Evo gledam ovih dana na Maricevom sajtu se pojavila 2 licencovana Floyd Rosa:
http://www.maric.co.yu/srp/proizvodi/?c ... 641&l3=642
http://www.maric.co.yu/srp/proizvodi/?c ... 641&l3=642
E sad, mene zanima, poshto sam kontao u neko dogledno vreme uzeti novi doubl lock.tremolo, shta mislite o ovom prvom koji koshta oko 100evra? Da li je neko probao neshto slichno ovom LOW PROFILE tremolu? Kolika je dugotrajnost ovakvih tremola?
Da li je ovaj vishe slichan Ibanezovim, ili klasichnim "floydovima"? Vishe bi mi odgovaralo neshto slichno ibanezovim. Da li imate kakvu preporuku?
Imao sam Schallerov Floyd Rose II na Ibanezu, i moram priznati da nisam bio neshto ocharan, a koshtao je oko 200evra.
Floyd Rose Licensed Low Profile
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Floyd Rose Licensed Low Profile
Izvini sto se ovako ubacujem u temu, ali koliko kosta pravi, originalni, 'genuine' Floyd?
Imam ja takav floyd na mojoj gitari. E sad, kolko se mogu upoređivati, ne znam, pošto je moj Jackson, a taj tamo je nznm koje marke. U suštini nemam šta posebno da kažem o ovom floyd-u, nije me izneverio, imam ga nekih 8 meseci zajedno sa gitarom i tako... Jedina ozbiljna zamerka koju imam jeste ona tremolo ručica. Dakle, da bi se moglo lepo baratati sa njom ne sme da se klima, a da se nebi klimala treba da se zategne onaj navoj preko, a on se, naravno, olabavi posle 3 sekunde, tako da se svako egzibicionisanje dovodi u pitanje. I inbusi se brzo melju. Kontam da ću ih morati menjati za godinu dana ako nastave ovako.
No, opet kažem, drugi je proizviođač pa to možda ne važi i za taj kod Marića.
A sad kolko je Ibanezoidni ili ne, nemam pojma, malo imam iskustva sa drugim floyd-ovima.
No, opet kažem, drugi je proizviođač pa to možda ne važi i za taj kod Marića.
A sad kolko je Ibanezoidni ili ne, nemam pojma, malo imam iskustva sa drugim floyd-ovima.
Ne znam koliko koshtaju originalni Floyd Rose-i, ali recimo Ibanezov Edge Pro ti je preko 200e(220e, 260e, zavisno od boje), onda Schallerov(licensed, on je kao extra kvalitetan) oko 200 - 250 evra, zavisno od modela. Verujem da ni original nije jeftiniji od tih nabrojanih cifara.Toce wrote:Izvini sto se ovako ubacujem u temu, ali koliko kosta pravi, originalni, 'genuine' Floyd?
Mada meni "mozda" originalni ne bi ni odgovarao, jer sam vishe fan, kako Wildchild reche "ibanezoidnih" tremola koji su razlikuju recimo po velichini hoda i drukchije su gradjeni.
I ja imam vec na gitari LICENSED, ali nisam zadovoljan, dodushe, verujem da nije nije od kvalitetnijih "licensed", isto tako i ruchica (samo shto nije navoj, nego se ona usharafi direkt u nosach), onda top lock(ako cemo o kvalitetu izrade delova), pa onda i fine tuning nije bash kako treba, mislim radi, ali... itd)
Pardon, nije Wildchild nego Bodomovac.
Nema opcija izmeni?

Nema opcija izmeni?

Ja imam licenced na mom Jacksonu, a probao sam i dosta Ibanezovih tremola, i mogu ti reci da su Ibanez najjaci sto se tice floating bridgeva! Ne znam samo da li ih prodaju zasebno od gitara?!
Imaju zasebno da se uzmu Edge Pro i Low Edge Pro. Oba su preko 200evra.