Distorzija za indie rock
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Distorzija za indie rock
Moze li mi neko reci dobru Distorzijsku pedalu za indie rock?Recimo bendove kao sto su Arctic Monkeys,Bloc Party,White Lies,mozda nesto malo jace.
Sto se tice cene,recimo do 50,60 e.
Sto se tice cene,recimo do 50,60 e.
Re: Distorzija za indie rock
meni taj ton smrdi na dosta klasican marsalov kranc,mozda jel u skladu sa trendom kompresovan do bola.logican odgovor bi bio neka emulacija istog u formi pedale.od jeftinih rjesenja su tu marshall jackhammer i guv'nor,probaj da probas obije i da vidis koja ce tebi bolje da radi,neki ne vole zvuk jackhammer-a sa singl-kojl magnetima,nekima je jakhammer previse pun basova,nekima guv'nor nema dovoljno gejna...ako zelis vise da se isprsis otvaraju se raznorazne opcije,od trazenja stare marsalove shredmaster pedale (koja je sjajna) pa do ovih butik pedala kao sto je dirty little secret koju ja licno nisam svirao,a po forumu i netu kazu da radi ubersjajno.malo izguglaj i progledaj po netu sta sve jos ima od tih marsalovskih pedala,i po jutjubu,kontam nacices nesto sigurno.
ovo ti je sve pod predpostavkom da imas neko clean pojacalo i hoces sa pedalom da se bodes u nj.
ovo ti je sve pod predpostavkom da imas neko clean pojacalo i hoces sa pedalom da se bodes u nj.
ProCo RAT (ako nadjes na oglasima, jerbo niko ne uvozi u србаља).
Jekyll and Hyde Overdrive
Razmisljao sam o Jackhammer-u,mada mi se cini da je to pedala za jace zanrove,ako se ne varam?
Dobio sam preporuke za taj ProCo Rat,mada tesko da cu uspeti da nadjem po oglasima
Dobio sam preporuke za taj ProCo Rat,mada tesko da cu uspeti da nadjem po oglasima

radi sasvim ok i pri slabijem gain-u.istina,radi bolje kao klasicni preamp,a mozda je pametnije da ako ti se rat vise svidza das da ti neki od domacih graditelja uradi repliku.jeftino a jako kvalitetno ces da prodjes.rat bolje radi kao pedala za bodenje u pojacalo.ako imas klin pojacalo a zelis tu clean/OD/solo kombinaciju i to sve podnogama po mom misljenju najvise ti se isplati da das da ti domaci graditelj napravi dvokanalni drajv sa bust kanalom,takve brendirane pedale su skupe a i najcesce dolaze kao preampi.
Sta znam,ja imam Fender pojacalo 15 W,veoma pocetnicko ali to je to za sada.Ali pored toga cesto sviram na drugim mestima sa drustovim itd.
A DigiTech Hot Rod Rock ili Bad Monkey(samo sto je to overdrajv)?
A DigiTech Hot Rod Rock ili Bad Monkey(samo sto je to overdrajv)?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pa prvo kupi pojacalo kako treba...Ja recimo imam Rat-a pravljenog sa boostom tj cut-om...Ne secam se koliko me je izaslo, jer je bila neka kombinacija, ali svakako vec par godina sam prezadovoljan. Uz nabrojan ShredMaster dodao bih i SD1 Bossov kao i recimo OCD...U svakom slucaju, mnogo zavisi i od pojacala i gitare..

Sto se tice toga,ja sam pocetnik.Imam to pojacalo i Squier Strato HSS.Reko' da nadjem neku pedalu za distorziju posto mi je potrebna kada sviram sa drustvom(na pojacalu imam dist.) itd. a gitaru nisam planirao da menjam bas uskoro,nemam neki bend jos tako da mi je ovaj Squier okej,jes' da moze bolje ali za sad nema potrebe.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Koristi onda drajv s pojacala na tako malom pojacalu je svejedno...Ultex wrote:Sto se tice toga,ja sam pocetnik.Imam to pojacalo i Squier Strato HSS.Reko' da nadjem neku pedalu za distorziju posto mi je potrebna kada sviram sa drustvom(na pojacalu imam dist.) itd. a gitaru nisam planirao da menjam bas uskoro,nemam neki bend jos tako da mi je ovaj Squier okej,jes' da moze bolje ali za sad nema potrebe.

Mozda si u pravu,da ne uzimam drive pedalu za sada...mozda da uzmem neki overdrajv,Bad Monkey(cuo sam mnoge pohvale) ili nesto tako,koliko si upoznat sa tim?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Super je imao sam ga, malo drajva. BOlje Guv"Nor ako ces vec neshto u tom rangu, cena je tu negde...Ali kazem, neces nista preterano dobiti od te kupovine...Ultex wrote:Mozda si u pravu,da ne uzimam drive pedalu za sada...mozda da uzmem neki overdrajv,Bad Monkey(cuo sam mnoge pohvale) ili nesto tako,koliko si upoznat sa tim?

Ma uzecu ja lepo Jackhammer,naso sam ga za 30 e,bar radi sviranja na drugim pojacalima(recimo kod druga,namo najcesce i sviramo),jer ovako se sve svodi na isto,novo pojacalo,nova gitara,kako bi dobio odgovaraju zvuk pedale.