Koji procesor za glas?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koji procesor za glas?
Da li iko ima iskustva sa Digitech S100 Multi Effects Processor i S200 bio je i neki Behringer-ov ne znam tacno koji cena mu je oko 7000 din, znatno jeftninija od ova dva modela. Napominjem da sam naveo ono sto sam nasao u Novom Sadu. Da li iko zna sta se konkretno dobija ovim procesorima na zivim svirkama da li je prevelika razlika izmedju njih posto cenovna jeste za svaki od po nekih 5 hiljada. Da li ima neki drugi procesor za glas u tom cenovnom rangu(maksimalno 20.000 din. ) koji moze da se nadje kod nas? Da li se isplati to uopste kupovati i da li neko ima bolji predlog vezan za kupovinu opreme za pevaca? Nesto tipa muse ili placebo da se zna kakve efekte bi koristio za glas. E da i da napomenem da se nikada ranije nisam susretao sa opremom te vrste pa ako bi neko mogao i da mi objasni sta cu tacno i sa kojom spravicom za glas dobiti?
Hvala unapred.
Hvala unapred.
Re: Koji procesor za glas?
Iako se hrpa ljudi nece sloziti samnom, predlazem sledece:
Za Muse ti treba samo distorzirani mic, ja sam svojevremeno koristio totalno sjeban mic iz nekog starog radio-aparata u sklopu obicnog kineskog mica koji sam pazario za nekih 300din. a na kvalitetnom pevackom mic-u za boju ehoa i reverba toplo preporucujem lexicon alex il recimo mpx-100, iako su cheap modeli, 60-100e, nisam nasao bolju&razumne cene soluciju za bolji vokalni hall i echo, koji Matt Bellamy i Brian Molko obilato koriste. Jednostavno nafarbaju jako, ali mixom redukuju zesicenost efektom

Za Muse ti treba samo distorzirani mic, ja sam svojevremeno koristio totalno sjeban mic iz nekog starog radio-aparata u sklopu obicnog kineskog mica koji sam pazario za nekih 300din. a na kvalitetnom pevackom mic-u za boju ehoa i reverba toplo preporucujem lexicon alex il recimo mpx-100, iako su cheap modeli, 60-100e, nisam nasao bolju&razumne cene soluciju za bolji vokalni hall i echo, koji Matt Bellamy i Brian Molko obilato koriste. Jednostavno nafarbaju jako, ali mixom redukuju zesicenost efektom

- Tiki the Boyler
- Urednik
Ako hoces moderno produciran glas za live, onda je ovo mozda najbolje rjesenje (za normalne pare)...
http://www.tc-helicon.com/Default.asp?Id=10409
Ubodi se i rokaj!
http://www.tc-helicon.com/Default.asp?Id=10409
Ubodi se i rokaj!

Zanimljiva spravica. Gde to kod nas ima da se kupi i za koje pare?
Pozzz
Pozzz
Tc-Helicon VoiceTone je strava stvar, realan ambience, tecni delay...oko 22000din 

Deluje kao dobra stvar.
Ali me interesuje me kao i Ziggy-a gde moze da se kupi Tc-Helicon VoiceTone?
Ali me interesuje me kao i Ziggy-a gde moze da se kupi Tc-Helicon VoiceTone?
Artist systems su distributeri TC Electronics-a 

- Tiki the Boyler
- Urednik
U Artistu.
Hvala puno!!!
Kad se bude imalo para, mozda i nabavim jedan:)
Kad se bude imalo para, mozda i nabavim jedan:)