thomann
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: thomann
ako je ovo za mega music tacno, cenim da se isplati. u pitanju je ovaj kofer http://www.thomann.de/de/skb_route66.htm, i ako na to dodam 10% on bi u toj varijanti kostao ispod 95e, a za taj novac ovde...jako kilavo, pri tom cenim i citam da je kofer odlican za tu lovu.
a koju gitru imas?? zar se ovako nesto kod nas ne moze nabaviti? ili bar slicno?? bzvz se cimati za ovaj kofer po inostranstvu...
teletinu. koliko sam njuskao ovde sta je u ponudi, u pitanju su ili jezivi kinezi za 70-80e ili ozbiljni koferi od 150e pa navise. ovaj koji merkam je takodje kinez, ali od ozbiljnih, a po pristojnoj ceni. citam na tomann-u komentare ljudi za taj kofer i svi ga zesce hvale u pogledu kvaliteta, odnosa cena-kvalitet, osim jednog lika koji je popizdeo je mu je prtljaznik automobila smrdeo na kofer
ps hladno mi lik sa guitar clon(ili kako se vec zovu ovi sto valjaju kopije) odvalio cenu od 130e za te njihove kofere

ps hladno mi lik sa guitar clon(ili kako se vec zovu ovi sto valjaju kopije) odvalio cenu od 130e za te njihove kofere

Pa sad, ako se ovi ugrađuju 10% onda nikakvu ulogu ne igra dal je glomazno ili ne, ne plaćaš poštarinu prema težini predmeta koji kupuješ. A ako je jeftino utoliko bolje... Ovo se ne isplati Mega Music-u, možda će da traže više od 10% jer ne dobijaju bog zna šta u ovom dilu. Npr. kad naručiš nešto za 500€ njihovo je 50 a ovde uzimaju neku sićuMogut wrote:Da li se isplati da jednu tako glomaznu a relativno jeftinu stvar dovlačiš čak iz Nemačke?
To je dobra akcija za pedale ili eventualno neke skupe gitare i pojačala, ali kofer?
jel si overio nesto ovako??
http://control-sound.com/shop/product_i ... cts_id=599
mislim da su sasvim fini koferi...a i jeftini...video sam jedan uzivo...drugar ispazario...deluje sasvim ok!
http://control-sound.com/shop/product_i ... cts_id=599
mislim da su sasvim fini koferi...a i jeftini...video sam jedan uzivo...drugar ispazario...deluje sasvim ok!
parker wrote:Pa sad, ako se ovi ugrađuju 10% onda nikakvu ulogu ne igra dal je glomazno ili ne, ne plaćaš poštarinu prema težini predmeta koji kupuješ. A ako je jeftino utoliko bolje... Ovo se ne isplati Mega Music-u, možda će da traže više od 10% jer ne dobijaju bog zna šta u ovom dilu. Npr. kad naručiš nešto za 500€ njihovo je 50 a ovde uzimaju neku sićuMogut wrote:Da li se isplati da jednu tako glomaznu a relativno jeftinu stvar dovlačiš čak iz Nemačke?
To je dobra akcija za pedale ili eventualno neke skupe gitare i pojačala, ali kofer?
pazi, vrlo je moguce da oni odradjuju i povracaj poreza(kao sto recimo imas opciju za stvari koje kupis u madjarskoj da trazis od prodavca da ti ispise neki dokumet, koji ti, ako se dobro secam, overavaju na madjarskoj carini i onda kad sledeci put odes u tu radnju dobije povracaj poreza), u tom slucaju cenim da im se na nivou neke malo ozbiljnije kolicine koju im ljudi poruce zasigurno isplati. mada, samo pretpostavljam, ko zna koju kombinaciju/racunicu imaju, pod uslovom da je stvarno ugradnja od 10%, a to cemo znati sutra, tj. danas

