Sta mislite za obog ibaneza??

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Gosa

Sta mislite za obog ibaneza??

Post by Gosa » 17 Nov 2011, 18:29

Razmisljam da uzmem ovog ibaneza pa mi treba vasa pomoc..Ima Di Marzio magnete i u super je stanju!!
http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-R ... -oglas.htm

mislim_stvarno

Re: Sta mislite za obog ibaneza??

Post by mislim_stvarno » 17 Nov 2011, 18:41

meni se svidja, ali pitanje je koliko je akan taj tremolo. Imao sam ga, i znam sta se desi kad edge3 odsvira svoje... Ako ides da ga pogledas, dobro obrati paznju u kakvom je stanju tremolo, kako drzi stim.

generalno, mozda je cena visoka, ali ako je kako kazes sa dimarzio magnetima, onda je i ok. Samo da skrenem paznju na jos jednu stvar, mozda gresim, ali kako mi se cini, maska je naknadno stavljena, da se ne iznenadis ako je skines, pa vidis da je sve ispod nje drvo, i da ne mozes da dodjes do elektronike (da moras da otvaras zadnju stranu)...

Gosa

Post by Gosa » 17 Nov 2011, 18:52

mislim_stvarno wrote:meni se svidja, ali pitanje je koliko je akan taj tremolo. Imao sam ga, i znam sta se desi kad edge3 odsvira svoje... Ako ides da ga pogledas, dobro obrati paznju u kakvom je stanju tremolo, kako drzi stim.

generalno, mozda je cena visoka, ali ako je kako kazes sa dimarzio magnetima, onda je i ok. Samo da skrenem paznju na jos jednu stvar, mozda gresim, ali kako mi se cini, maska je naknadno stavljena, da se ne iznenadis ako je skines, pa vidis da je sve ispod nje drvo, i da ne mozes da dodjes do elektronike (da moras da otvaras zadnju stranu)...
Pa uzimam je pouzecem...Dao mi je lik foru jedan dan da je isrobam pa ako mi je ok da je zadrzim ako ne da je vratim...Nego ja ne vidim da pise negde di marzio...E sad ta maska vidim da ima zlatne srafove,malo je cudno!!??Nisam nikad skidao masku tako da neznam kako treba unutra da bude :(

Tenji

Post by Tenji » 17 Nov 2011, 18:56

Gitare se ne kupuju pouzecem.

Gosa

Post by Gosa » 17 Nov 2011, 18:58

Tenji wrote:Gitare se ne kupuju pouzecem.
Znam ali ne placam punu cenu gitare dok je ne isprobam,a i daleko sam od bg-a

Tenji

Post by Tenji » 17 Nov 2011, 19:03

Pa dobro, ako si tako resio, nije smak sveta ako ti se ne svidi pa vratis. Btw, i meni su nesto magneti sumnjivi, jesi ga pitao koji su modeli u pitanju? I ako hoce neko da napise nesto povodom ovoga http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-R ... id=5770591 ne znam kakav je ovaj lo-trs tremolo, ako bi se ispostavio dobar, ovo mozda nije losa ponuda... Mozda moze malko i da se spusti cena, ko ce ga znati...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Nov 2011, 19:09

Gosa wrote:.Nego ja ne vidim da pise negde di marzio...
prilicno sam siguran da dimarzio ne pise sa gornje strane, pise na poledjini magneta (retko gde se pojavi sa gornje strane, na bobini)
Gosa wrote:E sad ta maska vidim da ima zlatne srafove,malo je cudno!!??Nisam nikad skidao masku tako da neznam kako treba unutra da bude
nije to problem, samo ti kazem, mislim da je cela bila srebrna, a da je covek stavio masku da razbije monotoniju, sa zadnje strane se vidi poklopac za elektroniku...

ako je vec isprobavas jedan dan, proveri tremolo, nemoj da ga silujes, da radis ekstremne dive bombe i sl, da ga ne sjebes coveku ( :mrgreen: ), ali vidi kako drzi stim... moze se desiti da se rastimava i zbog starih zica, to nije strasno, ali ako je nesto ozbiljnije, verujem da ces primetiti.

Ostalo vezano za gitaru je sve ok, i gitara je dobra, samo taj tremolo da je u dobrom stanju, i milina... :D
Tenji wrote: ne znam kakav je ovaj lo-trs tremolo, ako bi se ispostavio dobar, ovo mozda nije losa ponuda... Mozda moze malko i da se spusti cena, ko ce ga znati...
nista spektakularno, imao sam ga na jednom starom ibanezu (ex350), rekao bih da je edge3 stabilniji, ali ne znam kakav je kvalitet lo-trs u odnosu na edge3... U svakom slucaju, (dosta) losiji od originalnog edge-a...

