbg nemam 21 hiljadu za nju.pa sam zato mislio da kupim procesor posto on ima i jedno i drugo.
i dalje stojim pri izjavi da ti je najbolje digitech rp250/350. :D line 6 i behringer npr nemaju whammy. Mogao bi da pogledas i i korgove i boss me50 koji je digitalni pedalbord, i mislim da oni imaju po nekakav efekat slican whammyu...

Post Reply