Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Cortex
The Necromancer

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Cortex » 17 Nov 2011, 12:52

Nyarl shta su ova desno od Plexitone-a i ova skroz na kraju desno?

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 17 Nov 2011, 14:08

desno od Plexitona je Digitech Harmony Man, a ova skroz desno je MJM London Fuzz, germanijumski faz. :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Nov 2011, 21:15

Nakon silne rasprodaje, menjanja, drkanja sa oglasima i ostalim rabotama, ovo je skoro konačna verzija:

Image

TU300 - Morley Power Wah - Carl MArtin AC Tone klon - Carl Martin Classic Chorus - Digitech Digidelay.

Kažem skoro konačna verzija jer sam ostavio prostora da nekada TU300 zamenim nekim kvalitetnijim štimerom, mada realno, ZAISTA nemam potrebe za tim - buffer mu je dobar, dovoljno je brz i precizan za moje potrebe, i boga mi služi već dugo bez greške...

I jedini dodatak koji ću sigurno ostvariti, jeste DIY verzija Carl Martinovog PlexiTone-a. Oduševio me je drajv na Nemanjinom Quattro-u kojeg je dobio u zameni nedavno (tu je drajv sekcija PlexiTone). I naravno, da se ima opcija za krljanje kad duša zavapi. :) :metal: AC Tone je onako, malo kulturniji. :lol:

Napisao sam već negde, ali moram da ponovim - ovaj klon AC Tone-a razbija kako radi, bar za moj ukus. A tek sam u direktnom poređenju sa Quattrom video da je kod klona isti kvalitet zvuka u pitanju kao kod PlexiTone-a, samo drugi voicing.

Uskoro ću snimiti test AC Tone-a preko Pocket POD-a pa ću okačiti, samo da ugrabim vremena...
Last edited by Baba Slim on 18 Nov 2011, 21:22, edited 2 times in total.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Nov 2011, 21:21

Matori, ovo izgleda sjajno, neverovatne sprave na okupu! :ziveli:

Jedino bih ja tu spichio jedan analogni delay ili npr tc electronic flashback aj prvog se setih, i to je to. Ali i digidelay je jako fina sprava. :metal:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Nov 2011, 21:28

Hvala brate :) :ziveli: Koliko su neverovatne ne znam (nećemo preterivati), ali zaista sve radi dobro. :)

Razmišljao sam o promeni dileja, iskreno, ali otprilike mi je trebalo 10ms da shvatim da bih verovatno doplatio 10k rsd da bih uzeo nešto što iole valja, a opet ne bih napravio neki značajan (možda čak nikakav) pomak u opcijama i zvuku u odnosu na Digija (naravno, u sferi onoga što meni zaista treba)...

Prvom prilikom ćeš probati setup, a naročito AC Tone, mislim da će ti se svideti uživo. :)

dweezil

Post by dweezil » 18 Nov 2011, 22:15

u strava @Baba Slim furash ga u tape delay mode-u, stvarno mnogo lepo sljaka to, mada meni je i obican slapback masniji nego na Boss-u, i meni je Digidelay sasvim ok sprava :bambi:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 19 Nov 2011, 01:11

dweezil wrote:u strava @Baba Slim furash ga u tape delay mode-u, stvarno mnogo lepo sljaka to, mada meni je i obican slapback masniji nego na Boss-u, i meni je Digidelay sasvim ok sprava :bambi:
:1:

Tape mod FTW! :) :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Nov 2011, 10:12

dweezil wrote:u strava @Baba Slim furash ga u tape delay mode-u, stvarno mnogo lepo sljaka to, mada meni je i obican slapback masniji nego na Boss-u, i meni je Digidelay sasvim ok sprava :bambi:
99% vremena je u tape modu, stvarno super radi, jer, dovoljno je taman da nije bas digitalno kristalan, a opet je dovoljno svetao da izlazi u miksu i da ne mulja preterano.

Znam da sam dosadan ali sto se mene tice, Digidelay je totalna pobeda, i po zvuku, i po funkcijama, i po izradi, narocito kada se uzme u obzir da je standardno na oglasima za 50e, a oko 60tak e kosta u radnji na M na popustu koji traje vec neko vreme. Sto se izdrzljivosti tice, ja moj maltretiram vec nekih 5-6 godina i radi bez greske.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Nov 2011, 11:48

Odlicno izgleda ovo Baba. Cudi me da nemas problem sa stimerom. Meni je bas primetno sjebavao visoke.
Kad smo vec kod stimera... primetio sam da je pitchblack poceo da propusta jako tih ton kada se stima (trebao bi da mutuje, jel..). Cuo sam za price da vremenom stimer zna tako da se "kvari" ali zaista nisam mislio da se cesto desava.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 19 Nov 2011, 13:06

Baba, objasnio si! :ziveli:
Keep it simple. :bow:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Nov 2011, 17:47

Funkomat wrote:Odlicno izgleda ovo Baba.
Hvala matori. :) :ziveli:
Funkomat wrote:Cudi me da nemas problem sa stimerom. Meni je bas primetno sjebavao visoke.
Nemam pojma, znam da kada sam ga proveravao sa bypass box-om povezavši ga u posebnu petlju i puštajući signal kroz nju i mimo nje, nisam zaista primetio nikakvu razliku. E sad, moglo bi se ponovo to isproveravati, sa ovom verzijom boarda da vidim kako ceo setup utiče na zvuk, a ako bude potrebno i svaka pojedinačna pedala. Ali stvarno sa Telcem nisam primetio da mi fali high end, čak treble na pojačalu držim ispod pola od kako se zvučnik razradio...
Što se funkcionalnosti tiče, TU300 je i više nego korektan.
Hotstepper wrote:Baba, objasnio si! :ziveli:
Keep it simple. :bow:
Hvala lepo :) :ziveli:

Jeste simple, zato što su samo 4 pedale, ali i dalje imam wah, 2 nivoa drajva i boost, modulaciju (čak u toj pedali kao ima i vibrato pored chorusa) i delay, tako da mislim da ništa nisam izgubio u funkcionalnosti boarda, bar za moje potrebe i potrebe bendova u kojima sviram.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Nov 2011, 18:18

Baba Slim wrote:nisam primetio da mi fali high end, čak treble na pojačalu držim ispod pola od kako se zvučnik razradio...
Kod mene nije bila situacija da je oduzimao visoke (bar ne u smislu kao kada smanjujes treble pot) vec je s'ebavao taj neki sparkl singlova. Nemam pojma... proseravanje, u svakom slucaju. Ne fali mu nista. :D
Mozda bih ja trebao da ga vratim u bord. Znas kakav sam ja sa visokima... :lol: Treble na 2-3 (od 12) i jos pojacalo uvek okrenuto ka zidu.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Nov 2011, 18:59

Jbg, sve znam. :lol: :ziveli:

Videćemo. Iskreno, bitno mi je da sam te krupne stvari u glavi prelomio, a sada da li će biti ovaj ili onaj štimer, to je sekundarno. Treba ovih dana da uporedimo pojačala pa da vidim i tu šta mi je činiti (ova nedelja mi je proletela neverovatno ::ranting:: ), i to bi lagano bilo to...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Nov 2011, 13:54

Kad god ti odgovara...

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 20 Nov 2011, 17:40

Posle novotarija ovako izgleda board:

Image

Ova čičak traka koju sam stavio se odlepljuje... Razmišljam da uzmem nešto kao "tepih" (shule mi je to predložio) i da uzmem samo onaj oštri deo čičak trake i tako da lepim pedale. Naravno, tepih po celoj površini boarda. Koji bi materijal mogao da uzmem za to?

Locked