Ako vec pricamo i dajemo predloge, onaj ibanez rg520 natural za 320e je cini mi se najbolja ponuda (edge ili lo-pro edge, v7-v8 magneti, verovatno wizard vrat...), ali jbg, pitanje je u kakvom je stanju s obzirom koliko je dugo na oglasima (mozda je jedini razlog natural finish i zlatni hardver :lol: )

Gosa

Post by Gosa » 17 Nov 2011, 19:17

mislim_stvarno wrote:
Gosa wrote:.Nego ja ne vidim da pise negde di marzio...
prilicno sam siguran da dimarzio ne pise sa gornje strane, pise na poledjini magneta (retko gde se pojavi sa gornje strane, na bobini)
Gosa wrote:E sad ta maska vidim da ima zlatne srafove,malo je cudno!!??Nisam nikad skidao masku tako da neznam kako treba unutra da bude
nije to problem, samo ti kazem, mislim da je cela bila srebrna, a da je covek stavio masku da razbije monotoniju, sa zadnje strane se vidi poklopac za elektroniku...

ako je vec isprobavas jedan dan, proveri tremolo, nemoj da ga silujes, da radis ekstremne dive bombe i sl, da ga ne sjebes coveku ( :mrgreen: ), ali vidi kako drzi stim... moze se desiti da se rastimava i zbog starih zica, to nije strasno, ali ako je nesto ozbiljnije, verujem da ces primetiti.

Ostalo vezano za gitaru je sve ok, i gitara je dobra, samo taj tremolo da je u dobrom stanju, i milina... :D
Ko ce ga znati..kaze da je prvi vlasnik,inace je 2004 god..Valjda ga necu sjebati...tako lako :D
Da li je mogce da je menjao elekroniku pa stavio drugu i drugu masku?

Gosa

Post by Gosa » 17 Nov 2011, 19:28

mislim_stvarno wrote:. Samo da skrenem paznju na jos jednu stvar, mozda gresim, ali kako mi se cini, maska je naknadno stavljena, da se ne iznenadis ako je skines, pa vidis da je sve ispod nje drvo, i da ne mozes da dodjes do elektronike (da moras da otvaras zadnju stranu)...
Gledam sad slike sivog ipak je maska dodata...Kaze da je radio po uzoru na Vai-a
P.S.Negove reci!
"Kazem ti,to je sve stvar mode i izgleda,kapice,maska,farbanje magneta.To sam davno radio sa jednim prijateljem koji mi je promenio i magnete i stvarno nemam pojma koji je model.U ostalom,da se ne bi zezali ovako za svaki deo,ja cu nju tebi da posaljem pa je ti sviraj jedan dan i reci da li ti odgovara,ako ne,nema problema"

Fast beer-drinker

Post by Fast beer-drinker » 17 Nov 2011, 20:36

Ako je 2004 g.p., mogao bi on to i jeftinije dati. Ja da je imam 7 godina, mogao bih je i pokloniti, a mogao bi i za to vrijeme i 'ladno razjeb*ti tremolo, pa cak i "pojesti" pragove. Bar ih prilicno "pojesti", ako ne do kraja. A sad ti magneti... Kako moze da ne zna koji su tacno model, osim ako nesto krije? Nek' ih skine, pa vidi... To je nesto sumnjivo, nesto mi DiMarzio ovakvog izgleda nije poznat. Cuj: "da se ne zezamo za svaki dio"! Bas nesto krije... K'o da kupujes auto pa kaze, ma da se ne zezamo oko motora, trapa, gledanja auta u servisu, ti njega provozaj, pa kupi ako ti odgovara. Mislim... Ne znam...

Gosa

Post by Gosa » 17 Nov 2011, 21:00

Hahah u pravu si!!!ipak cu odustati,pa cu da se javim za par dana kada naidje nesto.Momci HVALA vam puno na pomoci!!!!!! :butthead: :butthead:

ApplePie

Post by ApplePie » 18 Nov 2011, 00:15

Iako si već odustao .. ono možda i jesu Dimarzio ... samo neko je pokušao da ih ofarba u zeleno i to jako loše, bilo je takvih ispada na KP :ziveli:

Gosa

Post by Gosa » 18 Nov 2011, 11:11

ApplePie wrote:Iako si već odustao .. ono možda i jesu Dimarzio ... samo neko je pokušao da ih ofarba u zeleno i to jako loše, bilo je takvih ispada na KP :ziveli:
Ma da a i preskupo je...ipak ja bih nesto sto nije cackano :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 18 Nov 2011, 12:35

cenima da bilo koji od crnih rg370 od 250e na oglasima, + magneti, radi isto kao i taj, a verovatno su noviji (tj manje akani)

Gosa

Post by Gosa » 18 Nov 2011, 14:29

Pa ne znam verovatno...cekacu jos par dana,verovatno ce nesto dobro da naidje.

Post Reply