Boost overdrive
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Boost overdrive
Treba mi neka pedala koja ce da radi kao boost,odnosno da dodam malo gaina,final shape-a .E sad uzeo bih ja ts9 ali te novce nemam. Ne znam kako radi boss sd-1 ,ali mmozda bih jurio nekog klona by behringer,jel ima neko iskustva sa njima?
Jos neka preporuka usput?
Edit: nadjoh neke behringere t800-replika t808
t100-replika ts9
valjaju li?
t100-replika ts9
valjaju li?
Last edited by Born_Dead on 23 Jun 2011, 00:29, edited 1 time in total.
Re: Boost overdrive
Kakav ton hoces? TS ce da ti oboji ton dosta uzmi to u obzir pri razmatranju. SD-1 je slican TSu s tim sto manje boji ton i manje ga kompresuje, takodje malo je ostriji, transparentniji od TSa i ima sitnije zrno, TS je kremastije naravi.
pa el ti hoces drive ili booster..booster u kombinaciji sa gainom na pojacalu stvara klasicni drive ton..imas boostera kolko oces:Born_Dead wrote:Treba mi neka pedala koja ce da radi kao boost,odnosno da dodam malo gaina,final shape-a .E sad uzeo bih ja ts9 ali te novce nemam. Ne znam kako radi boss sd-1 ,ali mmozda bih jurio nekog klona by behringer,jel ima neko iskustva sa njima?
t100-replika ts9
valjaju li?
-Jim Dunlop CUSTOM AUDIO ELECTRONICS MC401 MXR CAE BOOST
-Electro Harmonix LPB-1 Linear Power Booster Preamp
-Way Huge WHE101 ANGRY TROLL - EA
-Seymour Duncan SFX-01 Pickup Booster
marshall bluesbreaker 2 ima opciju da radi kao boost..
SD-1 ti je super OD za te pare. Od TS-808 ili TS-9 ga razlikuju 3-4 komponente, koje mozes da zamenis ako si vican lemljenju i ako bas hoces TS zvuk.
Necu da komentarisem behringer, vec sam pre izneo stav o njima
Pozdrav
Necu da komentarisem behringer, vec sam pre izneo stav o njima

Pozdrav
Born_Dead ti bese moj zemljak?
Mogu da ti ponudim da probas i Booster i TS808/9 tako da ces lakse proceniti sta ti vise odgovara.

Mogu da ti ponudim da probas i Booster i TS808/9 tako da ces lakse proceniti sta ti vise odgovara.

jesam
moze 
pa koristio bi ga sa pojacalom,bas to hocu malo kremastiji ton.
mmmm a tvoje misljenje o behringeru bancika je? xD

pa koristio bi ga sa pojacalom,bas to hocu malo kremastiji ton.
mmmm a tvoje misljenje o behringeru bancika je? xD
- mislim_stvarno
... je napisano na temi "opet o wahu" XDBorn_Dead wrote: mmmm a tvoje misljenje o behringeru bancika je? xD
inace, ne znam da li ovo moze da udje u izbor, posto su ovo distorzije, ali http://www.behringer.com/EN/Products/DM100.aspx, imas rat, ds1, dist+ u jednoj pedali, pa da izaberes

da se tamo ne ubacujem ovde cu mu kazem,hellbabe je kopija dimeovog wah-a cry baby from hell 

onda ti TS ne ginebas to hocu malo kremastiji ton.

Born, nema nikakve veze izmedju ove dve pedale, sem sto su obe wah. Svirao sam obe, dajma imamBorn_Dead wrote:da se tamo ne ubacujem ovde cu mu kazem,hellbabe je kopija dimeovog wah-a cry baby from hell
ja sam prenosim zvanicne informacije sa sajta
no nebitno,mene te stvarcice ne interesuju 
A da uzmem taaj behringerov klon ts808???

Preporucujem ti ne 
Vidi skupi jos malo kinte sa SD-1 i modifikuj ga, ako uopste budes nezadovoljan tonom ili uzmi polovan ts ili nadji nekoga da ti ga spravi.

Vidi skupi jos malo kinte sa SD-1 i modifikuj ga, ako uopste budes nezadovoljan tonom ili uzmi polovan ts ili nadji nekoga da ti ga spravi.
Mene je spravljeni TS izasao oko 3500 din. Naravno, sam sam ga spravljao.

osim sto dobijes plasticnu kutiju (i sve ostalo), problem sa behringer je sto su im plocice radjene u SMD tehnologiji, sto znaci da mozes da se oprostis od modifikovanja. Zadnji put kad sam gledao, SD-1 nije bila SMD i mogla je lagano da se modifikuje u TS808 ili TS9...valjda je i dalje takoBorn_Dead wrote:ja sam prenosim zvanicne informacije sa sajtano nebitno,mene te stvarcice ne interesuju

Mozes da uzmes maketu ili pravu stvar...kako hoces

Koliko ja znam, boss nikad nije radio smd.