Behringer TM300

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Baba Slim
MF veteran

Re: Behringer TM300

Post by Baba Slim » 20 Nov 2011, 19:33

Nisam koristio TM300 i nemam iskustva s tim, nažalost tu nemam ništa pametno da ti kažem.
Kristijan wrote:Pa eto, ja bih rekao da ti treba da ideš preko razglasa, a ne preko pojačala.
:1: Iz prostog razloga što želiš konstantan zvuk, a svako pojačalo se ponaša drugačije, pa samim tim i pedale spojene na pojačalo. Ako ne želiš da investiraš u pojačalo, onda bi bilo pametno razmotriti neku pedalu koja je predviđena za spajanje direkt u razglas.

Imao sam Tech 21 - SansAmp Tri A.C., i dao sam je jednom drugaru na jednoj svirci, posle nje je spojio delay i chorus, i direktno i mixer, i zcučalo je super. Programabilna je, ima 3 različite simulacije pojačala, možeš sačuvati 3 preseta, jako je jednostavna za korišćenje i stvarno je kvalitetan zvuk, ta firma ima zaista dobru reputaciju, ako to išta znači.
Pedala nije toliko jeftina, ali kapiram da drži cenu tako da i ako se smoriš ili varijanta ne krene kako treba, možeš je prodati za iste pare ili minimalni gubitak. Samo da naglasim - ova pedala je namenjena PRVENSTVENO za kačenje direkt u razglas, a kapiram da ako imaš pojačalo na svirci možeš da je spojiš u FX Return pa da samo koristiš snagašku sekciju pojačala i koliko-toliko zadržiš voicing pedale, a da ti pojačalo samo služio kao monitoring na bini.

Kapiram da ti pored ove pedale ne treba EQ, kupiš ovu spravu, neki Behringer delay koji ti odgovara, wah imaš i vozi. :)

http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/triacp.html

Frostensen

Post by Frostensen » 21 Nov 2011, 20:24

E sad vec pricamo :)

Kristijan - Video sam taj GDI21 ali koliko god retardirano zvucalo jer su verovatno identicne sprave ispod haube, vise mi se svidja zvuk sa TM300. Mada, to je sve sa nekih jutub snimaka, sajta Berindzera i snimaka koje su kacili dejankuki i ekipa u opsirnom izlaganju o tom komadu opreme. Mislim da cu na kraju prosto upaliti jedan pa drugi i videti sta bolje radi mada mi sad uopste nije jasno cemu TM300 zapravo sluzi. Imajuci u vidu da je GDI21 simulacija pojacalo/mikrofon/ dobro ce mi doci i ova pedala koju vec imam za dist.

Bata Slim - videh svasta nesto lepo o Sans ampu i hvala na sugestiji i iskustvima, ako iskopam negde probacu i nju pa cu da vagam :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 22 Nov 2011, 00:03

TM ti je isto sto i GDI samo sto TM nema D.I box i XLR konektor... sve ostalo je isto...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 22 Nov 2011, 05:53

Eto, baš ovo što reče Deki... A kako ja i dalje mislim da je praktičnija priča sa razglasom, nekako bih radije išao na ovu GDI varijantu. Kod GDI bi trebalo da nabaviš jedan mikrofonski kabl sa XLR konektorima koji od GDI ide do miksete, to ti je eto malkice specifičan trošak, a kod TM300 bi ti za razglas pride trebao i DI box.

Frostensen

Post by Frostensen » 23 Nov 2011, 00:51

Sjajno sjajno to za GDI, def. cu probati tu spravu, ali ovaj.. cemu onda zapravo sluzi taj TM300 ako ubadanje u pojacalo nije neka sreca po pitanju promene zvuka? Inace nasao sam negde informaciju da je neki lik pisao berindzeru i odgovorili su mu da TM300 moze direktno u misketu da ide... hmzzt

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Nov 2011, 07:08

E vidiš to ne znam. Obično se udari na sva zvona to ako ima nekakav mix out, balanced out... Verovatno piše na njihovom sajtu ako TM300 to ima.

Post Reply