JEDNO PROSTO PITANJE
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
JEDNO PROSTO PITANJE
DA LI MIKROFON MOZE DA SE PRIKLJUCI NA 5.1 ZVUCNIKE?
-
Re: JEDNO PROSTO PITANJE
Ово ће уједно, бити најкраћи пост на форуму.

-
DA LI moze i bez preampa da se prikljuci mikrofon. Sad sam bas pogledao svoje 5.1 zvucnike pozadi ima "AUX INPUT" ulaz(sadrzi dva chinch ulaza), da li se tu bode mikrofon? 

TO VEC nije prosto pitanje 

Verujem da moze, ali ako nemas preamp zvucace ko cqrac.
-
Da li je isti qrac ako se mikrofon bode preko miksete,bez preampa?
onaj behringer xenyx 802 ima neki micpreamp ali nije bas nekog kvaliteta ali moze posluziti
-
skroz sam odustao on behringer miksera kog si mi predlozio da uzmem (XENYX 802). za mene je to jos uvek sve preskupo. sa ovom miksetom http://www.mitrosmusic.com/proizvod/129 ... -MICROMIX/ bih mogao puno vise da kombinujem: 2 gitare (eventualno) mikrofon, da povezem recimo sa mp3 plejerom. pa da sve ovo pustam u isto vreme preko 5.1 zvucnika. "Jedino " sto me brine je mic preamp, odnosno kako ce zvucati kad se peva na mikrofon 

kolko para tolko muzike 

-
reci mi kad prikljucujem gitaru na miksetu,jel potrebno da gitaru prikljucim na gitarsko pojacalo pa onda iz gitarskog pojacala ide kabel u miksetu? ja imam ono pojacalo roland micro cube sa efektima?
Gitaru priključuješ na dva načina:
1. Gitara u pojačalo, ispred pojačala mikrofon koji je priključen na miksetu. (Ovako se snima najčešće gitara u profi studijima koliko ja znam)
2. Gitara u predpojačalo->komp->na kompu Guitar Rig/Amplitube/itd itd. (Ovo je za kućne studije majka
)
Ja kad snimam, često priključim gitaru u pedalboard, pa odatle u predpojačalo i onda na računaru samo simulaciju pojačala,efekti se vuku sa pedala.
1. Gitara u pojačalo, ispred pojačala mikrofon koji je priključen na miksetu. (Ovako se snima najčešće gitara u profi studijima koliko ja znam)
2. Gitara u predpojačalo->komp->na kompu Guitar Rig/Amplitube/itd itd. (Ovo je za kućne studije majka

Ja kad snimam, često priključim gitaru u pedalboard, pa odatle u predpojačalo i onda na računaru samo simulaciju pojačala,efekti se vuku sa pedala.
-
da jasno mi je to sto se tice snimanja.. preko mikrofona ili predpojacala... ali meni sve ovo treba za manju kucnu svirku. zar ne moze(ne treba) da se gitara prikljuci na pojacalo, iz pojacala u miksetu, preko miksete, cuje se zvuk na 5.1 zvucnicima. Ovakva mikseta je upitanju > http://www.mitrosmusic.com/proizvod/129 ... -MICROMIX/
Mozda ja gresim negde u razmisljanju?
Mozda ja gresim negde u razmisljanju?
-
Pogledaj 3 post(odgovor) iznad ovoga
brate prikopcaj se ti na tog mikrokjuba i ne razmisljaj puno nego sviraj