Wah DIY
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Wah DIY
da li je neko radio Wah pedalu (DIY),ali me interesuje shema bez induktorske zavojnice (induktorless Wah),i ako jeste da li bi mi mogli poslati tu shemu,posto neke koje sam nasao na netu i uradio uopste ne sljakaju!!!pozz.!!!Coca!!!
Re: Wah DIY
Bancika,jesi li radio nesto na ovu temu?
@Coca, reci koje si seme koristio bez rezultata,
da se ne pravarimo svi kolektivno?

@Coca, reci koje si seme koristio bez rezultata,
da se ne pravarimo svi kolektivno?

hteo sam bas taj da pravim ali nisam imao hardware. Nasao sam dve plasticne pedale od sivace masine ali nisu bile zadovoljavajuceg kvaliteta da pravim nesto u njima pa sam batalio i kupio ljudski wah 

Sta si pazario i kako sluzi?
crybaby q95
sushi kako radi, nikad ne bi mogo da napravim takav
Ima podesiv Q, crveni fasel induktor, hot potz, switchless, booster, sta pozeleti vise 
sushi kako radi, nikad ne bi mogo da napravim takav

@Bancika,po toj sam ga shemi i radio i nije radilo,pa sam ponovio ponovo,sve nove komponente,nova PCB i opet nista, mislim da je jedina razlika bila u tranzistoru koji sam zamenio sa nekim 2N 3904 koji je po d.s. isti sa 2N5088(sto je na shemi),ili2N5089 koji moze isto(ja nisam uspeo da ih nadjem u Beogradu,pa sam isao na zamenu)mogli bi i BC109,BC550,BC183,a probao sam i sa BC549C posto sam nasao i da on ima slicne karakteristike kao i original na shemi....,pozz.!!!Coca!!!
jesi siguran da nije greska do tebe? Meni retko sta proradi iz prve, jesi debug-irao kolo? Ako nisi, uzmi audio probe i kreni redom od pocetka do kraja. Pre toga unimerom proveri da su povezani delovi koji treba da su povezani, da su otpori dobri i izmeri napon na sva 3 pina tranzistora.
moj prijatelj ima neispravan digitech pocessor (mozda je moguce i popraviti ga) ima 3 footswtch-a i jednu expression pedalu. aluminijumsko kuciste, malo korisceen.. nemam pojma sad koji model
odlican za diy
ako nekog interesuje neka se javi na pm. mislim da ga nije prodao..
i cenio je nesto jako jeftino kako se secam

odlican za diy
ako nekog interesuje neka se javi na pm. mislim da ga nije prodao..
i cenio je nesto jako jeftino kako se secam