Pomoc oko kupovine pojačala
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Fast beer-drinker
Re: Pomoc oko kupovine pojačala
Jesi li razmisljao o Roland Cube 80 X?
Gledao sam i nije bas trenutno u budzetu toliko a vec kad bih uzimao modeling uzeo bih ove fenderove modele jer su jako dobro uradili klin svojih starijih modela a i ima dobrih drajv preseta.
- Fast beer-drinker
Mozda je malo "nezgodno" pitanje, ali, koliki ti je budzet?
- mislim_stvarno
Nemoj da bacas pare i uzimas modeling jaci od 20w. Modeling je za vezbanje, i isprobavanje zvukova, a za to ti je 20w dovoljno, cak i mnogo za sobu, al' zbog velicine zvucnika je bolji izbor od 10w i manjih. Ako vec hoces modeling, onda je, po mom misljenju, svakako bolji izbor procesor, pogotovo novi line6hd. Na slusalicama ili mini liniji mnogo dobro mogu da zvuce (ako potrosis dovoljno vremena u namestanju tona), a mnogo su laksi za nosenje na probe, imaju vise opcija i mogucnosti za kontrolisanje, ovo drugo je posebno bitno na probama (paljenje-gasenje efekata, prelazak klin-drive, razlicite kolicine gaina, wah, whammy i drugi expression efekti itd...) Pojacalo sa modelingom im ne moze prici po pitanju kontrole. Mozda line6 spider sa midi kontrolerom (sto je dodatni trosak), ali meni su ta pojacalo totalno
, ne zbog tona, vec zbog kvaliteta izrade (dugmici su gori nego kod jeftinih kineskih igracki) i kontrolisanja efekata, pojacalo se samo nesto tripuje i menja kanale... Verovatno treba utrositi vreme na citanje uputstva, sto licno mislim da je bzvz kad vec moras da potrosis vreme da istrazis sve tonove i mogucnosti, a moras da se je6es sa uputstvom kako da ti pojacalo samo ne promeni preset...
Za gradjenje tona (ako ti je to cilj) ti je potrebnija zdrava osnova kao npr ovi matori marshalli. Vrlo pristojan klin, i jako dobar marshalovski drive, rokerski, nema gaina za metal, niti moze bez pedala da se namesti neki chainsaw tip tona za neke extremne metale. Odlicno prima pedale (mnogo bolje od frontmana)... Jos jedna napomena, ne zanosi se da mozes za 300e da dobijes ton fendera od 1k il' koliko vec.

Za gradjenje tona (ako ti je to cilj) ti je potrebnija zdrava osnova kao npr ovi matori marshalli. Vrlo pristojan klin, i jako dobar marshalovski drive, rokerski, nema gaina za metal, niti moze bez pedala da se namesti neki chainsaw tip tona za neke extremne metale. Odlicno prima pedale (mnogo bolje od frontmana)... Jos jedna napomena, ne zanosi se da mozes za 300e da dobijes ton fendera od 1k il' koliko vec.
ssamo da znas kakav sam ja krljacinu izvuko iz jcm800 xDmislim_stvarno wrote:Nemoj da bacas pare i uzimas modeling jaci od 20w. Modeling je za vezbanje, i isprobavanje zvukova, a za to ti je 20w dovoljno, cak i mnogo za sobu, al' zbog velicine zvucnika je bolji izbor od 10w i manjih. Ako vec hoces modeling, onda je, po mom misljenju, svakako bolji izbor procesor, pogotovo novi line6hd. Na slusalicama ili mini liniji mnogo dobro mogu da zvuce (ako potrosis dovoljno vremena u namestanju tona), a mnogo su laksi za nosenje na probe, imaju vise opcija i mogucnosti za kontrolisanje, ovo drugo je posebno bitno na probama (paljenje-gasenje efekata, prelazak klin-drive, razlicite kolicine gaina, wah, whammy i drugi expression efekti itd...) Pojacalo sa modelingom im ne moze prici po pitanju kontrole. Mozda line6 spider sa midi kontrolerom (sto je dodatni trosak), ali meni su ta pojacalo totalno, ne zbog tona, vec zbog kvaliteta izrade (dugmici su gori nego kod jeftinih kineskih igracki) i kontrolisanja efekata, pojacalo se samo nesto tripuje i menja kanale... Verovatno treba utrositi vreme na citanje uputstva, sto licno mislim da je bzvz kad vec moras da potrosis vreme da istrazis sve tonove i mogucnosti, a moras da se je6es sa uputstvom kako da ti pojacalo samo ne promeni preset...
![]()
![]()
okacicu neki dan clip

