Ibanez ARX 140

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
gondi

Ibanez ARX 140

Post by gondi » 29 Apr 2011, 20:53

Naišavši pre oko dva meseca u Mix u Ruski Krstur zbog kupovine potova, 3way switcha i još nekih sitnica za mog Soltona, prodavac , inače veoma uslužan i ljubazan, odmah mi je predložio da isprobam nekoliko raspoloživih gitara, ali mi je i za oko i za uho zapala Ibanez ARX 140.
http://www.dv247.com/assets/products/48690_l.jpg
Prodavac je rekao,da,ako kao stariji svirač preferiram Les Paul zvuk onda je to gitara za mene.Razmišljam već neko vreme o kupovini još jedne gitare jer ova moja, iz osamdesetih godina treba ići na promenu pragova.Ovaj Ibanez ima neke osobine koje mi uz solidan zvuk odgovaraju, a to su fixed bridge, mahagoni telo i vrat, lepo leži u rukama i lep finish.Međutim, pošto se baš ne razumem u moderne gitare a vidim da većina forumaša tu materiju super poznaje,ko ima iskustva s ovom gitarom, molim vas nabacite koji savet i mišljenje.

gondi

Re: Ibanez ARX 140

Post by gondi » 16 Jun 2011, 22:53

Niste se baš razbili od saveta i mišljenja, čudi me da se baš niko nije sreo sa ovako finom gitarom, ili jeste al mu se ne da da nešto napiše.Svejedno, ipak sam nabacio Ibanez RGR 321 EX, polovan ali savršeno očuvan, kao iz radnje da je sad iznešen, novija verzija sa INF 1i2, Giblartar bridgeom i 5 way switch, sa splitovanjem humbuckera u međupoložajima.Imao sam mogućnosti i vremena da je isprobam , svidela mi se, i to je to, nema tu mnogo filozofije.

tomarnr

Re: Ibanez ARX 140

Post by tomarnr » 17 Jun 2011, 00:05

Ja iskreno nisam ni znao da ova gitara postoji :D Moj savet: ne treba previse obracati paznju na to sta neki kazu jer je gitara sasvim individualni instrument, tj. ako se tebi svidja kako zvuci i kako izgleda i ako iz nje izvlacis ono sto ti zelis da cujes poptuno je nebitno da li ce ti neko reci da je sranje ili da je odlicna ili ne znam sta vec. :ziveli:

Post Reply