Nove jazz III trzalice za pickere :)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Nove jazz III trzalice za pickere :)
pa jeste, a te male jazz III size trzalice su zgodne sto imaju taj veci napadni ugao pod kojim nalecu na zhicu a bez da ti se prsti koji je drze se muce i krive, ono sa klasicnom Fender 351 velicinom, ako zelis da napadas zice pod tim uglom mora palac sasvim da se izvrnes i kaziprst isto, mada sam nekako izvalio da vece trzalice imaju bar meni lepsi i nekako veci ton, a to sad sve ono je relativno, mada mislim da je ipak taj neki Fender 351 oblik, u debljinama od medium do heavy odlican izbor za svakoga za pocetak. Od materijala celuloid je cool za pocetak, a takodje Tortex i Ultex su cool. Najveca prevara bar koju sam ja licno kupio je neka metalna trzalica koja ne sluzi nicemu, lepa je jedino da se nosi oko vrata
Takodje neko ko svira i trzalicom i prsticima, znaci hibryd picking, naci ce da mu je zgodnije ako je sama trzalica manja, jer manje smeta. Trenutno meni najvise prija Dunlop Tortex 0.60mm narandzasta suzica-tear drop, sa njom mogu skoro sve.

Da, meni je glavna ravna trzalica Dunlop Tortex Teardrop, ali žuta, .73mm. U suštini ima ivice koje klizaju po žicama nekako pod istim uglom kao jazz, samo nema tako naglašen špic, i veća je pa je po meni univerzalnija. A za neka sitna pletenja ja i dalje najviše volim da to radim prstima, ali imam i one nokte za klasičnu gitaru, što svakako menja boju tona.
Ranije sam godinama koristio Big Stubby 2mm, pa posle Tortex Jazz. Ove druge i sada povremeno koristim, a Big Stubby baš nikako, ne dopada mi se ton koji dobijam.
Ranije sam godinama koristio Big Stubby 2mm, pa posle Tortex Jazz. Ove druge i sada povremeno koristim, a Big Stubby baš nikako, ne dopada mi se ton koji dobijam.
pa kad je manijak..odvsira 1000 tonova za 10 sekundibancika wrote:Imam malmstinovu najlonsku trzalicu sa koncerta koju je svirao bukvalno 10 sekundi i vec ima te ruzne opiljke (znaci meni treba oko mesec dana da ih napravim).

s njom mozes tamburicu..pa to bre ko papir da uzmesdweezil wrote:Trenutno meni najvise prija Dunlop Tortex 0.60mm narandzasta suzica-tear drop, sa njom mogu skoro sve.

Last edited by Solomoon on 11 Aug 2011, 13:31, edited 1 time in total.
nije samo broj tonova, ludacki svira skroz, okida zice ko nemes marijanu (inace ne gledam VB)Solomoon wrote:pa kad je manijak..odvsira 1000 tonova za 10 sekundibancika wrote:Imam malmstinovu najlonsku trzalicu sa koncerta koju je svirao bukvalno 10 sekundi i vec ima te ruzne opiljke (znaci meni treba oko mesec dana da ih napravim).

Hm, cudno, meni bas ne izgleda tako...
Tesko da mo's takvu brzinu da postignes okidajuci k'o neki teksaski sivonja (SRV, na primer)... 
U onim najbrzim deonicama (90% njegovih solaza
) mi njegova desnica deluje bas relaksirano i ruka pravi mali hod, tipicno za brzince... 

U onim najbrzim deonicama (90% njegovih solaza

kod brzine je sinhronizacija leve i desne preduslov br.1 ..a relaksiranost se podrazumeva..a to se postize vezbanajem 12-15 sati dnevno za takav nivo 

mozes ako si zivotinja kao onsinisake wrote:Hm, cudno, meni bas ne izgleda tako...Tesko da mo's takvu brzinu da postignes okidajuci k'o neki teksaski sivonja (SRV, na primer)...
U onim najbrzim deonicama (90% njegovih solaza) mi njegova desnica deluje bas relaksirano i ruka pravi mali hod, tipicno za brzince...

a citao sam ranije ali ne znam da li Malmsteen to jos uvek radi, on svaku novu trzalicu uzme i sam je jos zaostri, da li sa nozem ili grickalicom neam pojma, ranije je bar svirao Fender 351 celuloid extra heavy i heavySolomoon wrote:pa kad je manijak..odvsira 1000 tonova za 10 sekundibancika wrote:Imam malmstinovu najlonsku trzalicu sa koncerta koju je svirao bukvalno 10 sekundi i vec ima te ruzne opiljke (znaci meni treba oko mesec dana da ih napravim).

ja sam u nekom intervjuu procitao da koristi dunlop tortex 1,5 mm i to su za njega odradili specijalno skroz bele koje inace ne prave tako..samo mi nije jasno kako sa tako grubim trzalicama svira tako brzo..
meni je lakse sa trvrdjim da sviram brze jer ne giba napred nazad. A inace, ova trzalica sa koncerta je standardnog oblika, nije zasiljena.
Cudi me kako od Blackmore-a nije pokupio i oblik trzalice posto sve ostalo u sviranju jeste
Cudi me kako od Blackmore-a nije pokupio i oblik trzalice posto sve ostalo u sviranju jeste

da tvrdje naravno..nego kad sam rekao gruba, mislio sam sa takvim vrhom..logicnije bi mi bilo da za tako nenormalne deonice koristi neku jazz/stubby..pa da od blackmora je pokupio i stil oblacenja, i scalloped freetboard, i stratocaster (samo mesto crnog oker) i razbijanje gitare..al volim ih obojicu 

pa debele trzalice se ne drze da kazem onako bash cvrsto, vise ovlash i prepustas njoj da radi posto se uopste i ne savija, jos Malmsteen svira neki light gauge zica, 08 ili 09.Solomoon wrote:ja sam u nekom intervjuu procitao da koristi dunlop tortex 1,5 mm i to su za njega odradili specijalno skroz bele koje inace ne prave tako..samo mi nije jasno kako sa tako grubim trzalicama svira tako brzo..
Ritchie je dosta dugo furao belog strat-a od osamdesetih pa do danas, samo Malmsteen uzima vintage primerke koji su vremenom pozuteli. Ritchi-jeve gitare ne dozive starost da potamne 

pa naravno sto je trzalica deblja ima vecu snagu i mora se drzati labavije..kao i olovku ili bilo sta..sto je teze prsti labaviji..volan veca brzina-labaviji zglob jer je onda kontrola osetljivija..0.8 koristi..kaze da je razmisljao zasto bi koristio deblje zice kad ne daju niti bolji sustain niti lepsi zvuk..tako nesto..secam se da je pricao to u nekoj emisiji..dweezil wrote:pa debele trzalice se ne drze da kazem onako bash cvrsto, vise ovlash i prepustas njoj da radi posto se uopste i ne savija, jos Malmsteen svira neki light gauge zica, 08 ili 09.Solomoon wrote:ja sam u nekom intervjuu procitao da koristi dunlop tortex 1,5 mm i to su za njega odradili specijalno skroz bele koje inace ne prave tako..samo mi nije jasno kako sa tako grubim trzalicama svira tako brzo..
mislis da zu yngwijeve gitare zute od starosti..ja mislim da im je to boja laka..bancika wrote:Ritchie je dosta dugo furao belog strat-a od osamdesetih pa do danas, samo Malmsteen uzima vintage primerke koji su vremenom pozuteli. Ritchi-jeve gitare ne dozive starost da potamne