Direct to mix ?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Direct to mix ?
very cool indeed
-
A kako mi izgleda ondak lanac ?
Gitara - wah - tubeman - chorus - delay - mixeta ?
Ili tubeman na kraju ?
Ili tubeman na kraju ?
idealno bi bilo da ima fx loop u koji bi isli efekti (osim wah) pa da simulacija dodje posle, ovako moras kako si napisao. Ako stavis TM na kraj dodace distorziju na chorus i delay sto je obicno ruzno
Hmmmm, mislim da ne..fatbastard wrote:A kako mi izgleda ondak lanac ?
Ili tubeman na kraju ?
biti ce Gitara - wah - chorus - delay - mixeta - tubeman..
tj. ako imas DI-box izlaz ili bilo kakav uredjaj koji ima emulator zvucnika, onda bi taj uredjaj trebalo da bude zadnji u lancu.. inace nema nista od Emulacije ili od DI-boxinga... ali onda ce ti sav signal maltene biti iskompresovan i to na kraju zbog tubmana... (sem da ga drzis clean, sto ce ti onda dati zadatak nabavke OD/Dist pedale)..
zar ne?...
ako ti teba svi ovi efekti, i ako si tezga svirac... moja preporuka je
ili
samo tubeman... a reverb vuces sa miksete..
ili neki procesor. iako ce svi reci dasam lood.. ja ti preporucujem RP500 ili RP355... neces pogresiti... Licno meni, line6 preko miksete zvuci tanko i neubedljivo... ali to sam ja!
Da, babaslim, to sam i mislio kad sam predlozio neku digitech pedalu...
kada je HD verzija u pitanju ALister iz jagodine snima upravo singl u studiu na hd400 i slusao sam samo ono sto je snimljeno na suvo,i zvuci brutalno. Razlike u softveru nema smao je razlika u konstrukciji ono vise tastera bla bla bla i ono mozda dva razlicita zvuka,looper tako te stvarcice(mislim na modele 300 400 i 500). Dok je bila recimo osnovna razlika iizmedju x3 i xt,i naravno x3 je imao 6 puta vise pojacala dok si na xt-uy mogao da ih dokupis naknadno.
U pocetku sam iskreno mrzeo line 6 i razocarao se u line 6 spider-e ali kada sam cuo njihove ozbiljnije procesore bukvalno sanjam
AKo ne,bar hd serija ima trenutno najrealnije simluacije high gain pojacala.
U pocetku sam iskreno mrzeo line 6 i razocarao se u line 6 spider-e ali kada sam cuo njihove ozbiljnije procesore bukvalno sanjam

AKo ne,bar hd serija ima trenutno najrealnije simluacije high gain pojacala.
Što se Tubemana tiče, neko kaže da mora biti poslednji u lancu pre miksete, a meni se čini da ga je jedan moj drugar davno koristio sasvim normalno u lancu, i iz poslednjeg efekta (koji nije bio Tubeman) uredno u mixetu. Ako te baš zanima Tubeman, mogu da pokušam da iskopam njegov broj telefona pa da ga pitam za informaciju iz prve ruke.
Mada, Tubeman je skup, i to nepobitno, polovan ili nov. Ako te zanimaju ta 3 zvuka koja on daje - clean, crunch i lead (svaki je brutalan, ali pedala ne može da se bajpasuje, uvek radi na kanalu koji odabereš, odn. uvek obrađuje zvuk), onda je to sprava za tebe.
Ali obzirom da za 300e možeš kupiti HD300 nov, sa garancijom, koji daje jako dobre opcije i garantovano brutalan zvuk, onda treba dobro razmislii.
Samo, negde sam čitao da su se korisnici HD300 žalili na nemogućnost menjanja banaka preseta nogom, nego mora na neko malo dugme rukom, tako nešto. A na većim modelima (400 i 500) je ovo rešeno kako treba, sa posebnim nožnim tasterima za to. Ali nemoj me držati za reč, to svakako treba proveriti.
Samo sam malo dodatno objasnio, jer se nije tačno mogli zaključiti šta si mislio, a znam šta si hteo reći... 
Mada, Tubeman je skup, i to nepobitno, polovan ili nov. Ako te zanimaju ta 3 zvuka koja on daje - clean, crunch i lead (svaki je brutalan, ali pedala ne može da se bajpasuje, uvek radi na kanalu koji odabereš, odn. uvek obrađuje zvuk), onda je to sprava za tebe.
Ali obzirom da za 300e možeš kupiti HD300 nov, sa garancijom, koji daje jako dobre opcije i garantovano brutalan zvuk, onda treba dobro razmislii.
Samo, negde sam čitao da su se korisnici HD300 žalili na nemogućnost menjanja banaka preseta nogom, nego mora na neko malo dugme rukom, tako nešto. A na većim modelima (400 i 500) je ovo rešeno kako treba, sa posebnim nožnim tasterima za to. Ali nemoj me držati za reč, to svakako treba proveriti.
Uz svo dužno poštovanje, ne bih se složio. Mnogo puta sam se uverio i da prvi jači floor proc koji su izdali, XT Live, zvuči neverovatno dobro u bendu, direkt u mix. Ovi noviji, a naročito HD, mora da radi još bolje. Biće da je pitanje podešavanja odn. ljudskog faktora ako sprava zvuči loše, jer su ovi preseti koje sam čuo, i više nego ubedljivi.dejankuki wrote:Licno meni, line6 preko miksete zvuci tanko i neubedljivo... ali to sam ja!
Znamdejankuki wrote:Da, babaslim, to sam i mislio kad sam predlozio neku digitech pedalu...

