Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Solomon
Dimension 7

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by Solomon » 08 Dec 2011, 10:44

sare se slazu na obje strane cek i po debljini, ako je furnir svaka mu cast sto se zajebavo toliko zbog toga ko god je pravio :lol: ali posto je squier ne bih rekao da bi se neko mucio da ga napravi ljepsim :mrgreen:

Milanares

Post by Milanares » 08 Dec 2011, 11:01

squier bi da vrati reputaciju big time, ocigledno. i nije cudo da se tim kineza danas muci oko jedne gitare ne bi li je napravili sto boljom i lepsom.
lep je finish. nisam znao da bor ima takvu saru.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Dec 2011, 12:54

odlichni su CV skvajeri, bash.
ja pocheo ozbiljno da gasujem za jednim.

Milanares

Post by Milanares » 08 Dec 2011, 13:33

Mene intrigiraju Hohner TE Customi iz 80ih. e kad bi mogo da se dogovorim s' nekim do Pozege da se skokne da se overi jedan...

Hotstepper

Post by Hotstepper » 08 Dec 2011, 14:40

Milanares wrote:squier bi da vrati reputaciju big time, ocigledno. i nije cudo da se tim kineza danas muci oko jedne gitare ne bi li je napravili sto boljom i lepsom.
lep je finish. nisam znao da bor ima takvu saru.
Pa vidi, nije taj squier vishe ni tako jeftin, ima danas na desetine jeftinijih kineskih fabrika od njega... A kad vec i trazhe vecu cenu od ostalih onda su reshili i da pruzhe vishe... :ziveli:

fattwang

Post by fattwang » 08 Dec 2011, 22:27

Hotstepper wrote:Sad ima CV i ovoj kombinaciji...?
A boga mi, i zvuchi dobro.
[youtube]m78BJo9Dxhg&feature=related[/youtube]
Da metlu da uključiš 1966 Vibrolux Reverb zvučala bi moćno :bow:
Cijena sitnica - oko $3000 na ebay-u
Image

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Dec 2011, 22:53

fattwang wrote:Da metlu da uključiš 1966 Vibrolux Reverb zvučala bi moćno :bow:
Vaistinu :bow: i hvala, svojski sam se potrudio da ne prokomentarisem, ne moram ja da budem uvek dezurni 'ejter na forumu. :mrgreen: Inace, komentar nema veza sa tim sta ja mislim kakva je to gitara, ali deckonja se ukljucio u jedno od, ako ne i THE, najboljih Fenderovih pojacalo IKADA.

Edit: I jos ga je napanjio sveCki. :bambi:

O.o

Post by O.o » 08 Dec 2011, 22:56

Baba Slim wrote:
Image

Prelepa plava gitara. :mrgreen:
:bow: :bow: :bow: vaistinu! za mene lepse tele ne postoji! mada, meni bi sve gitare bile plave ako ikako moze :mrgreen:

'teo sam ja tako da sredim melodiju (mejpl + crna maska + plavo telo), ali vremenom mi nekako prirasla za srce ovakva kakva je, raspala :D mislio sam da zalepim ovaj fingerboard sto se odlepio i da metnem nove pragove za pocetak, a posle neki drugi magnet u bridz i to je to...

videcu da usnimim neki demo uskoro ako me ne bude mrzelo :)

Hotstepper

Post by Hotstepper » 08 Dec 2011, 23:09

fattwang wrote: Da metlu da uključiš 1966 Vibrolux Reverb zvučala bi moćno :bow:
Cijena sitnica - oko $3000 na ebay-u
Ne bezhim ni ja od toga, skontao sam odma da je neko namunjeno pojachalo... al se mora priznati da ni squier nije onako kantast i prazan kao shto su oni jeftiniji...