zvao malo pre, neki tip sa kojim sam razgovarao rece da se ugradjuji 12-15%, poslao mu link pa cekam cenu. i jos kaze da se ceka 10-15 dana, nekad i manje. kad mi odgovore javim koja je konacna cena, tj. da li je zaista taj procenat ugradnje...
ok onda, da ne zovem ja. javi kako je proslo
dakle, zvao ih danas ponovo (posto se nisu javljali) i rece mi lik da bi cena bila 95 jura. oni ce to sad kao poruciti i sa sledecom isporukom iz nemacke stize. rece da je optimalno vreme 15-20 dana. to bi trebalo da je to. javljam kad stigne!
samo da obavestim da je idilicna prica sa porucivanjem iz tnomann-a preko mega music ipak samo to, idilicna prica
lm, dan nakon dogovora sa nekim tamo likom (i mog javljanja ovde kako je sve super) javlja mi se neki drugi lik sa pricom da on mora prvo njima da salje mejl i da ga oni obaveste da li imaju to sto mi treba(iako na sajtu stoji da je na lageru, a thomann sajt verujem da redovno azuriraju, nisu to srbijanski pilicari) i da mu odnesem kaparu kako bi mi porucili, i ja se sa svim slozio. od tada je proslo cini mi se nedelju dana i niko nista ne javlja. dakle, sve moze, ali nista ne funkcionise
jbg, nasa posla (inace pre godinu, godinuipo sam jednom kontaktirao tnomann oko nekog proizvoda i odgovorili mi na mejl istog dana, dakle otpada mogucnost da su oni zatajili...)

hehe, ja sam jednom porucivao preko nasih prodavnica pre nego sto sam skapirao da mogu sve to sam...i to je zadnji put. Porucio sam pragove za jednu gitaru i ostavio 50% kaparu. Vozili su me celih 5 meseci, svaki put sledece nedelje, sledece nedelje, evo sleper stize...odakle, sa marsa. Na kraju mi doku*cilo, kupio sam kilo pragova tri puta kvalitetnija za te pare u stewmac i zavrsio posao.
e da ne trazhim sad po temama, kako ide to sa stewmac-om i srbijom, jel velika poshtarina, carina i to? npr ako neshto koshta 100$ na stewmacu koliko ce da me koshta kad stigne kod nas?
izvinite, znam da se o ovome pisalo uber mega mnogo puta ali me mega mrzi sad da kopam
shto se thomann-a tiche ljudi su maximalno profesionalni, kao i banzai, tako da za nemachke online shopove imam samo rechi besprekornih pohvala.