E ovo je bilo od pomoci
Znaci ipak cu da sedim i cekam neki ulov tipa marshall-a starije serije poput onog lead solo-a ili jcm800 ako se nadje za ispod 400e.Imam mali digitech rp150 procesor sa par ok efekata ali sam planirao da ga prodam zbog nabavljanja pojacala.Uglavnom svodi se na "strpljenje je vrlina",tako ce i da bude
Glavna strast mi je rock i blues a ostalo ce ako zatreba da pokrivaju pedale. Zbog tih dugmica i elektronike made in china sam se uplasio i dosao da potrazim savet. 

Ako si se vec resio za tu varijantu, razmisli i o Peavey Banditu.
- Fast beer-drinker
Bas sam i ja htio reci da razmislis o Banditu. Ko god da je kupio Bandita, nije pogrijesio. To je jedno od meni omiljenih pojacala, zajedno sa vec pomenutim Roland Cube-om 80, i naravno svim Randall-ima.
Razmislicu.Sacekacu jos neko vreme da vidim da li ce se nesto pojaviti jos od polovnih modela marshalla. 
edit: Sta mislite o ovom http://www.kupujemprodajem.com/MARSHALL ... id=5941648 ?

edit: Sta mislite o ovom http://www.kupujemprodajem.com/MARSHALL ... id=5941648 ?
ako je to ,bandita imam od januara,nosim ga svuda kada imam mesta u kolima ,bilo svira bilo proba. Odlicno pojacala,ja iz njega najveci maximum izvlacim ,sto se tice gain-a i zdravog drive-a (bez mid scoop moda ) znaci pojacalo ima 3 vrste drive-a vintage ,modern,high gain i tri vrste clean-a koji su veoma simpaticni i ako ih ne koristim ,ama ichTenji wrote:Ako si se vec resio za tu varijantu, razmisli i o Peavey Banditu.

Born_Dead, ja sam konkretno mislio na starije bandite, mada, kada bi se nasao model kao tvoj, polovan, za neku ok cenu, i to bi bio sasvim dobar deal, jedino sto mislim da bi ga izaslo skuplje od matorog (kakav ima na KP za 200 evra). SkyHero - Ja mislim da je mnogo 300 evra za taj 40W model. Po nekom mom secanju, cini mi se da su oni od 80 isli za neke cifre od oko 200 evra, mozda malo vise. Mada, mozda i gresim...
Na yt sam nasao bandit 112 i dobro zvuci.Nisam mnogo upoznat sa tim pojacalima.Na kp sam nasao jedan za 200e a sto se marshalla tice i meni se cini da je mnogo.Koliko se krecu cene novih bandita?
- Fast beer-drinker
Kod mene u Banjoj Luci su nesto jeftiniji, posljednji put kad sam gledao, mislim da je bio 305 e, bez footswicha. To je stvarno SUPER pojacalo, ja imam i Roland Cube 80 X i Peavey Bandit-a, prezadovoljan sam i sa jednim i sa drugim. Ja sam skoro kupio tog Cube-a, novog, za 330 e (bez footswitcha), a Bandita imam duze vrijeme, neces pogrijesiti ni sa jednim ni sa drugim.