Taster ili Nozni potezni prekidac
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Taster ili Nozni potezni prekidac
zna li neko gde mogu da nadjem nozni prekidac,ne znam tacnoi kako se zove,ali znam da nije poput DPDT varijante,vec na potez,tj. spaja polove samo na pritisak,neki kazu TASTER,hvala!.....
Re: Taster ili Nozni potezni prekidac
ja sam kupio u MG u nisu, 390din komad. Neko bese stavio link pre neki dan od neke beogradske radnje gde je 260din ili tako nesto.
-
ima li nekakav link ili adresa i kako se pravilno zove ovakav prekidac?
na srpskom taster (u mg ga zovu metalni taster), na engleskom momentary footswitch
-
ok narucio sam od MG Nis,-metalni taster,ako je to to,inace mi treba za jednu T REX-ovu pedalu....
-
Da ne otvaram novu temu bez potrebe ©
Jel neko narucivao/nabavljao onaj switch koji nema :klik:, koriste ga neki butig™ pedal mejkeri, a ja ga imam na cusack tap-a-whirl tremolo pedali ? Ista stvar, samo nema nikakav otpor, niti klik.

Vrisnuli mi prekidaci na dve pedale (taiwan blue™, posle dve, tri godine, cisto da spomenem), pa razmatram i tu opciju ako cu vec da menjam.
EDIT: nisam mislio na ovo

Jel neko narucivao/nabavljao onaj switch koji nema :klik:, koriste ga neki butig™ pedal mejkeri, a ja ga imam na cusack tap-a-whirl tremolo pedali ? Ista stvar, samo nema nikakav otpor, niti klik.

Vrisnuli mi prekidaci na dve pedale (taiwan blue™, posle dve, tri godine, cisto da spomenem), pa razmatram i tu opciju ako cu vec da menjam.

EDIT: nisam mislio na ovo

Ja sam napravio dva klona EHX Pulsar-a, koji pored true bypass switch-a imaju i momentary dpdt switch [bez klika jelte] i povezao sam tako da se efekat ukljuchuje dok ti je noga na switchu, chim je skinesh efekat se gasi. A bypass switch sluzhi jelte za tradicionalno koriscenje efekta on/off. Uradio sam to pre fazon 4 meseca i vishe, od tad chekamo grafiku, pa da se predstavi javnosti...
http://www.banzaimusic.com/Pushbutton-F ... Momentary/
Predpostavljam da tebi za tap tempo treba spdt, mada najbolje da otvorish pa da vidish koliko nozhica ima.
http://www.banzaimusic.com/Pushbutton-F ... Momentary/
Predpostavljam da tebi za tap tempo treba spdt, mada najbolje da otvorish pa da vidish koliko nozhica ima.
-
Nemam pojma, ovaj levi jeste momentary, za tap tempo, ramp up/down, ali je desni regularni bajpas, i jope nema klik.
Al nisu mi riknuli prekidaci na cusacku, nego dva plava na drugim pedalama.

Al nisu mi riknuli prekidaci na cusacku, nego dva plava na drugim pedalama.
-
failKill surf city wrote:Nemam pojma, ovaj levi jeste momentary
No, svakako hvala na linku. Znaci toga nema bas kod nas, jel?
ja sam se jednom zeznuo i kupio greskom ovo http://www.banzaimusic.com/Switch-Actuator.html
ako nekome treba...
ako nekome treba...

e meni to bas treba ,polomio sam na mom footswitchu. kazu da ga ima u kanibalu u bgu ali ja nisam nasao na sajtu jer ne zna kako se to tacno zove.
ne znam na srpskom, ako hoces poslacu ti ovaj po ceni iz banzai-ja. Ne vidim da cu ga iskoristiti uskoro
okaci cu sliku ovde da vidim moj malo drugacije izgleda. ako je to to poslaces mi.
e ljudi evo mog fs-a,pa mi kazite koji (tj kako se zove) i gde da trazim ovakav prekidac?
inace prekidac za clean/drive kada pretiskam nece da klikne i samim tim prekidac ne reaguje,tj pojacalo ne menja kanale.

jok, to je ovaj sto ima u MG-u za skoro 400din. Kupio sam pre neki dan 4 komada za switcher. Onaj sto imam visak je samo actuator, treba ti mini prekidac ispod. Spolja izgledaju isto