Pacifica ili Squier???

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

umart

Re: Pacifica ili Squier???

Post by umart » 14 Dec 2011, 22:51

Hotstepper wrote:
umart wrote:ako je jedini razlog zenine ljubavi evrici,u sosu si brale.
Na kraju se sve svede na to da mozhesh da pruzhish egzistenciju njoj i potomstvu...

Jel vidish bre Mitke kako je kupovina gitare zaHebana rabota...
Shta sve imash o zhivotu da nauchish usput...
A tek pojachalo kad budesh uzimao... Jaooo! :mrgreen: :ziveli:
sve ok,i sala i sve,ali svi pricaju kako su vam zene materijalisti,iz price nazirem i da su prikriveni materijalisti,ja onda kontam ili ste bas teski baksuzi ili da budem ultrasrecan sto ne zavrsih sa zenom sa ovih podneblja.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 14 Dec 2011, 23:19

off t.:
Spoiler:
...ne govorim ja o materijalizmu (tipa sponzorushe ili sl.) vec o tome da je to mushka prirodna uloga, od kad je sveta i veka,
da obezbedi zheni i deci egzistenciju... josh od doba kad je mushkarac ishao u lov a zhena ostajala u pecini.
Shto se mene tiche ( a tu sam tradicionalnog shvatanja) problem je shto su se i mushkarci odrekli te uloge, nateralisu zhene da moraju same da se snalaze (samohrane majke i sl) pa sad postoji "moderna" zhena i zaradjuje, odrekla se i ona svoje uloge, da bude majka i drzhi dom, zato svet i drushtvo idu u fUrac...
Sve je pochelo kad smo pocheli da se izjednachavamo u pravima i poslovima, a to nije prirodno.. :ziveli:

ps.
nije mi cilj da uvredim nikog, pogotovo ne pripadnice lepsheg pola na ovom forumu, vec samo da objasnim svoj stav o "pruzhanju egzistencije"

edit:
I da, slazhem se, ako je samo zbog toga, para, onda jesi u sosu! :wink: :ziveli:
(izvinjavam se)
Last edited by Hotstepper on 14 Dec 2011, 23:26, edited 2 times in total.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 14 Dec 2011, 23:24

yo, yo... ajmo tema bez offfaaaa. ok?

ako nema sta da se kaze, ne mora u filosofiranje... vazi?

nemirkv

Post by nemirkv » 15 Dec 2011, 22:21

Ljudi su manje vise sve rekli, ali eto, samo kao vlasnik CV Skvajera da kazem da je gitara superica! Naravno, za taj novac, mozda i za neki veci...

A meksikanca sam nekog bas skoro probao, i znam da cu sada zvuciti kao neuki Skvajer fanboy, ali nikad ne bih svoj CV zamenio za njega... Nisam ni sam mogao da verujem, ali je Skvajer duplo pedantnije uradjen... Sada, to je bio polovni meksikaner, pa je mozda neka muljaza, sto sam prvo i pomislio, ali sta znam, brojevi se poklapali... Eto, ako sam ista pomogao, dobro je! :)

Wagorth
Ex Cane

Post by Wagorth » 16 Dec 2011, 00:28

Ja sviram te pacifike vec skoro 2 i kusur godine, i 012 i 112j i stavljao sam u njih i firmirane magnete (dimarzio) i to radi EXTRA (za te pare).
Imao sam prilike da probam i gitare iz slicnog cenovnog ranga tipa, skvajere, hamere, maxtone... moje skromno misljenje da jamaha bolje radi.
realno gledano to je gitara, koja kosta 150 i kusur evra i nemozes da ocekujes od nje neznam sta, to provalish onda kad nagazish neku bolju đitru koju svirash
neko duze vreme... meni se to desilo u nekakvoj suludoj zameni al nije ni bitno.
Onda provalish nešto što ja rečima teško umem da opišem jer neumem da sviram i
neumem da osetim zvuk na onaj pravi, profesionalni svirački način. Provališ da jedno sa drugim nema veze, topao zvuk, pun, moćan, konkretan, ebemliga kako da opišem...
Moj glas za pacifiku, neces da se predjes, jedino ako si speman da keshnesh 300e za klasik vajb koji kolko vidim na netu je hit... za ovu kintu o kojoj pricamo mislim da nema bolje.

MitkeLAP

Post by MitkeLAP » 16 Dec 2011, 19:23

Hvala svima na odgovorima, bolje nisam mogao da ocekujem :ziveli: :ziveli: :ziveli:
Nego, ja ne bi bio ja kada ne bi potrazio jos nesto. Sta kazete na ovo? Probao sam i cv i pacifiku ali ovo me je odusevilo plus svirao sam kroz line 6, koji takodje planiram da kupim. Sto se mene tice, ovo cu uzeti, ali opet ako imate neka iskustva losa, dobra, samo jos to, necu vise smaram:)

http://www.musiccentar.com/i-4239/schec ... cna-gitara

istiqrac

Post by istiqrac » 16 Dec 2011, 19:30

Svira ga jedan drugar, kaze da je najbolji strat za te pare koji je mogao da nadje u Srbiji... Slusao sam ga jednom uzivo i zvucao je bas onako kako treba, tj kao strat :)
Edit: Ne razumem im ovu akciju stara cena 37275, a nova 37905 :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 Dec 2011, 19:32

Uradio si najbolju stvar - probao si i jedno i drugo, a eto i treće. Sve Schecter gitare koje sam imao prilike da vidim su jako lepo urađene, i po tom pitanju ne verujem da ćeš da se zezneš. Ako ti je legla dobro u ruku, onda je sve OK, nema ko šta pametnije da ti kaže. Sigurno po kvalitetu ne zaostaje za gitarama koje si prvobitno pominjao, sigurno je izrada na nivou, a koliko čujem dopao ti se i ton. Istina, ja sumnjam da bih ikad kupio Line 6 pojačalo, ali to je sad neka druga priča, i verovatno je skroz nebitno. Ja sam svirao par minuta onu VS2, i to je meni bila baš simpa gitarica, mnogo lepo radi.

eg303

Post by eg303 » 16 Dec 2011, 19:42

Ako ti odgovara taj Šekter a imaš para nemoj da se mnogo razmišljaš, kupuj. Sećam se davno kada je Šekter pravio baš super Stratove (koja bolja preporuka za njih može biti od podatka da je Mark Nofler svirao baš Šektera u sred Stratokaster faze), zvoni to lepo, pravili su komplet pikgardove sa elektronikom za Stratokastere godinama, evo kako zvuči na ovom (pretpostavljam) dalekoistočnom testu:

MitkeLAP

Post by MitkeLAP » 16 Dec 2011, 19:45

Odluka je pala, kupujem Schecter!!! Nego, ajd kada si vec tu, ovo line 6 je oko 120 evra, ukuliko mislis da ne bi trebalo kupiti, sta mislis o mustang 1? Ma da mi se ovo line 6 dopalo, ali ja sam surovi pocetnik sto se tice gitarske opreme, nemoj zameriti :D

MitkeLAP

Post by MitkeLAP » 16 Dec 2011, 19:47

eg303 wrote:Ako ti odgovara taj Šekter a imaš para nemoj da se mnogo razmišljaš, kupuj. Sećam se davno kada je Šekter pravio baš super Stratove (koja bolja preporuka za njih može biti od podatka da je Mark Nofler svirao baš Šektera u sred Stratokaster faze), zvoni to lepo, pravili su komplet pikgardove sa elektronikom za Stratokastere godinama, evo kako zvuči na ovom (pretpostavljam) dalekoistočnom testu:

Ovo mi se dopada :ziveli: :ziveli: :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 Dec 2011, 20:09

Za pojačalo ne mogu mnogo toga da ti kažem. To mnogo zavisi od toga kakav zvuk juriš, a gitara i pojačalo svakako jesu par, pa ako ti je neki ton legao kako valja, nema svrhe da ti pričam ja šta ja mislim da je lepši ton. Ne volim pojačala koja u sebi imaju i efekte, generalno gledam da se izbegne višak elektronike ako je ikako moguće. Osim toga, meni nekako ta Line 6 pojačala deluju malkice traljavo, šta god da pipnem na njima imam utisak da neće baš da potraje. Od tranzistoraca u toj cenovnoj klasi meni je i dalje najsrećniji izbor Vox pathfinder 15R, i mada mi ne leži po zvuku moram da pomenem i Roland Cube od 15W jer provereno znam da je to jako pouzdana sprava.

MitkeLAP

Post by MitkeLAP » 16 Dec 2011, 22:42

roland cube sam probao, i da, dobro je pojacalao, ali su mi se vise dopala neka druga, konkretno mustang i line 6, ali sve je to subjektivno:) Sutra kupujem sehter, kroz par dana pojacalo pa sam barem godunu dana miran, mada sam i ovo malo para skupljao kao hiljade evra, fakultet, ne da da mrdnes dupetom sa stolice :D
Sve u svemu, hvala vam svima, ovo mi je prvi put da sam potrazio pomoc na netu(blago sam operisan od internet komunikacija), bili ste mi od velike pomoci. Evo da vas castim :ziveli: :ziveli: :ziveli:

Image

p.s. ja nisam ova sto nosi :D

MitkeLAP

Post by MitkeLAP » 16 Dec 2011, 22:48

istiqrac wrote:Svira ga jedan drugar, kaze da je najbolji strat za te pare koji je mogao da nadje u Srbiji... Slusao sam ga jednom uzivo i zvucao je bas onako kako treba, tj kao strat :)
Edit: Ne razumem im ovu akciju stara cena 37275, a nova 37905 :D
Ove cene su totalno bunilo :D

Post Reply