U svakom sluchaju, dolazim onda do zakljuchka da pojachalo treba da bude skuplje od gitare, ako na nechem vec mora da se ushtedi .. :ziveli:

fattwang

Post by fattwang » 09 Dec 2011, 12:47

Šteta je što u našim radnjama ima veoma malo dobrih pojačačla za razliku od gitara.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 09 Dec 2011, 13:05

Ima dobrih pojacala, ali su skupa..Fender Supersonic naprimer. BlackStar su okej, ima Voxova solidnih, marshall-a. Cak bi vrlo dobro razmotrio i Framus. :)
Istina je da je pojacalo 70posto ako ne i jace bitno za zvuk, ali ako je losa gitara, to se i te kako cuje na dobrom pojacalu...Mislim sve zvuci ok iliti solidno, ali dobra gitara i odlicno pojacalo...E to je posao. Zato kazem da preko 1000Evra za djitru ne dajem, a da kupujem pojacalo za kesh, ja bih ga napravio kod Pece i resio problem pojacala zauvek. :) :ziveli:
Elem, da se nadovezem na CV Squier prichu...Mislim da je to sve sasvim okej uradjeno kod njih, ali vecinom koji god da sam probao komad od CV serije, cini mi se da pragovi nisu dobro odseceni tj ismirglani na ivicama...ako kapirate na shta ciljam.Moguce da sam tako naleteo, cini mi se da je najbolje odradjen od svih koje sam probao onaj DUO Sonic, samo iako simpatican zvuk ima, tanko radi pa sam odustao od istog...Nem pojma....ali po meni ako vec imash 350Evra za CV, skupi jos 150 i kupi neki MIM, cak ne mora standard...moze da se naleti na oglasima i na Classic Seriess (ja imam 2 komada iz ove serije i zadovoljan sam)...Ali svakako, kako se kome shta svidi, to nek i kupi. :) :ziveli:

Milanares

Post by Milanares » 09 Dec 2011, 13:32

Samo da te ispravim, tvoj Baja je iz Classic Player serije.
Ima sad nova Modern Player serija, Fender ali Kina, ti modeli su interesantni bash, bash a cenovno su ozbiljna konkurencija CV-u.

fattwang

Post by fattwang » 09 Dec 2011, 14:21

nemanjavelimirovic wrote:Ima dobrih pojacala,..
Fender je slabo pokriven. Pojavljuju se samo neki modified ili hotrod modeli. Nisam nikad video klasične modele Tweed Champ, Deluxe ili Bassman, Deluxe Reverb, Vibrolux, Twin... Marshall je mogao da se nabavi i iz handwired serije. Fender gitare postoje od Squiera do Custom Shopa. Pragovi koji štrče na Fenderu mogu se osetiti i kod najskupljih modela.

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 09 Dec 2011, 17:26

fattwang wrote:Šteta je što u našim radnjama ima veoma malo dobrih pojačačla za razliku od gitara.
Imate li neku predstavu kako zvuci Fender Deluxe Reverb reissue, ne utisci sa neta nego licna iskustva? Nema ga u niškom Mitros-u, a nešto sam se utripovao da prodam mog The Twina i kupim ovu paklenu kutijicu:

ttp://www.mitrosmusic.com/proizvod/4827-Fende ... erb%C2%A9/

Doduse, na linku nije YT video sa telekasterom, ali ima toga po netu.

Imam i jedno pitanje za one koji su sa modern 6 steel bridge presli na three barrel bridge, u mom slučaju Wilkinson-ovu kobilicu...kakvi su vam utisci? Meni gitara više pršti (ne pričam o twangu ,nego o gornjim frekvencijama kad ošinete akord), a i stalno derem šaku o one srafčiće na burencima. Da li ste osetili neko poboljšanje u zvuku, sustejnu...?

xspaceman

Post by xspaceman » 09 Dec 2011, 18:32

vertigo_beat wrote:
fattwang wrote:Šteta je što u našim radnjama ima veoma malo dobrih pojačačla za razliku od gitara.
Imate li neku predstavu kako zvuci Fender Deluxe Reverb reissue, ne utisci sa neta nego licna iskustva? Nema ga u niškom Mitros-u, a nešto sam se utripovao da prodam mog The Twina i kupim ovu paklenu kutijicu:

ttp://www.mitrosmusic.com/proizvod/4827-Fende ... erb%C2%A9/

Doduse, na linku nije YT video sa telekasterom, ali ima toga po netu.

Imam i jedno pitanje za one koji su sa modern 6 steel bridge presli na three barrel bridge, u mom slučaju Wilkinson-ovu kobilicu...kakvi su vam utisci? Meni gitara više pršti (ne pričam o twangu ,nego o gornjim frekvencijama kad ošinete akord), a i stalno derem šaku o one srafčiće na burencima. Da li ste osetili neko poboljšanje u zvuku, sustejnu...?
nije ti dobar link...fali h na pocetku adrese!

Post Reply