Problem sa Vintage tunerima

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

HeatMan

Problem sa Vintage tunerima

Post by HeatMan » 01 Nov 2011, 12:06

Ljudi imam problem sa vintage type tunerima na john mayer sign stratocasteru. prva zica ne moze prosto da ostane u lezishtu. probao sam 3 razlichite lock tehnike i ni jedna nije drzala.. potroshio sam dosta para na pakete zica pokushavajuci da reshim problem.. probao sam i sa 13ticama da ga reshim ali i dalje je ispadala.. nekad za vreme restringinga, a nekad na sred svirke krene da gubi shtim i izleti iz lezishta. ne znam shta da radim.. odlepio sam.. doshlo mi da prodam gitaru mojih snova.. bojim se da ako zamenim tjunere da ce mi se drastichno promeniti ton gitare a to ne zelim, jer kao shto rekoh to mi je gitara snova po pitanju tona a imam ih podosta..

sve ostale zice bez problema zsamenim, a usput sviram i bass pa znam kako se radi to jer imam sting ray 5icu i nisam valjda TOLIKO retardian..

upomoc!

btw apel moderatorima, hakovan mi je mail pa necu dobiti nikakav odgovor na njega.. probao sam 5 puta da promenim mail ovde i svaki put mi kze da sam pogreshnu shifru uneo a sad sam se sa tom shifrom posle godinu i kusur dana ulogovao na forum..

pozdrav i hvala

SonicX

Re: Problem sa Vintage tunerima

Post by SonicX » 01 Nov 2011, 12:29

a da nije mozda do nuta? mozda se on istrosio pa ispada.
Pogledaj sam, koliko duboko zica ulazi u nut u odnosu na ostale zice.
Meni se to desavalo na starom basu.

umart

Post by umart » 01 Nov 2011, 12:31

ja ne vidim kako civija moze da utice na ton,ako si pod tjuner mislio na civiju,mada takodje ne vidim na sta si drugo mogao da mislis.ako ti je bas stalo da sve na djitri bude oridji onda zamijenis istom,mada sto bi to radio kad za manje-vise iste novce mozes da uzmes npr sertzel locking koje provjereno nemaju tih problema.

ako je do nut-a,zamijenis nutom od istog materijala ako si zadovoljan tonom i ne bi da eksperimentises.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 01 Nov 2011, 12:32

Ne znam šta te muči sa tim tunerima, proveri da li si sve uradio kako treba. nemoj pogrešno da me razumeš, ne kažem da ne znaš ali ume čovek nekad da se zabuni. Evo malog klipa kao pomoć...

:ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 01 Nov 2011, 13:25

HeatMan-e, da li namotavas celu prvi zicu (fabricka duzina) ili je skracujes? Ja na Fenderima prvu uvek stavljam celu, veoma cesto i drugu (ili je skratim mozda samo par cm). I bilo bi extra kada bi okacio neku sliku namotane zice na civiju. :ziveli:

Haralampije

Post by Haralampije » 01 Nov 2011, 14:20

Brate kako fabricku duzinu,ne skracujes uopste?Koliko to onda namotaja imas,3 namotaja ti je vise nego dovoljno na svakoj civiji.

HeatMan-e,ubaci vrh zice u tu rupicu u civiji,kao na snimku.

evo ovde bas prva zica
[youtube]N8GaDtRcD-4&feature=related[/youtube]

HeatMan

Post by HeatMan » 01 Nov 2011, 15:17

hvala ljudi ali sve ovo sam probao, i radim sve kako treba.. jesam retardiran ali toliko nisam.. hahah.. sve sam odradio kako treba ali mi ispada.. inache ovo shto ste kachili ovi tjub klipovi nemaju tu "lock" tehniku u namotavanju... ne locking tunere nego lock tehniku.. kad ubodesh unutra pa napravish polukrug pa provuchesh kroz prorez i te fore... ali ne shljaka, prosto ispada.. a nije istroshen tuner (chivija) jer je gitara potpuno nova.. tako da jedino da menjam chiviju.. ne znam... videcu kad dodjem kuci da okachim klip koji je lik uradio samo za mene, i sve to uradim ali mi ispadne zica opet.. uzas.

umart

Post by umart » 01 Nov 2011, 15:47

meni jedino sto pada na pamet da bendujes zice kao lud,a tu nema puno pomoci sa takvim civijama bile nove i sHebane,prodaj te civije i za malo love vise stavi pravu stvar.

guv'nor

Post by guv'nor » 01 Nov 2011, 17:16

Ne moze od bendovanja da ispadne zica iz civije.
Haralampije wrote:Brate kako fabricku duzinu,ne skracujes uopste?Koliko to onda namotaja imas,3 namotaja ti je vise nego dovoljno na svakoj civiji.
Tri namotaja na E, A, D i G zici, e namotavam celu, a H zavisno od raspolozenja.

Haralampije

Post by Haralampije » 01 Nov 2011, 17:18

Pa nista,ako je nova reklamiraj,imas garanciju,tako da nemoj mnogo da se nerviras...al bas mi cudno da ispada,nikad u zivotu mi se to nije desavalo.Da li je ne zalomis dobro ili sta vec,ili je feler bas u civiji,stvarno cudan problem,s obzirom da su civije jako jednostavne i manje posla ima nego na ovima sa rupicom.
guv'nor wrote:Tri namotaja na E, A, D i G zici, e namotavam celu, a H zavisno od raspolozenja.
Aha,malu e,ja reko nisi valjda mislio na debelu,ne bi ni stalo. :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 01 Nov 2011, 17:38

meni pada na pamet da zapinje za nut, ili za tremolo....i ja sam se dugo tripovao da je do čivije, kad sam imao sličan problem sa h žicom

Haralampije

Post by Haralampije » 01 Nov 2011, 17:42

Ja sam totalno zbunjen sad.Debela ili tanka zajebava? :D

umart

Post by umart » 01 Nov 2011, 17:45

guv'nor wrote:Ne moze od bendovanja da ispadne zica iz civije.
ok,moja greska,meni ostalo da se covjek zalio na rastimavanje,sto je lako moguce zbog bendovanja,i civija.

eg303

Post by eg303 » 01 Nov 2011, 18:00

Žica može da spadne sa ćivije ako i samo ako ćivija(R) ima oblik pilona mosta na Adi, sve ostalo je trolovanje.
Haralampije wrote: Aha,malu e,ja reko nisi valjda mislio na debelu,ne bi ni stalo. :D
Eh, ne bi stalo...
Pre neki dan sam video ovu situaciju, nisam izržao da ne snimim:
Image
Namoto je čovek za sve pare...

fattwang

Post by fattwang » 01 Nov 2011, 18:50

Image

Post Reply