Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
ako oces pedalu sa lampom za riljanjeMargos wrote:Hm..ja sam bas high gain junkie...mada imam Bugija ali hocu jos...uvek hocu jos... a i lampa kad zasija
![]()
mozda moze da se moduje...neka se javi neko ko se razume
Evo sema sa nekog foruma
http://music-electronics-forum.com/t7290/
Kako 'oces.Funkomat wrote:Kako se to uopste svira?
Druzhe ako ocesh gain, stavi ti tu jedan JJ ecc83s i ne brini. Ja imam dotichnu u Tube Driver-u i mogu da izvuchem apsolutno sve shto mi je potrebno ikada. Od kad mi je stiglo pojachalo [uskoro o tome mnogo vishe] prestao sam da razmishljam o overdrive/distortion pedalama, prodao SHO, jedini izvor drajva koji mi treba je tube driver. 16V saturisane kremaste ecc83/12ax7 lepote.Hotstepper wrote:Pa planiram da vidim dal pomazhe zamena lampi (trebalo bi jel...)
..da napomenem, ja o tome nemam blage veze! Lampe su za mene isto shto i vradzbina, jedina lampa u koju se doznam je stona lampaCortex wrote: Druzhe ako ocesh gain, stavi ti tu jedan JJ ecc83s i ne brini. Ja imam dotichnu u Tube Driver-u i mogu da izvuchem apsolutno sve shto mi je potrebno ikada. Od kad mi je stiglo pojachalo [uskoro o tome mnogo vishe] prestao sam da razmishljam o overdrive/distortion pedalama, prodao SHO, jedini izvor drajva koji mi treba je tube driver. 16V saturisane kremaste ecc83/12ax7 lepote.
Zato sto je 6L6 izlazna (power) lampa dizajnirana da povecava struju a ne ulazna dizajnirana da povecava napon.Born_Dead wrote:a oduvek sam se pitao zasto ne naprave sa 6l6 lampom da bar izuva xD
Zato što bi 6L6, kao izlazna lampa, tražila, između ostalog, i izlazni trafo.Dersu Uzala wrote:Zato sto je 6L6 izlazna (power) lampa dizajnirana da povecava struju a ne ulazna dizajnirana da povecava napon.Born_Dead wrote:a oduvek sam se pitao zasto ne naprave sa 6l6 lampom da bar izuva xD
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest