Shure SM 57 za bass ?
Moderators: dejankuki, Tiki the Boyler
Shure SM 57 za bass ?
Kakv je mikrofon SHURE 57 za ozvučavanje bas pojačala? Zašto 57? - Zato što bi voleo bih da imam i mikrofon za vokal u sitaciji kada mi ne treba za instrumentalnu upoterbu.
Koji d.i. box radi dobro, takođe za razvod bas gitare u pojačalo i mikser?
Probao sam nekoliko d.i. boxeva, i svaki ima drugačiji ton, u čemu je fora?
Koji d.i. box radi dobro, takođe za razvod bas gitare u pojačalo i mikser?
Probao sam nekoliko d.i. boxeva, i svaki ima drugačiji ton, u čemu je fora?
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Shure SM 57 za bass ?
Cope wrote:Koji d.i. box radi dobro...

- Tiki the Boyler
- Urednik
57-ica će ti OK raditi na boksu, jer u suštini treba da pokupi onaj drajv zvučnika što u osnovi radi i na gitarskom boksu, mada ja lično radije "mećem" Betu 57A jer je ipak prezentnija pa mi da više definicije.
A u čemu je fora sa DI boksovima - pa kao i sa svom audio opremom. Svaka komponenta svira nešto svoje, pa tako i ovde; a kod DI boksa uglavnom "svira" trafo koji može biti smiješno jeftin, ali i smiješno skup. Otud i razlika u zvuku. Što se tiče preporuke... neću ti ništa novo reći - probaj, uporedi pa odluči. Sa zelenim BSS-om se vjerovatno nećeš zajebati, kao ni sa nekim Radialom. Ja imam DBXa DB12 koji meni uglavnom šljaka odlično a stavljam ga na kojekakve bass gitare. Kod njega mi je super što ima ugrađen Hi-Cut filter što me spašava kada basista insistira da gura drajv kroz DI, a nisam u mogućnosti da pokupim kabinet.
A ti Sirče... šali se na temi namjenjenoj za to...
A u čemu je fora sa DI boksovima - pa kao i sa svom audio opremom. Svaka komponenta svira nešto svoje, pa tako i ovde; a kod DI boksa uglavnom "svira" trafo koji može biti smiješno jeftin, ali i smiješno skup. Otud i razlika u zvuku. Što se tiče preporuke... neću ti ništa novo reći - probaj, uporedi pa odluči. Sa zelenim BSS-om se vjerovatno nećeš zajebati, kao ni sa nekim Radialom. Ja imam DBXa DB12 koji meni uglavnom šljaka odlično a stavljam ga na kojekakve bass gitare. Kod njega mi je super što ima ugrađen Hi-Cut filter što me spašava kada basista insistira da gura drajv kroz DI, a nisam u mogućnosti da pokupim kabinet.
A ti Sirče... šali se na temi namjenjenoj za to...

- Tiki the Boyler
- Urednik
I još jednom... NE ZABORAVITE PROVJERITI FAZU kada koristite DI i mikrofon zajedno. To može da vam uništi sound. Znači malo mrdanja majka + invertovanje na DI kanalu uglavnom srede stvar.
A jel D.I. po difoltu radi u kotra fazi, ili to može da se desi igrom slučaja?
Sirac, ovaj tvoj AVON šminka, nema phase invert
uta-taaa !! 
Sirac, ovaj tvoj AVON šminka, nema phase invert

- Tiki the Boyler
- Urednik
Ne. Možda me nisi dobro skontao ili se ja nisam dobro izrazio.
Obično je u praksi potrebno (na mikseru) okrenuti fazu na kanalu u koji ulazi signal iz DI boksa. (jer taman toliko okasni signal koji je prošao kroz pojačalo i zvučnjak)
Obično je u praksi potrebno (na mikseru) okrenuti fazu na kanalu u koji ulazi signal iz DI boksa. (jer taman toliko okasni signal koji je prošao kroz pojačalo i zvučnjak)
- sirac-šunka
- vragolan
Sine, moj Avalon razvaljuje, ali si ti pglu za matematiku...Cope wrote:Sirac, ovaj tvoj AVON šminka, nema phase invertuta-taaa !!
Pozdravlja te čika Vene.

Last edited by sirac-šunka on 02 Nov 2011, 23:16, edited 1 time in total.
Ahaaa, sad mi je jasnije !!!Tiki the Boyler wrote:Ne. Možda me nisi dobro skontao ili se ja nisam dobro izrazio.
A ja sam se u sebi priupitivao šta se dešava sa sinusoidom talasa koja okasni neki milisekund za direktnim signalom koji ide kroz žicu. Predposavaljam da nije dobro kada se negde u mixu sretnu neusaglašeni, pogotovo kada su u pitanju niske frekvencije.
E sad opet, sledeći zaključak je da, što si ti već rekao, da treba naći pravu meru mikrofona i d.i. a za to već treba posvetiti malo više vremena i štelovanja.
Hvala na odgovoru.

Priznajem, na polugodištu kec, na kraju godine jedva trojka.sirac-šunka wrote:Sine, moj Avalon razvaljuje, ali si ti pglu za matematiku...Cope wrote:Sirac, ovaj tvoj AVON šminka, nema phase invertuta-taaa !!
Pozdravlja te čika Vene.

Al za muziku nisam

Uzeo Shure Beta 57A, made in Mexico. Skoro pa sve u jedan. To je to !!! 

- sirac-šunka
- vragolan
Živeli! 

Al Kineski. Razmišljam da ga vratim. Kao radi, zvuk je malo oštriji i metalan, signal je ok na hi-gainu valjda tako treba...
Da li uopšte može da se nabavi Šurka koja je u redu, ili da razmišljam u nekom drugom pravcu. Zen, AKG, AT ...
Ovaj mic košta pola cene original šurke koje izgleda više ne postoje.
Da li uopšte može da se nabavi Šurka koja je u redu, ili da razmišljam u nekom drugom pravcu. Zen, AKG, AT ...

Ovaj mic košta pola cene original šurke koje izgleda više ne postoje.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Original Shure je Made in Mexico. Svega nekoliko modela je ostalo u USA.
Originalni Shure ovde prodaje Artist, ne znam kako tamo stoje stvari...
Beta 57A je cca 140EUR.
Originalni Shure ovde prodaje Artist, ne znam kako tamo stoje stvari...
Beta 57A je cca 140EUR.
- Tiki the Boyler
- Urednik