trebalo bi da radi ok tako, to je kao da snimis dry signal i dodajes kasnije efekte. Ako stavis TM na kraj lanca pravis vise problema nego sto resavasBaba Slim wrote:Što se Tubemana tiče, neko kaže da mora biti poslednji u lancu pre miksete, a meni se čini da ga je jedan moj drugar davno koristio sasvim normalno u lancu, i iz poslednjeg efekta (koji nije bio Tubeman) uredno u mixetu. Ako te baš zanima Tubeman, mogu da pokušam da iskopam njegov broj telefona pa da ga pitam za informaciju iz prve ruke.

-
Pa mene konkretno zanima HD400 gde bih podesio jednu jedinu simulaciju pojachala koja mi odgovara, i podesio pedale da mi budu kao stompbox efekti, odnosno, svaka od onih pedala da mi bude za jedan efekat i to je to... Tako da iz tog ugla gledano mozhda mi stvarno vishe odgovara da uzmem tubemana i ubacim ga u chain sa svojim analognim pedalama i reshim posao gubljenja vremena nameshtanja procesora i provaljivanja svega... I ne treba mi da se bypass-u je kad iz njega idem direktno u mix, treba mi ili njegov clean ili crunch ili drive... Ako bi mogao da se konkretno raspitash kod ortaka ili mi dash neki njegov kontakt na pp ako on pristane, naravno, da se malo informishem kod njega bilo bi sjajno, ipak nije jeftina sprava...
Ako su tvoje potrebe zaista takve kako si naveo, verujem da opusteno hd300 bez po muke zavrsava i 10x tezi posao nego sto ti treba. Mana procesora je, kao sto svi znamo - cena im opada kako vreme prolazi, dok sa druge strane Tubeman godinama drzi cenu i to visoku. Mana Tubemana, sa druge strane jeste sto je, u odnosu na procesor (bilo koji hd, pa i najslabiji) neuporedivo manji broj mogucnosti, mada i taj jako mali broj stvari radi jako dobro.
Ako vec imas ostale pedale koje bi koristio, mozda Tubeman nije uopste lose resenje. Sa druge strane, mozda bi se naknadnim igranjem i cackanjem HD-a odusevio, pa vremenom koristio sve vise mogucnosti koje pruza, ko zna (a za priblizno istu cenu).
Ne znam, u pitanju su dva potpuno razlicita pristupa i gledanja na opremu. Nekako bih ja mozda ovako gledao na to - ako te sigurno i nepokolebljivo mrzi da cackas oko zvuka, onda Tubeman. Ako si pak spreman da izdvojis vise vremena i ne mrzi te da upoznajes moderniju i kompleksniju spravu, onda HD.
Sto se ortaka tice, jako dugo se nisam cuo s njim, i bukvalno ako je promenio broj moba, ne znam kako da dodjem do njega drugacije. Svakako cu ga cimnuti, i ako je jos na tom broju pitacu ga da ti prosledim broj, pa vidi sve sto te zanima...
Ako vec imas ostale pedale koje bi koristio, mozda Tubeman nije uopste lose resenje. Sa druge strane, mozda bi se naknadnim igranjem i cackanjem HD-a odusevio, pa vremenom koristio sve vise mogucnosti koje pruza, ko zna (a za priblizno istu cenu).
Ne znam, u pitanju su dva potpuno razlicita pristupa i gledanja na opremu. Nekako bih ja mozda ovako gledao na to - ako te sigurno i nepokolebljivo mrzi da cackas oko zvuka, onda Tubeman. Ako si pak spreman da izdvojis vise vremena i ne mrzi te da upoznajes moderniju i kompleksniju spravu, onda HD.
Sto se ortaka tice, jako dugo se nisam cuo s njim, i bukvalno ako je promenio broj moba, ne znam kako da dodjem do njega drugacije. Svakako cu ga cimnuti, i ako je jos na tom broju pitacu ga da ti prosledim broj, pa vidi sve sto te zanima...