Ne, čovek mora da bude "s uma sišavši" da kritikuje kvalitet trenutnih MIA Stratova (možda sa izuzetkom Highway One serije). Ono što se uglavnom kritikuje je njihova cena, tj. odnos cena / kvalitet.
Kod Gibsona - Epiphonea ne može da bude takve kritike, jer su njima cene uvek bile (i uvek će biti) bolesno prenaduvane. Neka samo liči na Les Paul, i odmah će za njega da traže 500 evra. Čak i kada Squier i Aria naprave nešto što liči na Les Paul, cena tome je trostruka cena kopije Strata.
Svejedno, Epiphone Elitist su strašne gitare.
Gitara za mene
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
- Rock`n`Roller
- MF veteran
Re: Gitara za mene
A da li su i Elitist precenjene?Ipak su mnogo kvalitetnije od obicnih Epiphona od 500 evra...
- Rocket Roll
Re: Gitara za mene
Elitist - nisu, ako se uzme u obzir generalna cena "Les Paulikih" gitara. Recimo da Gibson Les Paul košta 2 000+ dolara - u razmeri sa tom cenom, 1 000 dolara za Epiphone Elitist je čista bagatela.
Epiphone Japan (koji pravi Elitist serije) ne škrtari na kvalitetu komponenti + nudi par dobrih a vrlo poželjnih detalja: sečenje drveta za vrat pod ugolom od 18 stepeni u odnosu na godove, spoj kod šesnaestog praga, i tako te lepe stvari koje se svesno zaboravljaju kod jeftinijih gitara.
Ima o tome detaljno na Epiphone Elitist homepageu.
Epiphone Japan (koji pravi Elitist serije) ne škrtari na kvalitetu komponenti + nudi par dobrih a vrlo poželjnih detalja: sečenje drveta za vrat pod ugolom od 18 stepeni u odnosu na godove, spoj kod šesnaestog praga, i tako te lepe stvari koje se svesno zaboravljaju kod jeftinijih gitara.
Ima o tome detaljno na Epiphone Elitist homepageu.