Direct to mix ?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Direct to mix ?
Zanima me po vasem misljenju koji procesor je trenutno na trzistu najbolji izbor za live sviranje direktno u mixetu ?
Efekti su potpuno sekundardni, simulacija pojacala me interesuje, kabineta, etc. ?
Koja je razliku u tom pogledu izmedju POD HD400 i 500 ?
Bas me briga za loop, 500 preseta i ne znam cega sve jos...
Zanima me kako da dodjem najblize zdravom clean i drive ton-u jednog lampasa, a da ga ne vucaram i ozvucavam 3x nedeljno ?
Hvala !
Efekti su potpuno sekundardni, simulacija pojacala me interesuje, kabineta, etc. ?
Koja je razliku u tom pogledu izmedju POD HD400 i 500 ?
Bas me briga za loop, 500 preseta i ne znam cega sve jos...
Zanima me kako da dodjem najblize zdravom clean i drive ton-u jednog lampasa, a da ga ne vucaram i ozvucavam 3x nedeljno ?
Hvala !
Re: Direct to mix ?
axe fx
edit: nadam se da nije opet podrazumevan deo "ali da bude do 100e"
edit: nadam se da nije opet podrazumevan deo "ali da bude do 100e"

Ja sam slušao ljude i sa Line6 XT Live koji zvuče brutalno, direkt u mix, ali jbg, oni prvo znaju da iskoriste spravu i nameste ton, jer znaju šta žele i kako to da dobiju. Naravno, zavisi i od tvog budžeta. Dosta njih je prodalo stare sprave i kupili svi redom HD500, kažu da je razlika i više nego očigledna.
Koliko sam ja čitao, modelling u HD seriji je isti u svim procesorima, samo što jače verzije valjda mogu 2 različita zvuka odjednom, moćniji procesor (mozak sprave), više efekata odjednom itd, ali je zvuk, modelling navodno potpuno isti u HD300, HD400 i HD500.
Koliko sam ja čitao, modelling u HD seriji je isti u svim procesorima, samo što jače verzije valjda mogu 2 različita zvuka odjednom, moćniji procesor (mozak sprave), više efekata odjednom itd, ali je zvuk, modelling navodno potpuno isti u HD300, HD400 i HD500.
- mislim_stvarno
verovatno ovi sa manjim brojem imaju i neku simulaciju manje...
Mislim da ne, baš je u tome fora, i ja sam se izenenadio, kad pogledaš instruction manual, svuda iste simulacije, a razlika je verovatno u drugim stvarima, možda možda koliko može da gura efekata odjednom, routing signala, i šta ti ja znam... 
EDIT: Evo ga link http://line6.com/podhd/multi-effects/hdmodels.html
Dole piše ako pročitate - "All POD® HD multi-effect pedals include 16 exceptional HD amp models."

EDIT: Evo ga link http://line6.com/podhd/multi-effects/hdmodels.html
Dole piše ako pročitate - "All POD® HD multi-effect pedals include 16 exceptional HD amp models."
- mislim_stvarno
ha... prvo sam napisao komentar, ali sam mislio da ga nisam poslao, valjda sam odmah usao u edit i kad sam proverio to sto si sad okacio, mislio sam da sam odustao od tog komentara... 

A da ipak probas GDI21 je behringer, al radi poso 105%... ili neku digitech pedalu... npr bad monkey ili reverb digiverb...
you'll be surprised...
you'll be surprised...
gdi ima neku vrstu simulacije zvucnika pa moze da se bocne u mix, ali digitech (i ostale od/dist) pedale nemaju, da gurnes neki obicni ovedrive-dist direktno u mix zvucace kao dupe
Za vrhunsku simulaciju ti trebaju impulsi koji opisuju tacno kako neki cab zvuci u nekoj prostoriji, nije dovoljno samo simulirati EQ response nekog zvucnika. Obicni procesori nemaju podrsku za impulse, axe fx ima...mozda imaju i neki bolji line6, njih ne pratim.
Mada je interesantno kako ti pada behringer na pamet kad covek trazi "najbolje na trzistu"

Mada je interesantno kako ti pada behringer na pamet kad covek trazi "najbolje na trzistu"

