Squier Vintage Modified Jazz V

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

PainKiller93

Squier Vintage Modified Jazz V

Post by PainKiller93 » 28 Sep 2011, 21:42

Razmisljao sam da kad skupim malo para nabavim petozicani bas, i ovo mi se cini kao prigodna opcija. Ima li neko iskustva sa ovim Squierom, buduci da nije affinity serija (za koju sam cuo da je losa)? Znam da je Seymor Duncan radio magnete za njega. Ili ovo, ili neki Ibanez od 300-350 evra, mozda i malo vise... Ili nesto trece sto se ispostavi kao kvalitetna stvar :D

Bozha

Re: Squier Vintage Modified Jazz V

Post by Bozha » 28 Sep 2011, 22:37

Za te pare, Squier ili nesto iz oglasa...

MetalFunk

Post by MetalFunk » 28 Sep 2011, 23:10

Bozha wrote:... nesto iz oglasa...

Cope

Post by Cope » 29 Sep 2011, 20:57

Ni Fenderi petožičani ne rade kako treba, kamoli Squier... :povrac:

nnkvocka

Post by nnkvocka » 29 Sep 2011, 21:18

To sam nacuo da te Fenderice valjaju samo u 4 string varijanti. Prijatelj moj koji inace svira 5 string baseve ima 4 string MarcusMiller i probao je i 5 strinng MM i kaze da nije ni za pomije :?

Image

Cope

Post by Cope » 29 Sep 2011, 21:38

Pa generalno petice iziskuju jako dobru struju, jerbo fizika elektromagnetnog fluksa odnosno indukcije ima izvesne probleme kada je raspon žica malo veći, jel, što je slučaj kod petožičanih baseva, te je vrlo izvesno da će jeftinija četvorka sigurno bolje raditi od petice u istom, pa i od one u višem cenovnom rangu.

Misim radi petica, ja je sviram i volim, ako nizbogčega namučio sam se sa budženjima, magnetima, strujom, žicama... dok je nisam naterao da proradi, pa je ta ljubav možda zbog toga (bračni život ko u selu kad te ožene bez tvog znanja), ali četvorka je u principu keva, ako se ozbiljno bavite muzikom, pa i u širem smislu te reči, i trenutno sam u potrazi za jednom koja će biti istinska ljubav, i za koju planiram da odvojim ozbiljnu lovu (kad i ako budem imao).

PainKiller93

Post by PainKiller93 » 29 Sep 2011, 22:30

Sto se tice dela fizike, tu mi je jasno sta i kako radi, jer ako magneti ne stvaraju polje koje ima dovoljnu jacinu u opsegu od 2 zice po jednoj glavi magneta, onda ne vredi pricati. Sta vredi da zice budu nove ako prolaze kroz kilavo polje, i time fluks nije isti kao da je magnet direktno ispod nje. Zato bi magneti kod vecine gitara trebalo da budu veci, no to je druga prica... Znaci, Squier, koji god da je, nije isplativ. Za Ibaneza znam takodje, malo sam se raspitao, uglavnom GIO serija ne dolazi u obzir, a SR serija ispod 600 evra takodje. To mi je mnogo. Kakva je Yamaha RBX375? Drzao sam je u rukama jednom, fin je bas, zvuk mu je malo podubok i mutan (to mi i odgovara), i vrat mu je nekako nezgrapan, mada je prilicno lagan za svoju velicinu, sto se mene tice...

Cope

Post by Cope » 29 Sep 2011, 23:57

PainKiller93 wrote:Sto se tice dela fizike, tu mi je jasno sta i kako radi, jer ako magneti ne stvaraju polje koje ima dovoljnu jacinu u opsegu od 2 zice po jednoj glavi magneta, onda ne vredi pricati. Sta vredi da zice budu nove ako prolaze kroz kilavo polje, i time fluks nije isti kao da je magnet direktno ispod nje. Zato bi magneti kod vecine gitara trebalo da budu veci, no to je druga prica... Znaci, Squier, koji god da je, nije isplativ. Za Ibaneza znam takodje, malo sam se raspitao, uglavnom GIO serija ne dolazi u obzir, a SR serija ispod 600 evra takodje. To mi je mnogo. Kakva je Yamaha RBX375? Drzao sam je u rukama jednom, fin je bas, zvuk mu je malo podubok i mutan (to mi i odgovara), i vrat mu je nekako nezgrapan, mada je prilicno lagan za svoju velicinu, sto se mene tice...
Nije stvar u veličini magneta već u pravcima odnosno vektorima u kojima treperi žica u odnosu na pravce u kojima deluje magnetno polje pikapa. Mrzi me sada crtam kako to izgleda... Uglavnom to je među prvima provalio Bartolini, i otuda imamo one zakrivljene magnete, uglavnom na peticama.

Cope

Post by Cope » 30 Sep 2011, 00:52

Još da dodam...

Da ne bi zvučalo bezveze da ti u svakom postu neko napiše da je neki instrument loš, i sl, napomenuću da ćeš nezaobilazno proći kroz svet jeftinih instrumenata, dok ne ustanoviš o čemu se zapravo radi, stim što se i tu može pronaći solidnih komada za naprednoga amatera, za relativno pristupačne pare, pa izvoli u potragu, probaj, gledaj, pitaj... :ziveli:

ps. RBX375, takođe veslo tupo i mutavo...

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 30 Sep 2011, 03:54

dobri su klasikvajb skvajeri :ziveli:

Bozha

Post by Bozha » 30 Sep 2011, 08:04

Cope wrote:ps. RBX375, takođe veslo tupo i mutavo...
Solomon wrote:dobri su klasikvajb skvajeri
Potvrdjujem.

Po staroj forumskoj tradiciji, saznao si da je cak i 2kile eura malo za upotrebljiv petozicani bas, jer takav zapravo i ne postoji ( :cekic: ), al ajde sad da vidimo sta moze da se uzme za 300.

Cope

Post by Cope » 30 Sep 2011, 09:54

Da vidimo šta kaže kupujem prodajem...

Aj da krenemo od najjeftinijeg upotrebljivog petožičanog, jedino što je mnogo šaren:
http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-M ... id=1582323

Za malo više love, a možda bi i spustio (lično sam probao ovaj komad i sasvim lepo radi):
http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-C ... id=1582323

I jedan komad koji zavređuje pažnju i svakako ga treba probati:
http://www.kupujemprodajem.com/Bass-git ... id=5555306

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 30 Sep 2011, 12:55

dodji u Brcko i uzmi ovo (500 KM = 250 evra), nista mu ne fali samo ga prodaje vec godinu dana pa je toliko niska cijena :) prijatelj jedan prodaje
http://pik.ba/artikal/1656032/peavey-ci ... 5-strings/

Cope

Post by Cope » 30 Sep 2011, 13:07

I da ga posle kupovine vodiš na ćevape (prodavca). :ziveli:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 30 Sep 2011, 13:39

i mene, i mene :mrgreen:
ja da imam para ja bih ga uzeo... htio sam da ga uzmem i dok je bio 350-400 evra, ali nisam imao kesh, sad kad sam vidio da je 250 kad nisam zaplakao :mrgreen: bass je odlican jedino sto se meni licno ne svidja je sto je vrat mnogo tanak, ja volim debele :metal:

Post Reply