Gde mogu da nadjem zenski tropolni Din konektor?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Gde mogu da nadjem zenski tropolni Din konektor?
Ljudi, trazio sam svuda po netu : prodavnice muzickih instrumenata, prodavnice elektro uradjaja i delova, i nista. Uzeo sam vintage Grunding GDM 310 mikrofon (mikrofon je iz '60ih pa ima tropolni muski Din konektor), uzeo sam ga kao mikrofon za usnu harmoniku, znaci direktno u pojacalo ili eventualno pedalu pa u pojacalo, samo mi treba adapter za Din, zenski sa 3 pina . U inostranstvu ima svuda ali kod nas, nista nisam mogao da nadjem. Da je XLR bilo bi lako ali ovako ne mogu cak ni da ga testiram. Pa ako mozete da me uputite u pravom smeru. Bilo bi super ako ga ima ovde u Nishu. A ako nema pomoci, koliko je komplikovano zameniti Din XLR-om? Izvinite ako ovo zvuci suvise konfuzno, ja sam slabo informisani laik sto se tice tehnike. Evo i slike mic-a http://www.limundo.com/originalslika-5312048.jpg
Re: Gde mogu da nadjem zenski tropolni Din konektor?
Uzmi običan ženski 5-pin DIN konektor za montiranje na kabel, on ima 5 rupa u polukrugu, a ova 3 pina na tvom DIN konektoru se taman poklapaju sa 1., 3. i 5. rupom na ovom DIN koji možeš bilo gde da nađeš. Ja sam jedno kratko vreme koristio neki matori AKG mic za ozvučavanje pojačala, isto je imao DIN konektor. Samo treba da paziš da ko ti recimo bude pravio adapter-kabel sa DIN na XLR, da pravilo poveže pinove...
Ovako nekako:

Kapiram da bi ti to rešilo problem, kabel sa jedne strane sa DIN konektorom za mic, a sa druge strane XLR konektorom za mikser.
Ovako nekako:

Kapiram da bi ti to rešilo problem, kabel sa jedne strane sa DIN konektorom za mic, a sa druge strane XLR konektorom za mikser.
Hvala na predlogu, pokusacu tako pa cemo videti kako ce da sljaka.
Ili ga prepraviš na XLR, što i nije previše komplikovano, obzirom da ima mesta u dupetu mikrofona za konektor, kolko mogu da vidim na slici...
Cimni Jocu - usnog harmonikaša iz sirove kože, on je svetski stručnjak za mikrofone, a naročito iz tvoje oblasti, sigurno ti može pomoći i otvoriti nove vidike.
Cimni Jocu - usnog harmonikaša iz sirove kože, on je svetski stručnjak za mikrofone, a naročito iz tvoje oblasti, sigurno ti može pomoći i otvoriti nove vidike.