Dejankuki pominje te pedale od Digitecha zato što imaju poseban izlaz namenjen za mix, i simulaciju kabineta na tom izlazu. Kroz taj izlaz stvarno i gitara i pedala imaju totalno drugačiji eq. Znam da je drugar na jednoj svirci Digitechov Distortion Factory bocnuo iz tog izlaza u mix (zajedno smo svirali to veče), i nije uopšte zvučalo loše, naprotiv.
Čitava X serija Digitechovih pedala ima tzv CIT cabinet Modelling koji se aktivira tako što držiš pedalu stisnutu kada priključuješ napajanje. A ova serija alaognih pedala (Bad monkey, Screamin' blues, grunge dist i ostale) imaju poseban izlaz označen sa ''mix'' dok je redovan označen sa ''amp''.
Što se AXE FX-a tiče, mislim da čovek ne traži rešenje koje će da plati preko 1500e. mislim da HD500 ili bilo šta ranije od Line6 u tom podnom izdanju (XT Live, X3 Live) i više nego završava posao, u to sam se uverio na brojnim svirkama.
Naravno, mnogo više sam se naslušao ODVRATNO nameštenih zvukova sa tih sprava, ali to je do korisnika, ne do sprave. Činjenica je da te sprave rade odlično, i da može da se namesti i više nego zavidan zvuk.
ILI, ako ti ne trebaju efekti i ludnice, lepo jedan Hughes & Kettner Tubeman 2, direkt u mix i gotovo. Sprava razbija kako radi, uživo sam se uverio, a i namenjena je za direkt snimanje, iz te sprave kabel i u mix.
Čitava X serija Digitechovih pedala ima tzv CIT cabinet Modelling koji se aktivira tako što držiš pedalu stisnutu kada priključuješ napajanje. A ova serija alaognih pedala (Bad monkey, Screamin' blues, grunge dist i ostale) imaju poseban izlaz označen sa ''mix'' dok je redovan označen sa ''amp''.
Što se AXE FX-a tiče, mislim da čovek ne traži rešenje koje će da plati preko 1500e. mislim da HD500 ili bilo šta ranije od Line6 u tom podnom izdanju (XT Live, X3 Live) i više nego završava posao, u to sam se uverio na brojnim svirkama.
Naravno, mnogo više sam se naslušao ODVRATNO nameštenih zvukova sa tih sprava, ali to je do korisnika, ne do sprave. Činjenica je da te sprave rade odlično, i da može da se namesti i više nego zavidan zvuk.
ILI, ako ti ne trebaju efekti i ludnice, lepo jedan Hughes & Kettner Tubeman 2, direkt u mix i gotovo. Sprava razbija kako radi, uživo sam se uverio, a i namenjena je za direkt snimanje, iz te sprave kabel i u mix.
-
Nije bas on topic, al da spomenem nesto. Ne radi isto CIT na razlicitim verzijama pedala, prvo sam citao, posle se i uverio u to - ortakov digidelay ima mnogo mutniji CIT zvuk nego sto je imao moj digidelay, koji sam prodao 2006. O cemu se radi, pojma nemam .Baba Slim wrote: Čitava X serija Digitechovih pedala ima tzv CIT cabinet Modelling koji se aktivira tako što držiš pedalu stisnutu kada priključuješ napajanje. .

Nisam ih upoređivao kako koji radi, samo sam hteo da pomenem da pedale to imaju. A ako rade različito, to je krajnje debilno. Osim ako to nije posledica nekog unapređivanja... 

-
Hm, pa originalna ideja jeste bila da uzmem Mesa Boogie V-Twin ili H&K Tubeman, ali sam onda doshao do informacije da te sprave ne mogu direktno da se bodu u mixetu prilikom live svirke ?!
Da li sam dobio pogreshnu informaciju ?
Npr. Koristio bih jedan od ta dva preamp-a i 2-3 pedale (wah, chorus i delay) i direktno ishao u mixetu ?
Da li sam dobio pogreshnu informaciju ?
Npr. Koristio bih jedan od ta dva preamp-a i 2-3 pedale (wah, chorus i delay) i direktno ishao u mixetu ?
oba preampa mogu da se bodu direktno, imaju speaker sim. H&K ima uslovno receno bolji simulator jer su mu stavili red box pro, kod mesa je manje vise obican filter koji krese visoke i daje mali mid scoop
Ja samo mogu da kazem da sam se jos davno uverio da H&K TM2 uboden u mix zvuci neverovatno, debeo klin a drajv da ne pominjem. Ako ti ne treba ne znam kakva versatilnost u svirci, milion razlicitih drajvova, vec ti 1-2 rade posao, onda verujem da je Tubeman 2 dobro resenje. Ili ako hoces procesor za vuse mogucnosti, onda neki od Line6 HD serije ako budzet dozvoljava...
bancika wrote:gdi ima neku vrstu simulacije zvucnika pa moze da se bocne u mix, ali digitech (i ostale od/dist) pedale nemaju, da gurnes neki obicni ovedrive-dist direktno u mix zvucace kao dupe..
Digitech pedale imaju simulaciju zvučnika, iz specifikacije Bad Monkey-a:
"Dual Outputs. The Amp output is for connecting directly to a guitar amplifier. The Mixer output features Cabinet Emulation circuitry for connecting directly to a mixing board or recording device."