Pomoc oko pedale za Distorziju
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pomoc oko pedale za Distorziju
Potrebna mi je pedala za distorziju(ili mozda overdrajv?),svirao bih uglavnom indie rock/alternative bendove,pa i mozda malo neki slabiji metal kao Rage Against The Machine.Mozda Boss DS-1?Cuo sam raznolika misljenja o toj pedali,mada su uglavnom dobra.
Inace,koristim squier stratocaster HSS,planiram uskoro da uzmem nesto novo(verovatno meksickog Strata).
Inace,koristim squier stratocaster HSS,planiram uskoro da uzmem nesto novo(verovatno meksickog Strata).
-
Re: Pomoc oko pedale za Distorziju
Boss ds 1 i ds 2 su odlicne pedale, vise bih ti preporucio da uzmes tako nesto nego ove jeftine plastikanere procesore, za indi bi ti trebao i neki fini delay.
vox satchurator mozda, mislim da je vise "amp-sounding" nego ds-1. Svi poznati koji koriste ds-1 je guraju u dobrog lampasa, a neke od njih su i modd-ovane.
ProCo Rat.
Ovaj Vox je izgleda skuplji od onoga sto ja mogu trenutno da priustim.
Sto se tice ProCo Rat,znas li mozda cenu i gde moze da se kupi u Srbiji?
Sto se tic Ds-1,dobro mi je zvucalo kada sam gledao demo,a i moze jeftino da se nadje,recimo oko 40e,odlicno ocuvana.
A je l je svirao mozda neko na onoj DigiTech Hot Rod Rock?
Sto se tice ProCo Rat,znas li mozda cenu i gde moze da se kupi u Srbiji?
Sto se tic Ds-1,dobro mi je zvucalo kada sam gledao demo,a i moze jeftino da se nadje,recimo oko 40e,odlicno ocuvana.
A je l je svirao mozda neko na onoj DigiTech Hot Rod Rock?
Jesam ja, meni je bila super u to vreme, per 3-4 godine, danas kontam da mi se ne bi svidela. Digitalna je, Digitech pedale se kvare, kad se pokvari, mozhesh samo da je bacish, nema tu popravke, zbog nachina izrade.
Pro-Co Rat mozhe da ti napravi bilo koji drug iz srednje elektrotehnichke, ili mozhesh i sam, ako si ikada zalemio dve zhice, e pa ovo je tri puta komplikovanije
Nije to toliko puta komplikovanije da treba odmah da odustanesh od takve pomisli.
Neki ljudi ovde na forumu prodaju klnove divnih overdrive/dist pedala, npr OCD. ne treba da se plashish klonova, to su tako jednostavna elektrichna kola [pricham za fabrichke pedale] da su njihove sheme i nachin izrade provaljeni pre milion godina, bezmalo svako mozhe da npravi sebi identichan primerak za duplo ili tri puta manje para. U sluchaju nekih pedala i 20 puta manje.
Pro-Co Rat mozhe da ti napravi bilo koji drug iz srednje elektrotehnichke, ili mozhesh i sam, ako si ikada zalemio dve zhice, e pa ovo je tri puta komplikovanije

Neki ljudi ovde na forumu prodaju klnove divnih overdrive/dist pedala, npr OCD. ne treba da se plashish klonova, to su tako jednostavna elektrichna kola [pricham za fabrichke pedale] da su njihove sheme i nachin izrade provaljeni pre milion godina, bezmalo svako mozhe da npravi sebi identichan primerak za duplo ili tri puta manje para. U sluchaju nekih pedala i 20 puta manje.
Boss DS-1 je odličan izbor za prvu distorziju. Ako kažeš da ti se sviđa taj zvuk onda uzimaj. Mada neki pričaju da je taj zvuk potrošen i generički - meni je DS-1 i dalje jedna od omiljenih pedala. Ima naravno i skupljih, boljih, svestranijih, ali pretpostavljam da ti je sada bolje da skupljaš pare za bolje pojačalo i gitaru.
Pa da,ona moze da se nadje za 40e u odlicnom stanju lagano,bas sam trazio po sajtovima,a trenutno mi i treba neka da kazem jeftinija pedala jer trebam jos malo da uzmem i novu gitarukomil wrote:Boss DS-1 je odličan izbor za prvu distorziju. Ako kažeš da ti se sviđa taj zvuk onda uzimaj. Mada neki pričaju da je taj zvuk potrošen i generički - meni je DS-1 i dalje jedna od omiljenih pedala. Ima naravno i skupljih, boljih, svestranijih, ali pretpostavljam da ti je sada bolje da skupljaš pare za bolje pojačalo i gitaru.

Ova DigiTech isto moze da se nadje jeftino,ali imaju i neki popust bas sada u Mitrosu,mada opet mi je nekako ova DS-1 sigurnija

Tesko da cu ja znati ovo da uradim,prvo sto ne znam zasto,drugo zato sto mi je ovo prva pedalabancika wrote:uradi obavezno ovo http://www.instructables.com/id/How-to- ... eing-eye-/

http://www.robertkeeley.com/product.php?id=10
imas reviews na harmony central, svi kazu da je mnogo bolja nego stock pedala
Sta znam,probacu,mada nikad nisam radio nista sa pedalama.bancika wrote:http://www.robertkeeley.com/product.php?id=10
Nemoj za sada time zamlaćivati - ti modovi su svi finese. Suptilnije prilagođavanje pedale nečijem ukusu (npr. malo "nežnije" klipovanje da više liči na marshall jmp a tebe izgleda svakako interesuje jača distorzija i klipovanje), prilagođavanje manjim pojačalima (npr. za više basa). Mogao bih lako da živim i bez tih modovaUltex wrote:Sta znam,probacu,mada nikad nisam radio nista sa pedalama.bancika wrote:http://www.robertkeeley.com/product.php?id=10

Ja konkretno imam odrađene ove modove:
Nemoj za sada time zamlaćivati - ti modovi su svi finese. Suptilnije prilagođavanje pedale nečijem ukusu (npr. malo "nežnije" klipovanje da više liči na marshall jmp a tebe izgleda svakako interesuje jača distorzija i klipovanje), prilagođavanje manjim pojačalima (npr. za više basa), ili pojačavanje srednjih (a za hard rock i metal je, subjektivno, pedala bolja ovako fabrička sa malo otkinutim srednjima). Mogao bih lako da živim i bez tih modovaUltex wrote:Sta znam,probacu,mada nikad nisam radio nista sa pedalama.bancika wrote:http://www.robertkeeley.com/product.php?id=10

Ja konkretno imam odrađene ove modove:
[/quote]
Boss OD-2 !!!