dali peavey bass glava mark iv ili peavey tour 700
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
dali peavey bass glava mark iv ili peavey tour 700
zanima me dali zna neko kakvog su kvaliteta ove nove peavey glave tour 700 koje po specifikacijama ima 700 rms na 4 ohm i naravno made in CHINA u odnosu na stare iz 80 god peavey mark iv koj ima snage 210 rms na 4 ohm i 300 rms na 2 ohm i naravno made in U.S.A. konkretno dali stvarno ima ta glava tour 700 pravih 700 rms ili u praksi bi se to culo kao nekih pravih 300 rms.Pitam zato sto imam dve 15 ice peavey black widow na 4 ohm koje bi stavio u jednu kutiju i onda naravno kad povezem paralelno ta dva zvucnika dobicu kutiju od 2 ohm zvucnici su da tako kazem neunistlivi svaki ima po 350 wati u programu 700 wati a u piku 1400 wati inace na 600 wati moze da radi neprekidno cinimise dva sata a mozda i cetiri nisam siguran za ovo zadnje to sve stoji u specifikacijama na peavey sajtu tako da ova dva zvucnika kad se povezu paralelno dobio bi monstruma od kutije pa bi ja veoma rado iskoristio ove zvucnike zato sam razmisljao da uzmem glavu peavey tour 700 da bi imalo sta da tera tu kutiju ali tu nastaje problematika ona radi na minimum 4 ohm pa onda nebi mogao da koristim ove zvucnike dok peavey mark iv radi i na 2 ohm ali naravno ima 300 rms u odnosu na tour 700 koj pise da ima 700 rms.POMAGAJTE STA DA RADIM POVODOM TOGA HVALA UNAPRED!!!!! 

- sirac-šunka
- vragolan
Re: dali peavey bass glava mark iv ili peavey tour 700
Dali se piše sastavljeno samo kada se radi o trećem licu množine glagola dati u prošlom vremenu
A što se tiče pitanja, teška ti je ta problematika, znaš. Morao bi Tour 700 da ima više snage bez obzira na očiglednu tendenciju šminkanja specifikacija u vreme savremenog kapitalizma, ali s obzirom na tvoj konkretan slučaj, ja se ni trenutka ne bih razmišljao i pazario bih iz momenta starog amerikanca. Ako je to konfiguracija koju voliš, neće ti manjkati snage uz te dve petnestice, nikako...
EDIT: A da zaboravio sam, a pisali smo već više puta. Ako je pojačalo deklarisano na duplo više W RMS, to ne znači da će da se čuje i da pravi duplo veću galamu od onog slabijeg. Čak i kada je ta razlika u RMS realna.

A što se tiče pitanja, teška ti je ta problematika, znaš. Morao bi Tour 700 da ima više snage bez obzira na očiglednu tendenciju šminkanja specifikacija u vreme savremenog kapitalizma, ali s obzirom na tvoj konkretan slučaj, ja se ni trenutka ne bih razmišljao i pazario bih iz momenta starog amerikanca. Ako je to konfiguracija koju voliš, neće ti manjkati snage uz te dve petnestice, nikako...

EDIT: A da zaboravio sam, a pisali smo već više puta. Ako je pojačalo deklarisano na duplo više W RMS, to ne znači da će da se čuje i da pravi duplo veću galamu od onog slabijeg. Čak i kada je ta razlika u RMS realna.
Mislim da ce mu najbolji odgovor dati nas moderator koji poseduje gore navedenu glavudzu...
upravo bi to hteo da se javi neko ko ima tour 700 da da njegovo misljenje inace sto se tice mark iv znam kako radi jedino eto sto nisam cuo nigde tour 700 a ni probao