cubase + sitan problem = nema smisla!

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
dogfighter13

cubase + sitan problem = nema smisla!

Post by dogfighter13 » 27 Jun 2011, 16:24

Ljudi 'vako stoje stvari... buduci da imam 2 kompa resio sam da jedan kanalisem samo za muziku itd itd itd...
pregazio sistem sve je to fino islo (cak resio da instaliram xp) i onda ja instaliram cubase...(naravno torrent verziju)
epa ta ista verzija na prvom kompu radi na ovom se javlja jedan glupi problem... hmm jelte... sve mogucnosti rade i mogu da izvedem sta god
pozelim al (pazite sad ovo) NE MOGU DA CUJEM STA SAM URADIO - JER IZ NEKOG MENI NEPOZNATOG RAZLOGA CUBASE NE DAJE SIGNAL NAPOLJE
ok ... skinem i instaliram jos par verzija(izgovor= mozda ta ne valja za xp...) ma jok... ista prica... evo lupam glavu zadnjih par dana , tako da
sam digo ruke od svog znanja i resio da potrazim pozajmicu tudjeg^^ ako se neko oseca darezljivo da mi pozajmi par informacija sta se tu koj moj
desava bio bih neopisivo zahvalan^^(i ako ikad budem dosao i njegov/njen grad castim pivo :ziveli: )^^
unapred hvala

dejankuki
Ćale - moderator

Re: cubase + sitan problem = nema smisla!

Post by dejankuki » 27 Jun 2011, 17:36

Pregledaj miksetu u windowsu.. onu pored sata..
pogledaj out u device manager..
pogledaj miksetu u cubaseu...
jel ti radi neki player.. jel uopste imas zvuk..?

dogfighter13

Post by dogfighter13 » 27 Jun 2011, 18:49

da radi plejer radi sve normalno miksetu u control panelu nisam otvarao al ruku na srce nisam je ni dirao od kad sam pregazio windows...
evo sad se nerviram na prvom racunaru mogu sve da radim normalno ....
doduse da nema veze mozda zvucna sa tim??? buducii da mi mixeta(studijska) vezana sa muzickom karticom pa ima nekih tehnickih problema
... ja ne verujem cim sve ostalo radi... pogledacu za par sati tu mixetu u cp hvala za predlog ako imas jos neki saslusacu^^

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 27 Jun 2011, 21:47

Imam miliJon predloga.. mada tesko je ovako napamet davati savete i predloge... uglavnom..procackaj po opcijama gde su ti ASIO drajveri.. podesi latencu.. procackaj buseve... proveri mute i solo dugmce... nemam pojma.. lakse bi bilo sa slikama, ali trba da slikas i okacis puuuno njih, da bismo videli gde je problem...

dogfighter13

Post by dogfighter13 » 28 Jun 2011, 12:05

Ma mislim da je softwereski problem u samoj instalaciji da je neka zastita il slicno...
mozes li da mi kazes sa kog si sajta i na koji nacin skinuo svoj cubase da odradim isto...
naime... sam cubase pokazuje da salje izlazni signal kojeg uopste nema i s vremena na vreme i izbacuje neke notifikacije po sistemu "could not create record track"
i jos kubik drugih...
unapred hvala

vawlada

Post by vawlada » 28 Jun 2011, 12:19

Ne bih da se pravim previse pametan, jer i ja sam totalni noob za Cubase, al imao sam slican problem, i nije bilo ni do hardvera ni do softvera, vec do toga sto nisam kliknuo onaj mali zuti zvucnik na stazi koja zelim da se cuje ... A dok mi to drug nije provalio, rasturao sam komp 3 puta, preinstalirao sve itd itd ...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 28 Jun 2011, 17:25

Hmmmm.
dogfighter13 wrote:"could not create record track"
Ovo ce biti da nisi podesio ASIO drajvere... ili drajvere uopste..

vawlada wrote:mali zuti zvucnik na stazi koja zelim da se cuje
Hmm, taj mali zvucnik je da bi cuo ono sto sviras... kad snimas. A koliko sam ja njega razumeo on ne cuje izlazni signal uopste... ??? Valjda..?

dogfighter13 wrote: da mi kazes sa kog si sajta i na koji nacin skinuo svoj cubase da odradim isto...
Paaaa sa zvanicnog.. jel'te... mi ovde ne radimo na Piratskim softverima.. jel tako.. :oops: necemo o takvim softverima ovde.. OK?...

Sa druge strane ja ga samo instaliram i ispodesavam ono sto hocu... a to je par stvari...

Jesi li pogledao po netu... ja evo sad gledam i kaze da se to desava sa starim projektima...

E a sad.. ako imas imena sa nasim slovima... prekrsti fajl.. tipa iy Ć u c ili Š u s.. imao sam i tih problema...

ocelot

Post by ocelot » 30 Jun 2011, 19:12

da, to malo dugme tj. monitor uvek mora da se isključi da bi se čulo ono što je snimljeno (u suprotnom vidiš šta si snimio,a ne čuješ)

ja imam sličan problem jer neće da mi reprodukuje zvuk preko asio i snima samo stereo mix i line in (ta dva, naravno, ne odgovaraju jer stereo mix snima sve što se čuje na kompu pa tako i metronom, a preko line in ne mogu da snimam sa amp simulatora) + što mi se javlja latencija na ta dva
ceo dan čačkam buseve, ASIO..

dogfighter13

Post by dogfighter13 » 04 Jul 2011, 22:43

Ma na kraju se ispostavilo sledece...
cubase je softwareski bio poremecen tj nije radio kako valja a ja sam izgleda nekoliko puta nabasao na isti ali nasao sam odgovarajuci - tako da nije nista od gore ponudjenog^^ ej nego samo jednu stvar da pitam ?? gde se nalaze lokatori("locators")
i kako se podesavaju buduci da nisam mogao to da nadjem u cubase-u vratio se na nuendo koji sam ranije koristio al jelte i on odgovara isto...
unapred hvala^^

dogfighter13

Post by dogfighter13 » 04 Jul 2011, 22:44

dejankuki wrote:Paaaa sa zvanicnog.. jel'te... mi ovde ne radimo na Piratskim softverima.. jel tako.. necemo o takvim softverima ovde.. OK?...
sry... nisam hteo^^

dogfighter13

Post by dogfighter13 » 06 Jul 2011, 00:29

EJ ljudi stvarno gde se nalaze ti lokatori?? vec mi ide na zivce....

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 06 Jul 2011, 13:16

Na timeline liniji.. izgledaju kao mali trouglici... imala je slika ovde, ali sad k'o zainat ne mogu da je nadjem... na liniji gde se nalaze brojke ili bitovi..

isto k'o u nuendou...

Post Reply