izvinite, znam da se o ovome pisalo uber mega mnogo puta ali me mega mrzi sad da kopam
shto se thomann-a tiche ljudi su maximalno profesionalni, kao i banzai, tako da za nemachke online shopove imam samo rechi besprekornih pohvala.
+1
Iz Banzaija su me cimali 2 puta kada sam poručio jebenu kosku za nut, pa zaboravio da je pokupim u pošti, pa otprilike digao ruke. Posle mesec i nešto, tj. posle drugog dodatnog poziva, potvrdio sam da mi šalju i stigla je za par dana.
Iz Banzaija su me cimali 2 puta kada sam poručio jebenu kosku za nut, pa zaboravio da je pokupim u pošti, pa otprilike digao ruke. Posle mesec i nešto, tj. posle drugog dodatnog poziva, potvrdio sam da mi šalju i stigla je za par dana.
Evo ovaka su moja iskustva sa navedenim thomannom,
Narucivao sam od njih tri puta,sto se tice brzine odgovora to je isti dan ili sutradan
zavisi kad ste poslali mail.Prvo sam porucio stimer,platio karticom moj drugar iz Madjarske, poslato njemu on mi doneo.
Drugi put ja teo da platim karticom,ali na njegovu adresu da posalju odbili su me sa nekim izgovorom da to ne praktikuju
sa Srbijom i poslali mi profakturu da platim u banci.I to sam odradio,transfer novca,i naravno platis tu proviziju itd...
Tako da ko je knap sa parama,nepotreban trosak.
Treci put sam porucio pre nedelju dana ista stvar ne moze iz Srbije da se placa a salje na druge adrese,
posle prepiske sa njima da je to kao poklon i sta ti ja vec znam,jok nista opet profaktura.....
Nisam isao da je platim iz principa,istu stvar sam porucio kod musik-schmidt-a,ljudi se zahvalili stiglo
drugaru u Madjarsku,dono mi covek.Inace u pitanju je raifaizenova visa virtuon sa kojom sam placo
boga oca po netu.Naravno ne znam kaka je situacija da sam porucivo na moju adresu u Srbiji,ali znajuci
da ce me krvoloci sa carine odrati nisam ni probo.Dosta im je sto mi uzimaju pare kad porucujem sa stewmac-a
E sada Mega music,sa njima sam imao bas dobro iskustvo pre jedno 2 godine uzeli smo drugar i ja gitare,jedino
sto su tada oni rekli nama da ih potrazimo na ovom sajtu http://www.justmusic.de/
Ista prica otisli do njih odneli kaparu za nedelju dana stigle gitare i svi zadovoljni,njihova provizija je bila 15%.
Eto toliko o mojim iskustvima u pokusaju da se dobije nesto sto zelite iz inostranstva.
Narucivao sam od njih tri puta,sto se tice brzine odgovora to je isti dan ili sutradan
zavisi kad ste poslali mail.Prvo sam porucio stimer,platio karticom moj drugar iz Madjarske, poslato njemu on mi doneo.
Drugi put ja teo da platim karticom,ali na njegovu adresu da posalju odbili su me sa nekim izgovorom da to ne praktikuju
sa Srbijom i poslali mi profakturu da platim u banci.I to sam odradio,transfer novca,i naravno platis tu proviziju itd...
Tako da ko je knap sa parama,nepotreban trosak.
Treci put sam porucio pre nedelju dana ista stvar ne moze iz Srbije da se placa a salje na druge adrese,
posle prepiske sa njima da je to kao poklon i sta ti ja vec znam,jok nista opet profaktura.....
Nisam isao da je platim iz principa,istu stvar sam porucio kod musik-schmidt-a,ljudi se zahvalili stiglo
drugaru u Madjarsku,dono mi covek.Inace u pitanju je raifaizenova visa virtuon sa kojom sam placo
boga oca po netu.Naravno ne znam kaka je situacija da sam porucivo na moju adresu u Srbiji,ali znajuci
da ce me krvoloci sa carine odrati nisam ni probo.Dosta im je sto mi uzimaju pare kad porucujem sa stewmac-a
E sada Mega music,sa njima sam imao bas dobro iskustvo pre jedno 2 godine uzeli smo drugar i ja gitare,jedino
sto su tada oni rekli nama da ih potrazimo na ovom sajtu http://www.justmusic.de/
Ista prica otisli do njih odneli kaparu za nedelju dana stigle gitare i svi zadovoljni,njihova provizija je bila 15%.
Eto toliko o mojim iskustvima u pokusaju da se dobije nesto sto zelite iz inostranstva.
postarina iz stewmac je ista ili manja nego iz banzai-ja. Banzai ima osnovnu od 8e (12$) koja raste sa tezinom. Iz stewmac pocinje oko 10$ za male stvari. Porucivao sam i vece stvari (npr drvo za ceo vrat i vecinu delova za onu moju crvenu gitaru) i nije bilo mnogo vise od 20$. Mislim da se pridrzavaju USPS-ove cene i ne dodaju nista. Imas na usps.com kalkulator pa mozes da vidis koliko bi kostalo.Cortex wrote:e da ne trazhim sad po temama, kako ide to sa stewmac-om i srbijom, jel velika poshtarina, carina i to? npr ako neshto koshta 100$ na stewmacu koliko ce da me koshta kad stigne kod nas?![]()
Ja sam banzai pre obozavao, ali onda su me par puta iznervirali kad nesto nisu imali na lageru a na sajtu ne pise nista o tome. I onda mi posalju paket i u tom mailu gde me obavestavaju da je otiso kazu da neke stvari nema i da cu ih dobiti za 2 meseca. Jbg, kazi da nema to pa da nadjem neku zamenu, uglavnom postoji zamena za sve. Uz to, cesce su mi pustili paket bez carine iz stewmaca nego iz banzaija. Ne znam zasto, al uvek mi naplate kad imam iole vecu porudzbinu iz banzaija ili tubetown.de (sve preko 20-30e).
Juce sam porucio neke delove iz smallbearelec.com. Postarina je bila samo 7$ i sve je jeftinije nego u banzai-ju. Pre su primali kartice, sad ne znam dal to rade sad. Platio sam paypalom. Nemaju toliki izbor kao banzai ali imaju sve za pedale i ponesto za pojacala, a imaju i neke stvari koje ne mogu lako da se nabave inace.