Blade gitare-jeftinij modeli

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
DivljaMasina

Blade gitare-jeftinij modeli

Post by DivljaMasina » 13 Mar 2008, 16:14

Pozdrav svima hteo sam da pitam (iako vidim da je neko to vec radio ovde - ali nije bilo nikakvog odgovora...) o jeftinijim modelima Blade gitara (delta standard, texas classic i texas standard pro).Ovo su najjeftinij modeli i trebalo bi da kostaju izmedju 450 i 550 evra.
Posto moj ujak planira da u buducnosti kupi gitaru za 400-500 evra moje pitanje je kakvi su ovi modeli tj dal vrede te pare.

Znam da ce neko reci neka ode u radnju pa nek proba, jedino sto on nije iz Beograda i nema bas puno vrmena pa reko bolje da pitam vas da covek ne dolazi ako to ne vredi te pare.
Ja inace zivim u Pragu, Blade ima takodje ovde distributera isao sam i tamo da pogledam, oni su trenutno imali u radnji model standard pro i sta ja znam delovao mi je ok kada sam ga probao (mada je to bilo nesto na brzinu...).Posto ja bas i nemam godine iskustva sa instrumentom (kao dosta ljudi ovde), reko bolje je da pitam iskusnije od sebe za misljenje...
Svaki odgovor ce mi znaciti.Nemanja

Rocket Roll

Re: Blade gitare-jeftinij modeli

Post by Rocket Roll » 13 Mar 2008, 17:28

DivljaMasina wrote:Posto moj ujak planira da u buducnosti kupi gitaru za 400-500 evra moje pitanje je kakvi su ovi modeli tj dal vrede te pare.
Stvarno ne znam šta da ti kažem. To je isto kao da pitaš "Mom ujaku treba nov auto - video sam jedan koji košta 35 000 evra, da li je taj dobar?" Da, dobar je, čim košta 35 000 evra, ali šta tvom ujaku zaista treba?

Šta tvoj ujak svira - narodnjake, death metal, sludge, drone, japanski noise? Gde svira - u svojoj spavaćoj sobi ili na Exitu? Šta još ima od opreme - ništa ili nešto, i ako ima nešto, šta ima? Šta je tvoj ujak - "stara muzička kuka", okoreli profesionalac koji je rođen sa gitarom ili početnik?

DivljaMasina

Post by DivljaMasina » 13 Mar 2008, 20:28

Pa ovako evo i malo opsirnijih informacija.Covek je poceo da svira pre 25 godina.Solidno vlada instrumentom (nije sad virtouz al daleko od tog da ne ume da koristi instrument).
Gitara koju je i svirao celo vreme bila je fender american telecaster iz 81.
Svirao je aktivno do 96 u par lokalnih bendova uglavnom novi val (film,azra,corba) i rock standarde tipa (status quo,deep purple...).
Onda je 2000 morao da proda telecaster za bednih 700 evra jer je bilo hica, i posle toga nije svirao ozbiljno sem ponekada kada bih mu ja doneo squiere.
Posto ima dva drugara od kojih jedan zna da svira bubnjeve a jedan zna vise instrumenata (on bi verovatno svirao bas),nalozio sam ga da opet kupi gitaru i da krenu malo da sviruckaju pa da im se i ja prikljucim kada dodjem na leto u Srbiju.Svirali bi za svoju dusu naravno a mozda bi odrzali i neki mali koncertic u Ljigu (on je iz Ljiga).Posto je on zakleti "fenderas" a nece u gitaru da ulozi vise od 500 evra (novi fender american bi kostao preko soma),pricao sam mu o blejdu jer kontam da je jaci od bilo kog squiera a mozda cak i od fendera mexico za te pare.
E sada posto je on stara skola i zna samo za fender nije se nesto "odusevio" pricom o blejdu, pa sam zato hteo da pitam ovde dal vi mislite da su ti blejd modeli dobri za te pare...Od opreme ima neki stariji model marshala od 50 w.Hvala na razumevanju.

