Korišćenje rechargeable baterija za pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Historik
MF veteran

Korišćenje rechargeable baterija za pedale

Post by Historik » 01 Mar 2008, 12:43

Kupio sam pre neki dan Power Bank punjač i punjivu bateriju od 9V (platio sam je 700 dinara), sa namerom da njom napajam jednu od svojih Bossovih pedala. Međutim, ortak mi kaže da pedale ne bi trebalo vezivati na rechargable baterije, kao nije bezbedno...Kakva su vaša iskustva, i da li da pokušavam sa tim (ne bih da ***** pedalu naravno)?Hvala unapred!

Sava

Re: Korišćenje rechargeable baterija za pedale

Post by Sava » 01 Mar 2008, 16:12

Nema smetnji da koristiš takvu bateriju, naravno. Jedino što treba da znaš da je njen napon nešto niži od obične i da će trajati jedno punjenje nešto kraće od baterije za jednokratnu upotrebu.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 01 Mar 2008, 17:26

Sava wrote:Nema smetnji da koristiš takvu bateriju, naravno. Jedino što treba da znaš da je njen napon nešto niži od obične i da će trajati jedno punjenje nešto kraće od baterije za jednokratnu upotrebu.

To sam i ja mislio, al pošto sam tantus za elektroniku, htedoh da čujem mišljenje pametnijih od sebe...Hvala puno

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 03 Mar 2008, 22:26

Pritom vodi računa o tome da kupiš NiMH bateriju, a nikako NiCD, jer to što Sava reče apsolutno važi za NiCD, dok su moja iskustva sa NiMH nešto drugačija.
Njemačke Ansmann baterije su mi znale trajati duže od nekih alkalnih baterija, a nema memory efekta, tako da sa dobrom NiMH baterijom ne bi trebao imati problema!
Vodi samo računa o tome da uz bateriju moraš imati odgovarajući punjač! Danas na tržištu možeš naći baterije poprilično velikih kapaciteta, ali punjači u ponudi to uglavnom ne prate (naročito kada je u pitanju 9V baterija) po pitanju struja punjenja, tako da punjenje zna da se otegne momački!

Post Reply