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 13 Mar 2008, 22:57

ako mogu da dam svoje skromno misljenje , posalji ujaka na ovaj forum , na post
Blade Texas Custom 20 . tamo ce videti i cuti video fajl kako zvuci Blade gitara .
Rockett Roll je jednom rekao da kod blade gitara u Svajcarskoj - nema fuseraja ! slazem se !
Preporuci bi mu da pogleda Blade model TE - 3C - RC . to je preteca ovog customa 20.
Za 500 evra dobiti dobrog fendera strata ?? jako tesko......... mozda MIM-a ....
i da za kraj ispricam sta sam jucer cuo u radnji kod gitariste ....
pricao je o PRS gitarama. njihova kvalitetaje neupitna . a znate zasto ?`
zato sto sam sef insistira na strogoj kontroli kvalitete .
kaze mi gitarista , da (pre SE serije) da su godisnje bacali gitara u smece u vrednosti od skoro milion dolara !!!
Kad su mu aktionari prigovorili , i jedva , jedva ga nagovorili da popusti , veci dio produkcije je otisao u Kinu.
Ali , sve sta se napravi u Kini prolazi kroz kontrolu kvalitete u njegovoj firmi.
Dakle , i kod PRS Kina - nema fuseraja !
Hocu reci - zasto da se placa namet na - ime ?
da je Leo Fender ziv , i da vodi svoju firmu , nema nimalo , uopce, diskusije da bih kupio original Fender strata.
Sam Leo je bio poznat po genijalnosti i beskompromisnosti po pitanju kvalitete svojih gitara..

Osim toga , ako je bas tako , zasto ne kupis za ujaka strata kakvog zeli preko e-baya ??
tebi u Pragu to nije problem.
sve najbolje !
lepi pozdrav !

DivljaMasina

Post by DivljaMasina » 13 Mar 2008, 23:18

Jimmy Henderson wrote: Preporuci bi mu da pogleda Blade model TE - 3C - RC . to je preteca ovog customa 20.
Googlao sam po net-u ali model sa tim oznakama nisam uspeo da nadjem...
Jesi mislio mozda na BLADE TE-3RC 3TS TEXAS???

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 13 Mar 2008, 23:25

Upravo tako ! mozda se malo u terminologiji naziva nesto pobrka. ovisi kako koji model kuda ide.
ako mozes , ako je imaju , probaj je u nekoj od radnji u Pragu.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Mar 2008, 09:47

Blade Texas Standard (odnosno ta TE-RC-TS-trt-mrt) ti je negde između američkog i meksičkog Strata - možda se najbolje može uporediti sa Ensenadinom "Deluxe" serijom. Od standardnog Meksikanca je bolja drvetom (broj komada od kojih je telo i mala količina laka - nažalost, kineski javor nije baš atraktivan, pa vrat može da izgleda relativno loše) i aktivnom elektronikom (tu stvarno nemam reči - šta su "struje" Švajcarci upakovali u gitaru za samo 500 evra!) Od standardnog Amerikanca je lošija samo hardverom (mada su iz Bladeove fabrike obećali da će do 2009. preći na čelična tremola).

Naravno, imaš i Blade Delta seriju, ako tvoj ujak želi Telekastera:

Image

Međutim, moram da ti pomenem da u klasi oko 500 evra vlada najžešća konkurencija, i da su mogući neki neverovatni dealovi na tržištu polovnih gitara. Fender je pre godinu-dve izašao sa potpunim favoritom u ovoj klasi: Fender Classic Player Baja Tele. Pravljen je pre svega za evropsko tržište, unapređen je medium-jumbo pragovima i fenomenalnim Custom Shop magnetima ("Twisted" Tele® i Broadcaster®):

Image

DivljaMasina

Post by DivljaMasina » 14 Mar 2008, 12:20

Hm ovaj Fender Classic Player Baja Tele izgleda primamljivo i mislim da ga vec vidim kao favorita.Rock@roll mozes li mi jos reci da li se ovaj model pravi u Mexiku ili U.S.A?Posto ga u Mitrosu ima u ponudi a cena naravno nigde nema (mislim na internet stranicu, sto je jedino u zemlji Srbiji moguce) mislis da mu cena ne bi presla 550 evra?Poslao sam im mail naravno na koji verovatno nece odgovoriti (kao sto nisu ni prosli put kada sam ih pitao nesto u vezi pedala...).
Prenecu ujaku ovo sto ste mi ovde rekli u svakom slucaju pa ce on verovatno doci u toku meseca u mitros i artist da pogleda i proba to sve.
U svakom slucaju hvala puno za odgovore, puno ste mi pomogli 8)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Mar 2008, 12:39

DivljaMasina wrote:...mozes li mi jos reci da li se ovaj model pravi u Mexiku ili U.S.A?
Ensenada forever!
DivljaMasina wrote:...mislis da mu cena ne bi presla 550 evra?
Zvanična cena u Evropi mu je, kao što možeš videti, ->tačno 598 evra<-. Mislim da je cena nestvarno dobra za sve što Classic Player Baja nudi (u svetu Telekastera, naravno). Takođe mislim da se oni /%&$% iz Mitrosa svakako ugrađuju preko te cene koliko god mogu da uguraju guz*cu... tako da bi idealno bilo da se pomučiš za svog ujaka, hm? Proveri evropski eBay? Pazari preko Thomanna ili tako nečeg?

Post Reply